Бесіда на тему : "Абетка здоров'я" для 3-4 класу

Про матеріал

Бесіда на тему : "Абетка здоров'я" для 3-4 класу.

Мета: Ознайомити учнів із народними засобами та нетрадиційними методами зміцнення власного здоров'я; вчити самостійно дбати про здоровий стан свого організму; вчити жити в гармонії з природою.

Перегляд файлу

Мета: Ознайомити учнів із народними засобами та нетрадиційними методами зміцнення власного здоров’я; вчити самостійно дбати про здоровий стан свого організму; вчити жити в гармонії з природою.

 

Вчитель. Вітаючись ми говоримо Добрий день! Здраствуйте! Доброго вам здоров’я! Як багато і які чудові вітання у нашого народу. І кожне, сказане від щирого серця і  з приємною усмішкою на устах, додає сили і наснаги, бо найбільше багатство людське-здоров’я. Без здоров’я втрачає цінність матеріальне забезпечення, краса і навіть розум. Я хочу, щоб ви були, насамперед, здоровими і тому поведемо розмову про те , як навчитися берегти і зміцнювати своє здоров’я. І допоможе нам, як не хворіти і взимку і літньої днини цілющі овочі і рослини.

 

Учень.  Вони нам розкриють таїну

              Свого покликання, жадання

              Наблизять сиву давнину

              До праці і краси єднання

              І трави промінці життя

              Підводять вам здоров’я, сили

              У вас не буде каяття

               Що в світ зелений ви ступили.

 

Вчитель. Земний дивосвіт – чудове царство природи. Їх могуття сила захищає все живе на Землі. Природа нас годує, одягає, лікує і оберігає. Дивовижний світ дарує людині красу, силу і здоров’я. Зелений колір, то колір святого Духа, посланого Богом на Землю, щоб він оберігав людей від голоду, холоду, захворювань і нещасть. Благословив горицвіт, шавлію, м’яту, подорожник, звіробій, золототисячник, валеріану, ромашку і багато інших рослин.

Читання книги. „Лікарські рослини”

А чи допоможуть вам цілющі трави? Якими травами лікують вас вдома, коли хворієте? Поділіться своїми рецептами.

Вчитель. Хочу зачитати вам поради від народної цілительки. Лікаря-фітотерапевта Наталії Зубицької. Вона радить найбільше вживати овочів і фруктів, і тоді ви забудете про всілякі хвороби.

Картопля – улюблений овоч українців. Коли захворієте і дихати важко – допоможе пар свіжо вареної картоплі.

А коли не обійтись без антибіотиків, то відразу ж після їх прийняття – випийте 1 ст. ложку соку картоплі – допоможе ще скоріш. Ліків при цьому зменшите удвічі, та й з імунною системою все буде гаразд. Одужування настане набагато швидше.

Морква – багата на вітаміни С,В1, В6, В12, Д, Е,  вона містить велику кількість каротину. Це „міс Вітамін”. Вживайте моркву в сполуці з маслом, сметаною, олією і ви не хворітимете будете мати гарний голос, шкіру. Волосся. Будете добре бачити. Сік із мокви допоможе при нежиті, а сироп тамує кашель. Споживайте моркву щодня будете здорові, розумні, красиві.

Червоний буряк. Такий звичний для нас овоч, великі лікарі давнини Гіппократ, Рален. Діоскоргід вважали чудовим засобом проти малокрів’я, хвороб лімфатичних вузлів, печінки. Щоб підняти рівень гемоглобіну в крові, пийте сік із буряка, моркви і чорної редьки. Буряк відновлює пам’ять, поліпшує кровообіг у мозку. При хронічному нежиті  промивайте ніс відваром буряка, закапуйте ніс.

Цибуля підтримує в організмі рівновагу вітаміну С. Її фітогріди згубно діють на мікроби і віруси. Тому, коли хворієте, покладіть в кімнаті кілька шматочків цибулі – аби повітря було насичене її запахом. У кого нежить, болить горло і навіть ангіна, візьміть 2 ст. ложки свіжо тертої цибулі, покладіть у склянку, а її поставте в гарячу воду. Над стаканом зробіть лійку із цупкого паперу і вдихайте через неї повітря і пар цибулі, розрізану цибулину прикласти до скронь, то перестане боліти голова.

Капуста зміцнює організм, усуває безсоння, головний біль, знімає температуру. Вітаміну С в капусті – як у лимонах. Крім аскорбінової кислоти є ще й рутин. А разом ці два вітаміни одержали назву аскорутин. Що зміцнює судини. Почервоніли очі, часто з носа іде кров. Їжте капусту – минеться.

Наталя Зубицька радить щодня з’їдати по яблуку;  і тоді ви круглий рік не хворітимете. Воно містить пектин, що затримує розвиток вірусу грипу.

До десяти головних джерел таких частих проблем із здоров’ям. Як застуда, грип. Різноманітні віруси відомий датський лікар. Професор Бекман відніс і психологічні чинники, що негативно впливають на імунну систему:

  •         сум і пригніченість;
  •         упертість і негнучкість характеру;
  •         почуття вини і самокатування;
  •         негативне ставлення до себе і оточуючих;
  •         розчарування і підозрілість;
  •         злопам’ятність і невміння прощати;
  •         стурбованість і невпевненість;
  •         збуджуваність і  нервозність;
  •         нестабільність і агресивність.

Усміхайтесь. Ваша усмішка розтопить кригу, зігріє того, кому ви усміхнулись бо, зрештою, усмішка показник здоров’я. Вступайте у світ з добрим настроєм.

 

 

 

 

 

 

doc
Додано
5 березня 2018
Переглядів
892
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку