Зараз відомо більше 200 їстівних сортів цієї рослини (з 800). Ботаніка визначає гарбуз як ягоду. Але крім десертів, з неї готують чималу кількість і несолодких страв. Тому більшість звично називає гарбуз овочем.
Росте ця красуня практично скрізь (крім Арктики і Антарктики) і є в національних меню майже всіх країн світу. І це не дивно, люди давно оцінили поживність, корисні властивості гарбуза і смакові
Гарбуз, корисні властивості якого не втрачаються навіть при довгому зберіганні, один з найуживаніших плодів у світі. Найбільші виробники гарбуза - США, Мексика, Індія, Китай. Не менш популярний він і в
Європі, де деякі його сорти були відомі за-
довго до відкриття Америки.
я радість ваша, бо насіннячко смачне!
А яка із мене каша!
Словом, люблять всі мене.
Часу дарма не марнуйте, Краще кашу покуштуйте!
Знає, навіть, це й дитина,
Що я й лікарська рослина