Акція " День позитиву"

Про матеріал
Чудова акція сповнена багатьоз цікавиз ідей як провести акцію позитиву як в школі так і в класі, гарний помічник та позитивчик....
Перегляд файлу

 

 

 

 

                                                         Акція

                      «Життя прекрасне»

                  

                 Педагог – організатор

               Шевчук Олена Олександрівна

 

 

 

 

                       Жміївська ЗОШ І-ІІст.

 

 

 

 

 

                                    2017 р.

 

Мета:

-Сприяти формуванню доброти, чуйності, делікатності;

-Формувати уміння бачити у життевих негараздах лише тимчасові труднощі і бажання їх долати;

-Покращити емоційний стан учнівського проекту.

 

День 1

«Сонечко для кожного». Привітання сонечком. Слова натхнення. Усім в школі.

День 2

«Сонце сховане в кожному».. Завдяки «майстрам декоративного макіяжу» на  обличчях усіх бажаючих з’являлися маркери у вигляді смайлика, сонечка, сердечка, елементів національної символіки тощо.

День 3

« Тепле сонечко». На ватманах усі бажаючі записують слова та вирази, від яких на душі стає тепліше, які можуть змусити посміхнутися.

День 4

 

«Візьми собі шматочок щастя» Діти відривають стікер той риси характеру, якого їй не вистачає.

День 5

Конкурс робіт на асфальті «Ти живеш під сонечком»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фарби для аквагриму своїми руками


Якщо в місцевих магазинах, ніхто не знає, якими фарбами малюють на обличчі, то можна зробити їх в домашніх умовах. Для цього знадобиться: 

 

  крохмаль;
 

  будь-який зволожуючий крем (можна для чутливої дитячої шкіри);
 

  харчовий барвник.

Сам рецепт виглядає приблизно наступним чином: 

 

  У склянку покласти 3 ст. л. крохмалю, 1 ч. л. води і 1 ч. л. крему. Приготувати харчовий барвник потрібного кольору.
 

  Перемішати суміш в стакані, додаючи по краплі барвника. Заважати, таким чином, потрібно до тих пір, поки не вийде потрібний колір.
 

  Фарбу потрібно наносити косметичної пензлем і пензликом для малювання.
 

  Якщо в будинку є пробка від пляшки з вином (натуральне коркове дерево), то для отримання чорного кольору можна підпалити край цій пробки, відскребти недогарок і мокру кисть покласти в отриманий порошок.

Отже, коли матеріал готовий, саме час вирішити які малюнки на обличчі будуть для дітей найцікавішими, а для дорослих простими у виконанні. 
 

Як малювати малюнки на обличчі?


Те, яким буде зображення, цілком залежить від фантазії батьків і побажань дитини. Однак, незважаючи на те, що малюнки на обличчі для хлопчиків і для дівчаток можуть відрізнятися, всі вони мають одну основу і вимагають певної техніки виконання. Проходить вона в кілька етапів: 
1. Підготуйте необхідні матеріали: 

 

  фарбу;
 

  пензлики для малювання (дві товсті і кілька тоненьких);
 

  набір ватяних дисків або спонжей для нанесення тону на обличчя.

2. Переконайтеся, що обрана вами фарба не викликає алергії на шкірі дитини. Нанесіть невелику кількість речовини на шкіру і почекайте. Іноді для прояву реакції може знадобитися близько години. 
3. Приберіть волосся з обличчя, щоб вони не заважали і одягніть на дитину одяг, який не шкода забруднити фарбою (хоча зазвичай аквагрим легко змивається теплою мильною водою). 
4.Перше, з чого потрібно починати малюнок - це накладення тони. Він повинен бути рівномірно розподілений на обличчі і мав гладку поверхню. Для цього змочіть губку водою, вмочіть у фарбу легкими, короткими круговими рухами нанесіть на обличчя. Ретельно профарбовують складки навколо очей, носа та губ. Дайте тону трохи підсохнути (іноді фарба може розпливатися на невисохлою основі). 
5. Далі настає найскладніша робота - промальовування дрібних деталей, контурів і штрихів. Для новачків можна мати при собі картинку, з якої змальовується образ. Фарбу на кисті потрібно набирати круговими рухами трохи вище щетинок. Сама фарба повинна бути кремоподібної, тобто не капати і не розтікатися. Аквагрим потрібно наносити під прямим кутом до особи дитини. Щоб отримати точку, потрібно ледь торкнутися особи кінчиком щетинок кисті. 
Пам'ятайте, що дитина - сама важка модель. Він не буде довго сидіти на одному місці, тому всю роботу необхідно виконувати швидко. Не забувайте і про те, що пензлик може викликати лоскіт або сміх, що, безсумнівно, позначиться на малюнку. Заздалегідь готуйте дитину до того, що потрібно буде трохи спокою. Увімкніть йому мультики або відверніть бесідою. Результат не змусить себе чекати. Прекрасний образ надовго подарує настрій вашій дитині і залишить масу вражень. 
 

1

 

docx
Додано
13 травня 2020
Переглядів
1654
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку