День Безпечного Інтернету

Про матеріал
Розробка виховної години: "День безпечного Інтернету" Мета виховної голини полягає в створенні культури безпеки, довіри та відповідального використання Інтернету серед учасників, щоб забезпечити їхню безпеку та добробут у цифровому світі.
Перегляд файлу

День Безпечного Інтернету

Мета виховної голини полягає в створенні культури безпеки, довіри та відповідального використання Інтернету серед учасників, щоб забезпечити їхню безпеку та добробут у цифровому світі.

Основні цілі цього заходу включають:

  1. Підвищення цифрової грамотності: Заходи, проведені у рамках "Дня безпечного інтернету", спрямовані на покращення цифрової грамотності учасників. Це включає в себе навички критичного мислення, вміння шукати та оцінювати достовірну інформацію, розуміння приватності та безпеки даних, використання сильних паролів, усвідомлення наслідків власних дій в Інтернеті та багато іншого.
  2. Пропагування етичної поведінки в Інтернеті: Виховний захід "День безпечного інтернету" сприяє формуванню свідомої, відповідальної та етичної поведінки в онлайн-середовищі. Учасники отримують знання про важливість поважання прав інших людей, врахування їхньої приватності, недопущення кіберзнущань та негативного впливу на інших людей.
  3. Підтримка позитивного середовища в Інтернеті: Ця виховна діяльність також спрямована на підтримку позитивного та доброзичливого середовища в Інтернеті. Учасники навчаються про активне використання Інтернету для зв'язку, спілкування та навчання, а також поширення позитивних повідомлень та ідей.

7 лютого 2023 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. Це вже 20 День безпечного Інтернету.

День безпечного Інтернету (SID/ДБІ) запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю. Центр кращого Інтернету представляє Національний комітет Дня безпечного Інтернету в Україні.

Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду. 

10 золотих правил безпеки в Інтернеті

1.Нікому без дозволу батьків не давати особисту інформацію: домашню адресу, номер домашнього телефону, робочу адресу батьків, їхній номер телефону, назву й адресу школи.

2.Якщо знайдете якусь інформацію, що турбує вас, негайно сповістіть про це батьків.

3.Ніколи не погоджуватися на зустріч з людиною, з якою ви познайомилися в Інтернеті. Якщо все ж таки це необхідно, то спочатку потрібно спитати дозволу батьків, а зустріч повинна відбутися в громадському місці й у присутності батьків.

4.Не посилати свої фотографії чи іншу інформацію без дозволу батьків.

5.Не відповідати на невиховані і грубі листи. Якщо одержите такі листи не з вашої вини, то сповістіть про це батьків, нехай вони зв’яжуться з компанією, що надає послуги Інтернет.

6. Розробити з батьками правила користування Інтернетом. Особливо домовитися з ними про прийнятний час роботи в Інтернеті і сайти, до яких ви збираєтесь заходити.

7.Не заходити на аморальні сайти і не порушувати без згоди батьків ці правила.

8.Не давати нікому крім батьків свої паролі, навіть найближчим друзям.

9.Не робити протизаконних вчинків і речей в Інтернеті.

10.Не шкодити і не заважати іншим користувачам.Натисніть кнопку редагування, щоб змінити цей текст.

Виконуйте три наведені нижче рекомендації, і використання Інтернету буде для вас безпечним:

Захистіть свій комп’ютер

  • Завжди оновлюйте операційну систему.
  • Використовуйте антивірусну програму.
  • Використовуйте брандмауер.
  • Робіть резервні копії важливих файлів.
  • Будьте обережними, завантажуючи вміст.

Захистіть себе в онлайні

  1. Будьте обережними, надаючи особисту інформацію.
  2. Думайте про те, з ким ви розмовляєте.
  3. Пам’ятайте, що в Інтернеті не все є надійним і не всі є чесними.

Дотримуйтесь правил

  1. Ви маєте дотримуватися законів навіть в Інтернеті.
  2. Пам’ятайте, що в Інтернеті ви повинні піклуватися про інших так само, як про себе.

Проаналізуйте поради безпеки в Інтернеті:

Зображення, що містить текст

Автоматично згенерований опис

 

docx
Додано
26 червня 2023
Переглядів
334
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку