Дієві онлайн - сервіси для створення інтерактивних навчальних матеріалів

Про матеріал
Використання інтерактивних ефективних онлайн - сервісів дозволяють підвищити ефективність дистанційного навчання.
Перегляд файлу

 

Дієві онлайн – сервіси

для створення інтерактивних навчальних матеріалів

 

 Сьогодні завдання вчителя – не тільки давати учням знання , а й навчати досліджувати, робити висновки, аналізувати, висловлювати власну думку, спілкуватися, співпрацювати в команді, критично оцінювати інформацію.  Щоб сформувати такі вміння та навички, дуже важливо застосовувати інтерактивні методи навчання. 

   Найголовніше, інтерактивне навчання дає учням можливість бути активними здобувачами знань, а не пасивними слухачами. Можливість активної участі підвищує мотивацію учнів і покращує якість засвоєння матеріалу. Зокрема, інтерактивні методи дозволяють підвищити ефективність дистанційного навчання.

Тож які переваги має інтерактивне навчання?

 

     Участь кожного

     Спільне навчання.

     Власна позиція та цінності.

     Експериментування.

     Рівність позицій.

     Навчання на основі досвіду.

 

За допомогою інтерактивних методів навчання учні мають змогу:

 

     висловлювати власні думки та сприймати ідеї інших;

     творчо мислити та генерувати ідеї;

     брати активну участь в освітній діяльності;

     співпрацювати та гуртуватися в групі;

     критично мислити, аналізувати інформацію та ідеї;

     формулювати аргументи і судження;

     пізнавати і розуміти самих себе та інших людей;

     брати відповідальність за результати навчання.

 

Інтерактивне навчання - це неперервний процес, що відбувається за умови постійної, активної взаємодії всіх учасників освітнього процесу.

Дієві онлайн – сервіси для інтерактивних завдань  дистанційних уроків

Конструктори інтерактивних карток:

     Boom Cards (https://wow.boomlearning.com) – інструмент, який дозволяє вчителю створювати інтерактивні картки, а учням – грати з ними та запам’ятовувати матеріал з будь-якого пристрою.

     Quizlet (https://quizlet.com/uk) – платформа, що надає можливість легко створювати свої картки, вивчати картки однокласників або знаходити потрібні серед мільйонів карток інших учнів. Має мобільний застосунок та можливість використання різних видів запам’ятовування.

Конструктори інтерактивних ігор:

     Baamboozle (https://www.baamboozle.com) – надає змогу створити завдання в інтерактивній формі та залучити учнів до виконання завдань у формі вікторини чи змагання, що, безумовно, мотивує та значно покращує засвоєння матеріалу.

 

     LearningApps (https://learningapps.org) – онлайн конструктор, що дозволяє створювати інтерактивні завдання (тести, кросворди, вікторини та багато іншого). Також на сайті наявна бібліотека готових завдань, створених користувачами.

 

     HP5 (https://h5p.org) – онлайн-сервіс, за допомогою якого можна створювати різноманітні інтерактивні вправи. Містить 42 шаблони завдань, що дає змогу учителю організувати як індивідуальну, так і командну роботу на різних етапах уроку.

Конструктори історій для сторітелінгу:

     Storybird – https://storybird.com.

     My storybook (https://www.mystorybook.com) – онлайн-сервіс для створення цифрових історій-оповідань за допомогою персонажів, картинок, тексту.

Конструктори тестів та інтерактивних вправ:

     Blooket (https://www.blooket.com) – ігрова платформа, де можна створювати тести, які перетворюються перетворюється на погоню, захист замку або інші пригоди.

 

     Kahoot (https://kahoot.com/) – платформа, яка не лише дозволяє створювати тести для синхронної та асинхронної роботи, але й є маркетплейсом для педагогів, які можуть продавати на ній свої розробки.

 

     Wordwall (https://wordwall.net/uk) – платформа, яку можна використовувати для створення інтерактивних вправ і матеріалів для друку. Інструкція є у нашому курсі.

     Classtime (https://www.classtime.com/uk) – платформа, що містить не лише конструктор тестів, але й банк запитань та завдань, розроблених іншими педагогами. Є можливість проведення командних ігор.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
20 листопада 2023
Переглядів
439
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку