Бесіда на тему: Свята трійця

Про матеріал

Бесіда проводиться з метою ознайомлення учнів із походженням свяиа, розвивати інтерес до традицій та звичаїв святкування; виховувати в учнів почуття поваги до звичаїв українського народу. Ознайомити учнів із походженням свята; розвивати інтерес до традицій та звичаїв святкування свята; виховувати в учнів почуття поваги до звичаїв українського народу.

Перегляд файлу

 

 

Тема:  «Свята Трійця»

 

Мета:  Ознайомити учнів із  походженням свята; розвивати інтерес до традицій та звичаїв святкування свята; виховувати в учнів почуття поваги до звичаїв українського народу.

 

 

 

 

 

 

Хід бесіди:

 

  1. Організаційна частина.

 

  1. Актуалізація опорних знань учнів:

повідомлення теми та її актуальність, дати відповіді на питання:

 

а) Коли святкують свято Трійці?

б)Чому воно так називається?

в)Яка традиція пов’язана із цим святом?

г)А чи знаєте чому оселі прикрашають зеленню?

д) Які ви знаєте прикмети пов’язані із святом Трійці?

ж)  Як ще називають це свято?

 

    3.  Мотивація бесіди.

 

    4. Обговорення бесіди.

 

    5. Підведення підсумків.


Через 50 днів після Паски – Свята Трійця. До Святої Трійці, як і до кожного свята, село старанно готується. Святкують Святу Трійцю три дні.

Господині готують смачні страви, прибирають оселю. А прибирають оселю так: в Зелену суботу діти приносять з ставків Татарського зілля, яким вистеляють долівки в кімнатах, вішають на стіни. Татарським зіллям і гіллям липи обвішують оселі з надвору. Та не тільки в оселі, а й хліви та ворота, щоб нечиста не змогла зайти у двір, оселю, хлів. Шелест гілля буде її відганяти.

На перший день Зелених свят раненько в сінях ставлять жмут полину, щоб не пустити нечисту силу в хату, заносять любисток в кімнату, де він зберігається вже сухим. Потім дівчата миють голову в настої любистку, аби їх хлопці любили.

doc
Додано
30 квітня 2018
Переглядів
3942
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку