5 клас Контрольна робота №3 з теми Текстовий процесор

Про матеріал
5 клас Контрольна робота №3 з теми Текстовий процесор Контрольна работа та план уроку.
Перегляд файлу

5-А

 

5-Б

 

5-В

 

5 клас

Урок 14

Контрольна робота №3 з теми: «Текстовий процесор».

Мета: перевірка отриманих знань в ході вивчення теми: «Цифрові мережеві технології»

Хід уроку

І. Організаційний етап

  • привітання
  • перевірка присутніх
  • перевірка готовності учнів до уроку

ІІ. Мотивацій навчальної діяльності

Ми з вами вивчили тему " Цифрові мережеві технології ". Зараз кожен з вас зможе перевірити, чому він навчився за цей час.

ІІІ. Проведення контрольної роботи

  1. WORD – це

 А) Текстовый процессор
 Б) Редактор картинок
 В) Програма, для читання текстів

  1. Якого способу вирівнювання немає в WORD.

 А) вирівнювання по лівому краю
 Б) вирівнювання по правому краю
 В) вирівнювання по висоті

3. Як видалити фрагмент тексту?

 А) встановити курсор в потрібне місце тексту і натиснути клавішу ENTER
 Б) виділити фрагмент тексту і натиснути клавішу DELETE
 В) виділити фрагмент тексту і натиснути клавішу Insert

4. Форматування шрифту це

 А) процес оформлення символу
 Б) процес оформлення сторінки
 В) зміна параметрів введених символів

5. У текстовому процесорі виконання операції Копіювання стає можливим після:

 А) збереження файлу
 Б) установки курсору в певне положення
 В) виділення фрагмента тексту

6. Мінімальним об'єктом, використовуваним в текстовому редакторі, є: А) слово
 Б) піксель
 В) абзац
 Г) символ

7. Що є основним структурним елементом таблиці:

 А) стовпець
 Б) рядок
 В) комірка

8. Як перейти на новий рядок без створення абзацу

 А) Ctrl+Enter

 Б) Alt+Enter

 В) Shift+Enter

9. Для вставки таблиці в WORD потрібно виконати послідовність дій:

 А) Розмітка сторінки => Таблиця => Вставити

 Б) Вставка => Таблиця => Вставити таблицю

 В) Вид => Таблиці => Вставка таблиць

10. Поєднання клавіш Ctrl + C

 А) Копіює виділений текст

 Б) Вирізає виділений текст

 В) Вставляє скопійований текст

11. Поєднання клавіш Ctrl+X

 А) Вставляє скопійований текст

 Б) Вирізає виділений текст

 В) Копіює виділений текст

12. Клавіша Insert робить наступне:

 А) Змінює режим введення цифрової клавіатури (стрілки / цифри)

 Б) Змінює режим введення тексту (вставка / заміна тексту)

 В) Змінює режим введення спецсимволов

IV. Підсумки уроку

V. Домашнє завдання

Зошит

VІ Оцінювання роботи учнів

 

 

 

 

 

 

 

Тема: Контрольна робота №3 з теми: «Текстовий процесор».

Відповіді.

1-А

2-В

3-Б

4-В

5-В

6-Г

7-В

8-В

9-Б

10-А

11-Б

12-Б

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 клас

Контрольна робота №3 з теми: «Текстовий процесор».

  1. WORD – це

 А) Текстовый процессор
 Б) Редактор картинок
 В) Програма, для читання текстів

  1. Якого способу вирівнювання немає в WORD.

 А) вирівнювання по лівому краю
 Б) вирівнювання по правому краю
 В) вирівнювання по висоті

3. Як видалити фрагмент тексту?

 А) встановити курсор в потрібне місце тексту і натиснути клавішу ENTER
 Б) виділити фрагмент тексту і натиснути клавішу DELETE
 В) виділити фрагмент тексту і натиснути клавішу Insert

4. Форматування шрифту це

 А) процес оформлення символу
 Б) процес оформлення сторінки
 В) зміна параметрів введених символів

5. У текстовому процесорі виконання операції Копіювання стає можливим після:

 А) збереження файлу
 Б) установки курсору в певне положення
 В) виділення фрагмента тексту

6. Мінімальним об'єктом, використовуваним в текстовому редакторі, є: 

А) слово
 Б) піксель
 В) абзац
 Г) символ

7. Що є основним структурним елементом таблиці:

 А) стовпець
 Б) рядок
 В) комірка

8. Як перейти на новий рядок без створення абзацу

 А) Ctrl+Enter

 Б) Alt+Enter

 В) Shift+Enter

9. Для вставки таблиці в WORD потрібно виконати послідовність дій:

 А) Розмітка сторінки => Таблиця => Вставити

 Б) Вставка => Таблиця => Вставити таблицю

 В) Вид => Таблиці => Вставка таблиць

10. Поєднання клавіш Ctrl + C

 А) Копіює виділений текст

 Б) Вирізає виділений текст

 В) Вставляє скопійований текст

11. Поєднання клавіш Ctrl+X

 А) Вставляє скопійований текст

 Б) Вирізає виділений текст

 В) Копіює виділений текст

12. Клавіша Insert робить наступне:

 А) Змінює режим введення цифрової клавіатури (стрілки / цифри)

 Б) Змінює режим введення тексту (вставка / заміна тексту)

 В) Змінює режим введення спецсимволів

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 клас

Урок 14

Додаткове завдання до контрольної роботи №3 з теми: «Текстовий процесор».

Завдення 1.

  1. Створи на робочому столі документ MS WORD.
  2. Знайди в Інтернеті 4 зображення на яких зображені: ведмідь, заєць, леопард, зебра.
  3. Встав їх в твій документ.
  4. Відредагуй малюнки так: зображення ведмедя має бути овальним, зайця - з округленими краями, леопарда - в рамочці, а до зображення зебри застосуй будь-який ефект, який тобі більше подобається.

Завдання 2

Спробуй намалювати таку ж таблицю, як показано нижче:

ПРЕДМЕТИ

Бали

За семестр

Річні

Навчальної практики

Державної підсумкової атестації

Підсумки

 

 

Інваріантна складова

Українська мова

 

 

 

 

 

 

Українська література

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 класс

Урок 15

Дополнительное задание к контрольной работе №3 по теме: «Текстовый процессор».

Задание 1.

  1. Создай на рабочем столе документ MS WORD.
  2. Найди в Интернете 4 изображения на которых изображены: медведь, заяц, леопард, зебра.
  3. Вставь их в твой документ.
  4. Измени рисунки так: изображение медведя должно быть овальным, зайца - с округленными краями, леопарда - в рамочке, а к изображению зебры примени любой эффект, который тебе больше нравится.

Задание 2.
Попробуй нарисовать такую же таблицу, как показано ниже:

ПРЕДМЕТИ

Баллы

За семестр

Годовые

Учебной практики

ВНА

Итоги

 

 

Инвариантная составляющая

Украинский язык

 

 

 

 

 

 

Украинская литература

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

docx
Додано
21 січня
Переглядів
771
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку