ЧОРНОБИЛЬ НЕ МАЄ МИНУЛОГО ЧАСУ

Про матеріал

Чорних дат у людства є немало.

Кожна з них — це міна під прогрес.

Найстрашніше, що усіх спікало, —

Вибух на Чорнобильській АЕС.

26 квітня... В ніч забуття

Йде страшне створіння — атомне дитя.

Суть його безкровна, і зіниць нема,

І уста безкровні, і душа німа

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЧОРНОБИЛЬ НЕ МАЄ МИНУЛОГО ЧАСУТечуть калинові червоно-сльози. Та ти ж на себе перебрала дози - І стала так на захист України.

Номер слайду 2

Ти відомий сьогодні кожному-Не ім’ям своїм, а бідою. Тою вулицею порожньоюпонад прип’ятською водою. Мій Чорнобиль! Зелений пагорбе!У якому ти жив сторіччі?Запеклись перестиглі ягоди,Наче кров на твоєму обличчі.

Номер слайду 3

Чорних дат у людства є немало. Кожна з них — це міна під прогрес. Найстрашніше, що усіх спікало, —Вибух на Чорнобильській АЕС.26 квітня... В ніч забуття. Йде страшне створіння — атомне дитя. Суть його безкровна, і зіниць нема,І уста безкровні, і душа німа.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Чорнобиль 27 років тому

Номер слайду 6

О 1 год. 23 хв. 40 с. спалахнув четвертий реактор Чорнобильської атомної станції.

Номер слайду 7

Лейтенант Володимир Правик. Першим важко. Ви ж були найперші,Із вогню та в полум'я шугали. Не до подвигів і не до звершень: Ви ж собою людство заступали. Та серця, мов кремені, не вгасли,Залишались іскрами на тверді. Тільки жити в нас бунтує спрага. Та продовжить пісню родоводу. А лишилась вірності присяга. Батьківщині. Матері. Народу.

Номер слайду 8

Лейтенант Віктор Кібенок. Огонь і землю зріднили собою,І кипіла у них під ногами земля,Навіть небо двигтіло од вогненного болю,І тривога палюча долітала здаля. А трагедія кожну мить наростала. Мов зібрала зі світу пожежі, розплати, війну.І немов з Хіросіми, з безодні повстала. Перед людством, відкривши свою таїну. Як спинити її - гуртувало єдине бажання,Не терпілось, не ждалось — загрожував згаслий час. Невпокорене атомне випробування. Впало вперше, пожежники мужні, на вас.

Номер слайду 9

«Тримайтесь ближче до життя, хлопці…»Віктор Кібенок. Володимир Правик. Микола Ващук. Василь Ігнатенко. Микола Титенок. Володимир Тищура

Номер слайду 10

Із вогню у безсмертя, смерть поправши, ступили вони. У вогні не згорів їх жертовний чорнобильський слід. Ще затужить по хлопцях Земля і скорбота земна. Нам горе люте миром перебути,Нам поховати зло в бетон і бронь.І не забути, доки світ і люди,Синів землі, що відвели вогонь.

Номер слайду 11

Пречиста Діво, збережи цей світ,  А в ньому нашу рідну Україну.  Сади і гори, ріки і моря,  І пташинку, і звірину, й людину.  Усім хто є, усім, хто буде,  Даруй здоров'я, чистоту і вроду.  Щоб їх ім'я, а в імені - любов  Передавалися від роду і до роду.

Номер слайду 12

ЧОРНОБИЛЬ - 2013 РІК

pptx
Додано
4 липня 2018
Переглядів
1065
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку