День захисника України.

Про матеріал
14 жовтня в Україні відзначають свято- День Захисника України. Цьому святу і буде присвячений наш урок.
Перегляд файлу

14 жовтня,  значуща дата, яка щорічно переповнює гордістю та хвилюваннями серця мільйонів громадян нашої України.

Хто мені скаже , що ми святкуємо 14 жовтня?

 

14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято, дуже молоде – День захисника України.
Усі ці свята дуже взаємопов’язані  і виникали послідовно
Велике свято Покрови Пресвятої Богородиці святкується 14 жовтня. У народі говорять: «Покрова накриває траву листям, землю снігом, воду – льодом, а дівчат – шлюбним вінцем».
Це свято вважається одним із найбільш шанованих свят в Україні.

Встановлене воно на згадку про дивовижну появу Богоматері віруючим. За переказами це відбулося у 910 роуі, в Константинополі. Столицю тримали в облозі полчище ворогів, готове у будьякий момент увірватися у місто. Жителі міста зібралися у храмі і молили Богородицю про порятунок від нападників. Матір Божа з’явилась і вкрила своїм покровом людей, захищаючи їх від ворогів.

Напевно не знайдеться в Україні людини, яка б не знала про козаків.

 Про них складено безліч творів, книжок і фільмів. Про козацький рід співається й у нашому державному гімні. Образ сміливого парубка, котрий захищає честь та волю нашого народу, міцно закарбувався у пам’яті поколінь. Тож, козак в українській культурі – звитяжний воїн, озброєний захисник Вітчизни, що боронить віру, гідність та звичаї усього нашого народу.

Козаками ставали виключно вільні люди, які вирішили все своє життя присвятити захисту України від ворогів. Козаки вважали Бобгоматір своєю захисницею, тому головна церква Українських козаків завжди була на честь покрови.

 

У 2014 році президент України П. Порошенко встанови 14 жовтня як День захисника України.

Сучасні нащадки козаків, наші солдати, не менш героїчно захищають рідну землю.  Тому справедливо що свято захисників України відзначаєтся 14 жовтня це Свято мужності та героїзму захисників незалежності.

День захисника України – свято не тільки військових. Це свято нескорених, свідомих громадян, які вболівають за долю нашої країни, день усіх небайдужих, які своєю професійною діяльністю, сумлінною працею, волонтерською роботою забезпечують Україні захист.

 

Хочеться, щоб кожен із нас завжди почувався частинкою нашої славної держави. Зрозумійте, що ви її сьогодення і майбуття, саме ви творите долю Батьківщини. У кожного з нас є можливість зробити свій внесок у її розвиток. Якщо ми житимемо у злагоді, братерстві, поважатимемо, розумітимемо, підтримуватимемо одне одного, якщо у кожного в серці буде гордість і любов до своєї землі  - наша Україна розквітне. Тож побажаймо всім нам жити в Україні – єдиній країні та вільній.

 

docx
Додано
27 жовтня 2022
Переглядів
163
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку