8 травня- День пам'яті та примирення

Про матеріал
Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, який відзначається щороку 8 травня з метою вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років. Запроваджуючи цю пам’ятну дату, Україна прагнула доєднатися до європейської традиції відзначення перемоги у Другій світовій війні, пошанування всіх борців із нацизмом та жертв війни. А також – нагадати, що війна розпочалася внаслідок домовленостей між двома тоталітарними режимами: націонал-соціалістичним (нацистським) у Німеччині й комуністичним в СРСР. У 1939–1945 роках обидва тоталітарні режими вчинили на українській землі численні злочини проти людяності, воєнні злочини та злочини геноциду, внаслідок чого український, єврейський, кримськотатарський та інші народи, що жили в межах території сучасної України, зазнали величезних втрат. Цього року Україна вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії Росії. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва РФ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

8 ТРАВНЯ - ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ Підготувала вчитель географії Херсонської загальноосвітньої школи I-III ступенів №45 Херсонської міської ради. Колєсніченко Аліна Миколаївна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Договір, який фактично розпочав Другу світову війну

Номер слайду 4

1 вересня 1939 року німецькі загарбники перетнули польський кордон, розпочавши криваві сторінки ІІ світової війни.

Номер слайду 5

22 червня 1941 року мирне життя людей було зворушене оголошенням, яке , наче сполохом, охопило країну…

Номер слайду 6

На захист Батьківщини піднялися всі - і дорослі, і діти. У ці страшні часи діти нарівні з дорослими воювали, працювали на військових заводах, допомагали в шпиталях та лікарнях.

Номер слайду 7

ВІЙНА - ЦЕ 4 РОКИ КРОВОПРОЛИТНИХ БОЇВ, ЦЕ 1418 БЕЗСОННИХ ДНІВ ТА НОЧЕЙ. ВІЙНА – ЦЕ НА КОЖНІ 2 МЕТРИ ПО 22 ЗАГИБЛИХ. ВІЙНА – ЦЕ 13 ЗАГИБЛИХ ЩОХВИЛИНИ. ЗА РОКИ ВІЙНИ БУЛО ПОВНІСТЮ ЗРУЙНОВАНО 1710 МІСТ ТА 70 000 СІЛ, СПАЛЕНО 6 МЛН. БУДИНКІВ. ЗАЛИШИЛИСЯ БЕЗ ДАХІВ НАД ГОЛОВОЮ – МАЙЖЕ 25 МЛН. ЛЮДЕЙ. КРАЇНА ВТРАТИЛА 30% НАЦІОНАЛЬНОГО БАГАТСТВА.

Номер слайду 8

СИМВОЛОМ ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ Є ЧЕРВОНИЙ МАК. ЦЯ КВІТКА – ПАМ’ЯТНИЙ ЗНАК ЖЕРТВ УСІХ ВІЙСЬКОВИХ І ГРОМАДЯНСЬКИХ КОНФЛІКТІВ

Номер слайду 9

Номер слайду 10

БАГАТО ЛИХА НАРОБИЛА ВІЙНА, АЛЕ НЕ ЗВАЖАЮЧИ НІ НА ЩО ,НАШ НАРОД ПЕРЕМІГ. ВІН ПЕРЕМІГ ВОРОГА, ЯКИЙ ПІДКОРИВ ПІВ ЄВРОПИ.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

ЗАРАЗ, ЯК І В РОКИ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ, УКРАЇНА ВОЮЄ З АГРЕСОРОМ. ЦЯ БОРОТЬБА ТРИВАЄ ЩОДЕННО І МИ НЕ МАЄМО ПРАВА ПРОГРАТИ, БО, ЯК І БАГАТО РОКІВ ТОМУ, ЗАХИЩАЄМО РІДНУ ЗЕМЛЮ, БОРОНИМО СВОЄ ПРАВО ВІЛЬНО ОБИРАТИ МАЙБУТНЄ.

Номер слайду 13

ДЛЯ НАС ЦЕ ВІЙНА ЗА СВОБОДУ, ЦИВІЛІЗОВАНІСТЬ, ДЕМОКРАТІЮ ТА ЄВРОПЕЙСЬКІ ЦІННОСТІ. МІЦЬ НАШИХ ЗБРОЙНИХ СИЛ Є ЗАПОРУКОЮ ІСНУВАННЯ ДЕРЖАВИ ТА ЗБЕРЕЖЕННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ ДЛЯ ГРОМАДЯН.

Номер слайду 14

pptx
Додано
3 травня 2023
Переглядів
390
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку