Чек - лист "Профілактика інфекційних хвороб"

Про матеріал
Чек - лист "Профілактика інфекційних хвороб" до теми: "Профілактика «шкільних хвороб»". Мета: ознайомити учнів зі шляхами зараження і способами захисту від інфекційних захворювань.
Перегляд файлу

 ЧЕК-ЛИСТ 

 Проф лактика нфекц йних хвороб

image

image       водитеплом не антисептикиз вмстом          обличчя,

менше 20 спирту (не очей, носа та секунд, менше 60%), рота

особливо    якщо немає      брудними псля   доступу до руками. повернення    води. додому, туалету,

контакту з

тваринами, кашлю або чхання.

image2. Дотримання правил кашльового етикету

image

При кашл або чханн прикривати рот  нс одноразовою серветкою або лктем.

Використан серветки викидати вдразу псля використання у смтник з кришкою.

image

image

image

                                    1-1,5 метра                1-1,5 метра

Уникати близького контакту з людьми, як мають симптоми застуди або ГРВІ.

П дтримувати дистанц ю 1-1,5 метра в громадських м сцях.

image4. Використання засоб в ндив дуального захисту

image

image

Носити маску в м сцях великого скупчення людей, особливо п д час еп дем ї.

Регулярно зм нювати маску (раз, якщо на 2-3 роки або вона стала вологою).

image

image

Робити щеплення зг дно з нац ональним     календарем вакцинац ї.

Проконсультуйтеся з л карем щодо додаткових щеплень проти сезонного грипу або нших нфекц й.

image6. Здоровий спос б життя

Дотримуватись збалансованого харчування, багатого на в там ни та м нерали.

Зм цнювати мун тет за допомогою регулярної ф зичної активност , достатнього сну та знищення стресу.

image

Регулярно пров трювати прим щення, особливо в м сцях великого скупчення людей.

Проводити вологе прибирання з застосуванням дез нф куючих засоб в.

Обробляти дез нф куючими засобами поверхн , до яких часто торкаються (ручки дверей, телефони, клав атури).

image8. Уникнення ризикових ситуац й

Не вживати їжу чи воду з неперев рених джерел.

Дотримуватись правил терм чної обробки продукт в харчування.

image

image

Сл дкувати за оф ц йними рекомендац ями орган в охорони здоров'я.

У раз виникнення еп дем ї хвороби вс вказ вки щодо проф лактики та обмеження.

Цей чек-лист допоможе знизити ризик захворювання та сприяти збереженню вашого здоров'я  здоров'я оточуючих.

Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку