Браузер. Порівняння браузерів. Налаштування. Розширення браузера. Облікові записи браузера

Про матеріал
Презентація для 7 класу на тему "Браузер. Порівняння браузерів. Налаштування. Розширення браузера. Облікові записи браузера"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Браузер. Порівняння браузерів. Налаштування. Розширення браузера. Облікові записи браузера

Номер слайду 2

Веб-браузери стали невід'ємною частиною нашого цифрового життя, відкриваючи двері до безмежного світу Інтернету. Від перегляду веб-сторінок до роботи з електронною поштою та онлайн-сервісами, браузери забезпечують зручний доступ до різноманітних функцій. Давайте розглянемо різні типи браузерів, їхні можливості та налаштування, щоб вибрати найкращий варіант для ваших потреб.

Номер слайду 3

Що таке веб-браузер?1 Загрузка веб-сторінок. Браузер отримує HTML-код веб-сторінки з сервера та відображає її користувачеві.2 Управління вкладками. Браузер дозволяє відкривати та перемикатися між різними веб-сторінками в окремих вкладках.3 Додавання закладок. Браузер дозволяє зберегти веб-сторінки, які вам сподобалися, в закладки для швидкого доступу.4 Відображення вмісту. Браузер інтерпретує та відображає різні типи контенту, включаючи текст, зображення, відео та аудіо.5 Взаємодія з веб-сайтами. Браузер дозволяє вам вводити дані, натискати кнопки, переміщатися по сайту та взаємодіяти з його функціями. Веббраузер – це програмне забезпечення, що дозволяє користувачеві переглядати та взаємодіяти з веб сторінками в Інтернеті

Номер слайду 4

Найпопулярніші веб браузери. Google Chrome Цей браузер має активну базу користувачів понад 2,6 мільярдів. Він є найшвидшим майже для всіх випадків використання. Користувачам Google Chrome доступні закладки, історія пошуку, вкладки та паролі, які можна зберігати та автоматично вводити на різних сайтах.. Браузер Google Chrome розроблений компанією Google. Браузер має підвищений рівень безпеки при роботі в Інтернеті, що досягається за рахунок використання вбудованих функцій захисту від фішингу та шкідливих програм.

Номер слайду 5

Найпопулярніші веб браузери. Opera Веб-браузер Opera охоплює 300 мільйонів юзерів. Він дозволяє налаштовувати спеціальні жести миші для швидкого виконання стандартних команд: відкривати, закривати, оновлювати, зберігати сторінки та ін. Opera – веб-оглядач та програмний пакет для роботи з Інтернетом, який розробляється норвезькою компанією Opera Software. Браузер має багатовіконний інтерфейс з розміщенням вікон по закладках, вбудований клієнт для електронної пошти, систему блокування «спливаючих вікон».

Номер слайду 6

Найпопулярніші веб браузери. Firefox У Mozilla Firefox понад 362 мільйонів користувачів. Цей браузер містить зручний менеджер закладок, за допомогою якого можна впорядковувати, шукати, оновлювати та синхронізувати збережені посилання на всіх своїх пристроях. Функція режиму читання дозволяє читати без відволікань на будь-якій веб-сторінці. Це безкоштовний веб-браузер з відкритим вихідним кодом, розроблений компанією Mozilla Foundation. Він був вперше випущений у 2002 році й став одним із найпопулярніших браузерів у світі. Firefox підтримує роботу на різних платформах, таких як Windows, mac. OS, Linux, Android і i. OS.

Номер слайду 7

Найпопулярніші веб браузери. Microsoft Edge Для надійного контролю над приватністю Microsoft Edge пропонує три налаштування на вибір: базова, збалансована та сувора конфіденційність. Щодо безпеки в Інтернеті, браузер виявляє неправильно написані URL-адреси та захищає користувачів від потрапляння на шкідливі сайти. Є браузером, що поставляється в комплекті системи Windows. Веб-браузер, який спочатку з'явився як наступник Internet Explorer, наразі повністю його замінив і охоплює понад 330 мільйонів користувачів.

Номер слайду 8

Найпопулярніші веб браузери. Safari Сьогодні понад 1000 мільйонів юзерів використовують Safari для своєї роботи. В цьому веб-браузері є опції запобігання відстеження між сайтами та приховування IP-адреси від відстежувачів. Браузер, розроблений корпорацією Apple, входить до складу операційної системи Mac OS X, а також безкоштовно поширюється для операційних систем сімейства Microsoft Windows.

Номер слайду 9

Мобільні веб браузери. Мобільний браузер (mobile browser, також microbrowser або minibrowser) — веб-оглядач, призначений для використання на мобільних пристроях таких як мобільний телефон або КПК. Мобільні браузери оптимізовані так, щоб показувати сторінку найбільш ефективно для маленьких екранів портативних пристроїв.

Номер слайду 10

Найпопулярніші мобільні веб браузери У топ кращих браузерів для Android, згідно їх популярності на Google Play, потрапляють Google Chrome, Dolphin, Opera Mobile, Mozilla Firefox. Вибір мобільного браузера – це ще квест. Якщо на ПК присутні очевидні лідери ринку, то для смартфонів та планшетів все не так однозначно. Серед хороших програм часто виявляються ті, про які багато хто навіть не чув, а мобільні версії браузерів від відомих розробників здатні неприємно здивувати специфічними нюансами, які підійдуть далеко не кожному.

Номер слайду 11

Основні налаштування браузера. Мова. Виберіть мову інтерфейсу браузера, щоб переглядати веб-сторінки та використовувати його функції рідною мовою. Тема. Змініть зовнішній вигляд браузера, вибравши іншу тему, наприклад, темну або світлу. Стартова сторінка. Визначте, яка сторінка буде відображатися при запуску браузера.

Номер слайду 12

Блокування реклами та відстежування: розширення безпеки. Блокування реклами. Розширення блокують небажані реклами, покращуючи швидкість завантаження сторінок і зменшуючи відволікання. Захист конфіденційностіРозширення блокують трекери, які збирають дані про вашу активність в Інтернеті. Керування паролями. Розширення зберігають ваші паролі та автозаповнюють їх на сайтах. Управління розширеннями. Ви можете встановлювати, оновлювати та видаляти розширення через налаштування браузера.

Номер слайду 13

Синхронізація даних: переваги облікових записів. Збереження даних. Ваші закладки, паролі, історію перегляду та налаштування зберігаються в хмарі. Доступ на будь-якому пристроїВи можете отримати доступ до своїх даних на будь-якому пристрої з підключенням до Інтернету. Продовження роботи. Ви можете легко переключатися між пристроями, продовжуючи роботу з того місця, де зупинилися.

Номер слайду 14

Управління вкладками та закладками: підвищення продуктивностіОрганізація. Згрупуйте та розсортуйте відкриті вкладки за категоріями, щоб швидко знайти потрібну інформацію. Ефективність. Швидко переходьте до потрібних веб-сторінок за допомогою закладок, зберігаючи час та зусилля. Збереження фокусу. Закрийте непотрібні вкладки, щоб зосередитися на виконанні завдання.

Номер слайду 15

Режим "Інкогніто": Безпечний перегляд1 Приватність. Браузер не зберігає історію перегляду, куки та інші дані.2 Безпека. Зменшує ризик відстежування та крадіжки даних.3 Тимчасовий. Закриття вікна інкогніто видаляє всі дані.

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Дементич Тетяна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
7 жовтня
Переглядів
346
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку