Дидактичний матеріал до уроку образотворчого мистецтва "Квіткові рослини"

Про матеріал
Простий та водночас цікавий спосіб для учнів молодшого шкільного віку попрактикуватись у якості виконання ліній малюючи спіралі. Рекомендовано для дітей 1-3 класів (урок може бути модифікований для учнів старшого віку).
Перегляд файлу

Квіткові рослини

Мета: Щоб вивчити новий розділ, для ознайомлення із сімейством квіткових рослин та для того щоб зосередитись на якості виконання ліній, малюючи спіралі. Рекомендовано для дітей 1-3 класів (урок може бути модифікований для учнів старшого віку).

 

Матеріали для роботи:

  • Папір
  • Воскові крейди
  • Пензлики
  • Ножиці
  • Чорний маркер
  • Акварельні фарби

 

Бесіда:

Почніть з обговорення основних та похідних кольорів, попросіть учнів розрізнити який з кольорів відноситься до якої групи. Ви також можете поговорити з дітьми про квіткові рослини та дозволити їм трішки попрактикувати малювати спіралі, перш ніж розпочати роботу над завданням.

Приступаємо до роботи над малюнком!

Почніть з того щоб зробити шаблон вази.

Крок 1:

Намалюйте, а потім виріжте шаблон. Для цього вам знадобиться додатковий аркуш паперу. Запропонуйте учням обвести контур вази на папері за допомогою чорного маркеру. Учні старшого віку, можливо, захочуть намалювати вазу власноруч, проте для молодшого шкільного віку цей крок буде корисним і полегшить подальшу роботу над завданням.

 

Крок 2:

Використовуючи чорний маркер, попросіть учнів намалювати лінію води всередині вази. Потім запропонуйте їм намалювати лінію столу на задньому плані.

Крок 3:

Використовуючи воскові крейди, учні можуть почати малювати квіти. Вони можуть починати з жовтого кольору в якості основи, а потім додавати до нього інші спектральні кольори – червоний, зелений та синій. Після того, як діти закінчать, вони можуть намалювати стебла, а потім розфарбувати стол.

Крок 4:

Нарешті, ваші учні можуть заповнити залишок білого простору акварельними фарбами. Вони можуть зробити за допомогою фарб блакитну воду у вазі та будь-який кольоровий фон за їх бажанням. Просто заохочуйте їх викоритовувати в своєму малюнку насичені кольори.

 

 

 

docx
Додано
31 серпня 2019
Переглядів
795
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку