брошура про Здоровий спосіб життя

Про матеріал
Здоровий спосіб життя — це: 1. Правильне, збалансоване харчування. 2. Достатня рухова активність. 3. Сон. 4. Медитація. 5. Внутрішня гармонія. 6. Правильне мислення та правильні вчинки.
Перегляд файлу

Здоровий спосіб життя — це:

1. Правильне, збалансоване харчування.
2. Достатня рухова активність.
3. Сон.
4. Медитація.
5. Внутрішня гармонія.
6. Правильне мислення та правильні вчинки.

Здоровий спосіб життя

 

1. Правильне, збалансоване харчування — достатня кількість білків, вуглеводів, жирів, вітамінів, амінокислот, мікро- та макроелементів.

Деякі люди вважають, що вживаючи в їжу тільки натуральні продукти, організм буде відчувати нестачу корисних речовин, і йому потрібна «підкормка» у вигляді біодобавок і вітамінів. Однак чи зможуть штучні добавки замінити натуральні продукти, до яких за своєю природою схильний організм? Найімовірніше, ні. Більш докладно про вплив на здоров’я синтетичних вітамінів написано у статті «Вітаміни не попереджають хвороби, а сприяють їхній появі».

 

Здоровий спосіб життя 10

 

 

Змінити своє мислення, заповнити свій мозок «правильними» думками та чистими намірами — це також важливий крок на шляху до здорового способу життя.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Здоровий спосіб життя 9
Людина, яка перебуває в гармонії з самою собою і навколишнім світом, не схильна до його впливу.

Як досягти цього?

— живіть в злагоді з собою;

— вчіться радіти життю;

— менше хвилюйтеся, а більше смійтеся;

— вчіться долати стрес. Пам’ятайте: джерело стресу — не події самі по собі, а наше сприйняття цих подій;

— медитуйте;

— дотримуйтеся режиму дня;

— будьте більш терплячими до інших;

— відмовтеся від куріння, алкоголю та нездорової їжі.


    6. Правильне мислення та правильні вчинки. Пам’ятайте: думки матеріальні. Наш стан, здоров’я, люди та події в житті — результат нашого мислення. В буддизмі кажуть: «Наша свідомість — це все. Ви стаєте тим, про що думаєте. Не ворог або недоброзичливець, а саме свідомість людини заманює його на криву доріжку». Думки визначають поведінку та вчинки, а їхній результат формує світосприйняття.

Здоровий спосіб життя 3Правильне,збалансоване харчування — основа здорового способу життя.

Натуральна їжа — джерело енергії, необхідної нам для життя. Щоб правильний раціон поліпшив стан здоров’я, він повинен відповідати певним правилам:

— їжа має бути збалансованою та різноманітною;

— їжте більше овочів, злакових, фруктів;

— замініть тваринні жири рибою;

— вживайте молочні продукти низької жирності;

— відмовтеся від солі, цукру, а також продуктів, що містять добавки;

— щодня з’їдайте один зубок часнику;

— почніть ранок зі склянки чистої води, випитої натщесерце;

— не пропускайте прийоми їжі, особливо, сніданок.

Натуральна їжа — джерело енергії, необхідної нам для життя.

 

     2. Достатня рухова активність — одна з проблем сучасної цивілізації. Ходьбу пішки замінили поїздки в транспорті, активний відпочинок — перегляд телевізійних передач. Гіподинамія — одна з найбільших проблем на шляху до здорового способу життя.

Здоровий спосіб життя 5Достатня рухова активність — важлива складова здорового способу життя.

Зарядка або гімнастика, цігун або йога, тривалі піші прогулянки допоможуть вам залишатися у формі й без зусиль подолати гіподинамію. Навіть найзвичайнісінька робота в саду чи прибирання в будинку збільшують рухову активність.

Рухова активність зміцнює м’язи, за рахунок чого зменшується навантаження на суглоби, попереджає остеопороз, знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань, діабету, допомагає впоратися з зайвою вагою, стресом і депресією.

 

Здоровий спосіб життя 73. Сон — важлива складова здорового способу життя. Згідно зі східною медициною, найбільш сприятливий час для сну — з 22 години до 6 години ранку. В цей час відбувається очищення крові та перерозподіл енергії. Для здорового повноцінного сну відмовтеся від напоїв, що містять кофеїн або, принаймні, не вживайте їх у другій половині дня.


Здоровий повноцінний сон як наслідок здорового способу життя.

 

 

 

4. Медитація — одна з найдавніших практик вдосконалення та отримання гармонії, є одією з основ здорового способу життя кожного з нас. Регулярні практики медитації знижують рівні стресу, депресії, занепокоєння, а також фобій і страхів. Поряд із духовними перетвореннями, практика медитації стабілізує рівень кров’яного тиску, знижує частоти серцебиття та дихання, покращує імунітет, додає бадьорості та енергії.

Здоровий спосіб життя 8     Медитація — одна із найдавніших практик вдосконалення та отримання гармонії, є однією з основ здорового способу життя.

5. Внутрішня гармонія. Наше здоров’я й здоровий спосіб життя в цілому починаються з правильного внутрішнього настрою. Хвороби тіла є наслідками хвороб розуму — про це знали всі стародавні лікарі. На Сході кажуть, що причиною всіх хвороб є три отрути людської свідомості: гнів, незнання та пристрасть. Ці три отрути викликають дисбаланс в організмі, що й призводить до хвороб.

Відсутність внутрішньої гармонії й є першоджерелом виникнення хвороб. Подолати це можна шляхом духовного самовдосконалення: людина, яка перебуває в гармонії з самою собою і навколишнім світом, не схильна до його впливу, в неї всі елементи правильно взаємодіють між собою.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Гарманівська ЗШ І – ІІ ступенів

 

 

https://monicasevas.ru/wp-content/uploads/2019/03/1-59.jpg

 

Підготували

учні 9 кл.

Костюков Данило

Чуприна Євгеній

 

 

 

 

 

docx
Додано
27 січня 2020
Переглядів
936
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку