ЧЕК-ЛИСТ
Проф лактика нфекц йних хвороб
водитеплом не антисептикиз вмстом обличчя,
менше 20 спирту (не очей, носа та секунд, менше 60%), рота
особливо якщо немає брудними псля доступу до руками. повернення води. додому, туалету,
контакту з
тваринами, кашлю або чхання.
При кашл або чханн прикривати рот нс одноразовою серветкою або лктем.
Використан серветки викидати вдразу псля використання у смтник з кришкою.
1-1,5 метра 1-1,5 метра
Уникати близького контакту з людьми, як мають симптоми застуди або ГРВІ.
П дтримувати дистанц ю 1-1,5 метра в громадських м сцях.
Носити маску в м сцях великого скупчення людей, особливо п д час еп дем ї.
Регулярно зм нювати маску (раз, якщо на 2-3 роки або вона стала вологою).
Робити щеплення зг дно з нац ональним календарем вакцинац ї.
Проконсультуйтеся з л карем щодо додаткових щеплень проти сезонного грипу або нших нфекц й.
Дотримуватись збалансованого харчування, багатого на в там ни та м нерали.
Зм цнювати мун тет за допомогою регулярної ф зичної активност , достатнього сну та знищення стресу.
Регулярно пров трювати прим щення, особливо в м сцях великого скупчення людей.
Проводити вологе прибирання з застосуванням дез нф куючих засоб в.
Обробляти дез нф куючими засобами поверхн , до яких часто торкаються (ручки дверей, телефони, клав атури).
Не вживати їжу чи воду з неперев рених джерел.
Дотримуватись правил терм чної обробки продукт в харчування.
Сл дкувати за оф ц йними рекомендац ями орган в охорони здоров'я.
У раз виникнення еп дем ї хвороби вс вказ вки щодо проф лактики та обмеження.
Цей чек-лист допоможе знизити ризик захворювання та сприяти збереженню вашого здоров'я здоров'я оточуючих.