10 (11) клас. Модуль. Інформаційна безпека. Урок 11. Міжнародні стандарти інформаційної безпеки.

Про матеріал
10 (11) клас. Модуль. Інформаційна безпека. Урок 11. Міжнародні стандарти інформаційної безпеки. Можна використовувати як для самостійного вивчення, так і для аудиторії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міжнародні стандарти інформаційної безпеки. Модуль Інформаційна безпека10(11) клас. Урок 11

Номер слайду 2

Пропоную розповісти про свої досягнення вивчення основ безпеки інформаційних технологій. Я дізнався... Я зрозумів... Мені вдалося... Я зробив...

Номер слайду 3

Стандарти кібербезпеки. Стандарти кібербезпеки – це методи, що зазвичай викладені в опублікованих матеріалах, які намагаються захистити кібернетичне серетиррдовище користувача чи організації. Це середовище включає в себе користувачів, мережі, пристрої, все програмне забезпечення, процеси, інформацію в режимі зберігання або транзиту, програми, служби та системи, які можуть бути безпосередньо або опосередковано підключені до мереж.

Номер слайду 4

Стандарти кібербезпеки. Стандарти кібербезпеки існували протягом кількох десятиліть, оскільки користувачі та постачальники співпрацювали на багатьох вітчизняних та міжнародних форумах для здійснення необхідних можливостей, політики та практики — як правило,вони з'являлися з роботи в Стенфордському консорціумі з досліджень з питань інформаційної безпеки та політики у 1990-х.[1] Також багато завдань, які колись виконувалися вручну, зараз виконуються комп'ютером; тому існує потреба в забезпеченні інформації (ІА) та безпеці.

Номер слайду 5

Стандарти кібербезпеки. Основна мета — знизити ризики, включаючи попередження або пом'якшення кібер-атак. Американське дослідження 2016 року щодо затвердження рамок безпеки США повідомило, що 70 % опитаних організацій вважають NIST Cybersecurity Framework найбільш популярним передовим досвідом комп'ютерної безпеки

Номер слайду 6

Стандарти кібербезпеки. Міжнародний стандарт ISO 15408 «Загальних критеріїв безпеки інформаційних технологій»Одним з головних результатів стандартизації у сфері систематизації вимог і характеристик захищених інформаційних комплексів стала система міжнародних і національних стандартів безпеки інформації, яка налічує більше сотні різних документів. Важливе місце в цій системі стандартів займає стандарт ISO 15408, відомий як «Common Criteria».

Номер слайду 7

Міжнародні стандарти інформаційної безпеки

Номер слайду 8

Міжнародні стандарти інформаційної безпеки

Номер слайду 9

Стандарти для безпровідних мереж. Стандарт IEEE 802.11 Безпровідний стандарт IEEE 802.11 забезпечує передачу даних з гарантованою швидкістю 1 Мб/с (в деяких випадках до 2 Мб/с) в смузі частот 2,4    ГГц. Ця смуга частот доступна для неліцензійного використання у більшості країн світу. Стандарт IEEE 802.11 є базовим стандартом і визначає протоколи, необхідні для організації безпровідних локальних мереж WLAN(Wireless Local Area Network).

Номер слайду 10

Стандарти інформаційної безпеки в Інтернеті

Номер слайду 11

Цікаві факти. ЕЦП – електронний цифровий підпис. На сьогоднішній день будь-хто в Україні може отримати свій власний електронний цифровий підпис і підписувати важливі документи не відвідуючи будь-які офіси та установи. Такі документи будуть мати однакову юридичну силу, як і папери підписані вручну особистим підписом.

Номер слайду 12

Рефлексія. Тепер ти знаєш що таке кібербезпека?Я можу назвати міжнародні стандарти інформаційної безпеки. Можна сказати, що мережа Wi. Fi також захищена шифруванням?Як я використаю інформацію про електронний цифровий підпис?

Номер слайду 13

Домашнє завдання. З’ясувати, чи зможе електронний цифровий підпис повністю замінити підпис проставлений особисто людиною вручну.

Номер слайду 14

Розгадати ребус1  = ЕКІБЕРБЕЗПЕКА

Номер слайду 15

Практична вправа. Зробити в текстовому документі організаційну діаграму про сучасні протоколи передачі даних бездротовим способом.

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Степенко Людмила Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
1 квітня 2020
Переглядів
5425
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку