Цікаві факти з теми: "Генетика"

Про матеріал
Розроблені цікаві факти з теми: "Гентика", дуже корисні для пізнання дітей. Стисло та зрозуміло.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цікаві факти про генетику

Номер слайду 2

1. Людський погляд на світ закладається ще в утробі матері. Буде людина песимістом чи оптимістом залежить не тільки від виховання за життя, батьків і суспільства.

Номер слайду 3

2. Деякі люди бувають патологічно лінивими. Вони здатні цілими днями валятися на дивані і отримують від цього безмежне задоволення. Нещодавно дослідники виявили, що в поведінці таких людей винне не стільки погане виховання, скільки спеціальний набір генів.

Номер слайду 4

3. Ви помічали, як важко окремим особистостям зрушити з місця? У той час як інших, немов магнітом, постійно тягне в дорогу? Різниця в їх поведінці пояснюється не начитаністю, розвитком інтелекту або рівнем романтичності. Всьому виною є спеціальний ген, наявність якого викликає схильність до зміни місць, подорожей і пригод. Він зустрічається не так часто – приблизно у 20% людей, але саме його присутність штовхає людей до безперервної зміни місць проживання та авантюрним подорожам.

Номер слайду 5

4. Водіння автомобіля видається не складним завданням. Але чому ж деяким людям абсолютно не вдається освоїти цю нехитру науку? Генетики в якості відповіді на це питання провели дослідження, яке виявило спеціальний ланцюжок генів, який безпосередньо впливає на пам'ять, орієнтацію в просторі та швидкість реакції. Носіям цих генів, а їх на Землі близько 30%, не варто сідати за кермо.

Номер слайду 6

5. Наркоманія, алкоголізм, куріння – це не тільки соціальні проблеми, а й медичні. Люди, які моментально потрапляють в залежність від згубних пристрастей, мають до них генетичну схильність. Наприклад, ймовірність того, що людина почне палити, на 75% диктується її генетичними особливостями.

Номер слайду 7

6. У 2009 році компанія Nokia провела велике дослідження впливу спадковості на формування наших музичних смаків. У його рамках було опитано більше 4000 людей. Виявилося, чим молодша людина, тим більший вплив на її музичні пристрасті має генетика. У міру дорослішання ця залежність слабшає і приблизно до 50 років головне значення набуває вже навколишнє середовище.

Номер слайду 8

7. Вважається, що фобії розвиваються в результаті негативного життєвого досвіду, який може призвести до появи страху різних явищ або предметів. Однак, за даними дослідження, фобії можуть передаватися з покоління в покоління.

Номер слайду 9

8. Всі люди з блакитним кольором очей – дуже далекі родичі.

Номер слайду 10

9. Найрідкіснішим на Землі кольором очей вважається зелений. Ген зелених очей майже винищений. Зеленоокими є лише 2% жителів нашої планети.

Номер слайду 11

10. Труднощі із запам’ятовуванням людей не обов’язково є наслідком поганої пам’яті або зору. Ця особливість теж може бути обумовлена ​​спадковістю людини, з’ясували вчені . Вони виявили, що механізм розпізнавання людей в головному мозку пов’язаний з певними генетичними процесами.

Номер слайду 12

11. Приблизно 8% людської ДНК становлять залишки вірусів, колись отриманих нашими далекими предками. Один з таких залишків знайдений в ДНК майже всіх ссавців, його вік оцінюється в 100 мільйонів років.

Номер слайду 13

12. Коли мама картає дитину за двійку, вказуючи, що сама вчилася добре, вона частково права. Успішність у школі на 55 % залежить від спадковості. Відповідають за успіхи у навчанні відразу тисячі генів. Тому, якщо ваші батьки демонстрували неабиякий розум у шкільні роки, у вас теж є до цього всі передумови.

Номер слайду 14

13. Ви п'єте багато кави? У всьому винні гени! Вчені порівняли людей, які не можуть жити без кави, і тих, хто може без неї обходитися. Виявилося, що у других є особливий ген, через дію якого, засвоєння кофеїну відбувається повільніше. Ось чому їм не потрібно регулярно пити каву, щоб бути бадьорішими.

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 10 клас, Інші матеріали
Інкл
Додано
3 листопада 2020
Переглядів
5007
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку