БЖД на літні канікули для 8-11 класів

Про матеріал
Правила безпеки для учнів на літні канікули, та попередження нещасних випадків для 8-11 класів. Правила для ознайомлення для учнів та батьків
Перегляд файлу

 

ПАМ’ЯТКА ДЛЯ УЧНІВ ТА БАТЬКІВ   НА ПЕРІОД ЛІТНІХ КАНІКУЛ

 

Шановні батьки  ( ПІБ уня)!

 

Пам'ятайте, що літні канікули для дітей - це можливість набратися свіжих сил, оздоровитися, закріпити набуті знання і використовувати їх у домашніх умовах. Звертаємо увагу на організацію відпочинку Вашої дитини  під час канікул. Приділяйте, будь ласка, більше уваги своїй дитині. Залучайте до виконання домашніх обов’язків. Тримайте під контролем проведення дозвілля сина (доньки) за межами дому у вечірній час.

Ось і розпочинаються літні канікули. Як завжди, кожен з нас проведе їх по-різному. Подорожі, екскурсії, море, гори, походи, багато друзів - все це чекає на вас влітку. Бажаємо усім гарного відпочинку, яскравих вражень, незабутніх зустрічей, захоплюючих мандрівок!

 Педагогічний колектив школи  бажає усім учням гарного відпочинку, яскравих вражень, незабутніх зустрічей, захоплюючих мандрівок!

Класними  керівниками з вашими дітьми  проведено цикл профілактичних бесід:п равила поведінки на канікулах;правила поведінки та техніка безпеки на дорозі;техніка пожежної безпеки;правила поведінки на воді;правила користування електроприладами;газ у побуті;правила збору грибів та надання першої допомоги у разі отруєння; один вдома.

Закликаємо учнів та батьків завжди пам`ятати елементарні правила безпеки під час канікул, щоб приємний відпочинок не був зіпсований.

 

 

 Але також закликаємо Вас завжди пам`ятати елементарні правила безпеки, щоб літній відпочинок не був зіпсований:

 

1. Будьте обережні та дотримуйтесь усіх правил техніки безпеки при користуванні газом та електропобутовими приладами; не допускайте гри з вогнем; не влаштовуйте ігри на будівельних майданчиках та біля них.

2. Щоб уникнути смертельних електротравм, категорично забороняється: наближатись до обірваних проводів ближче 8 м.; залазити на опори повітряних ліній електропередач, тим більше намагатись зняти електропровід; відчиняти двері та проникати в трансформаторні підстанції.

3. Обов'язков о пам'ятайте (при відсутності дорослих вдома) про те, що не можна відкривати двері незнайомим особам.

4. Будьте особливо уважні біля водоймищ. Знайте: з водою не жартують!

5. Не можна розпалювати вогнища і кидати в вогонь карбід, солярку, бензин тощо.

6. Обов'язково не забувайте про небезпеку, яка чатує на вас у ліфті, громадському транспорті,при поводжені з собаками та іншими тваринами, під час грози(блискавки).

7. Пам'ятайте: вогнепальна зброя - не забавка. Користуватися дітям мисливськими  рушницями, випробовувати вибухові пакети, влаштовувати ігри з вибухонебезпечними  предметами та речовинами - небезпечно.

8. Перед кожною вашою зустріччю з вулицею не забудьте про Правила дорожнього руху (особливо це стосуються тих, хто користується роликами, велосипедом чи мопедом).

9. Не перебувайте на вулиці без нагляду дорослих у вечірні години.

10. Слідкуйте за гігієнічними вимогами щодо харчування, споживайте тільки якісну їжу.

11. Діти, будьте безпечними при користуванні медикаментами. Без призначення лікаря їх споживати не варто.

12. Небезпечні предмети (знахідки) та ваші дії при їх виявленні мають бути розумними.

13. Пам'ятайте про ті проблеми, що стоять перед сучасною молоддю: куріння, пияцтво,токсикоманія, венеричні захворювання. У зв'язку зі становленням вашого характеру ,прийміть до уваги те, що ніхто з підлітків не застрахований від них. Тому ще раз наголошуємо, що:

  •                  Пияцтво- це фактор ризику №1 і є стихією саморуйнування;
  •                  куріння та токсикоманія - це вірна духовна та фізична смерть;
  •                  розпуста - шлях до венеричних захворювань, СНІДу.

14. Особливо зверніть увагу на друзів, з якими спілкуєтеся.

15. Діти, нічого чужог о не беріть та своєю поведінкою не створюйте криміногенної ситуації (бійки, крадіжки, брутальна поведінка).

16. Перебуваючи на відпочинку в лісі або парковій зоні, пам'ятайте про правила  безпечної поведінки.

 

 

 

 

 

 

Вимоги безпеки життєдіяльності учнів при виникненні надзвичайної або аварійної ситуації.


 

1.1. Не панікувати, не кричати, не метушитися, а чітко і спокійно виконувати вказівки дорослих,   які перебувають поряд.          

 

1.2. Слід зателефонувати батькам, коротко описати ситуацію, повідомити про місце свого                                                                                                                  перебування.

 

1.3. Якщо ситуація вийшла з-під контролю дорослих, потрібно зателефонувати до служб

    екстреної допомоги за телефонами:

 

 

101– пожежна охорона;

102 – міліція;

103 – швидка медична допомога;

104– газова служба;

коротко описати ситуацію, назвати адресу, де сталася надзвичайна ситуація, а також своє прізвище, ім’я, номер свого телефону.

 

1.4. У разі можливості слід залишити територію аварійної небезпеки.


Дирекція школи нагадує Вам, що згідно ст.59 Закону України «Про освіту»

 Ви несете повну відповідальність перед законом за виховання та поведінку своїх дітей, збереження їх життя і здоров’я, дотримання режиму дня у робочі і вихідні дні, в поза навчальний час та під час учнівських канікул.                

Будемо щиро раді зустрічі з вами. Ми віримо, що п ри добром у

здоров'ї, не маючи проблем з органами внутрішніх справ, ви знову сядете за шкільні парти, щоб успішно почати новий навчальний рік.

  Доброго відпочинку!  Нехай щастить!

      Директор школи_________________                                                            

        Класний керівник________________

Ознайомлено_____________________          ______________________                    _____________

                              підпис батьків                                                                         ПІБ батьків                                                                                            Дата

Пібпис учні ( учениці)___________________________________________

docx
Додано
10 березня 2019
Переглядів
1027
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку