Діяльнісний підхід в початковій школі

Про матеріал
Презентація містить питання: суть, принципи, важливість та приклади діяльнісного підходу; застосування в початковій школі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Діяльнісний підхід в початковій школіПідготувала Наталія Кузьменко

Номер слайду 2

Зміст

Номер слайду 3

Сутність діяльнісного підходу. Діяльнісний підхід – це така організація навчально-виховного процесу, за якої головна увага приділяється активній, різнобічній, продуктивній, максимально самостійної діяльності учнів, спрямованої на виконання конкретних завдань.

Номер слайду 4

Чому діяльнісний підхід важливий?Активна участь учнів у навчальному процесіРозвиток критичного мислення та проблемного мислення. Стимулювання творчого потенціалу учнів. Покращення комунікативних навичок. Забезпечення впливу на емоційну та мотиваційну сферу учнів

Номер слайду 5

Приклади діяльнісного підходу: Рольові ігри Групові проекти та досліди Практичні заняття та робота з предметами Використання технологій у навчальному процесі Подорожування та екскурсії Взаємодія з різними соціальними групами

Номер слайду 6

Принципи діяльнісного підходу

Номер слайду 7

Для реалізації діяльнісного підходу необхідно використовувати різні методи і прийоми навчання, такі як: Проблемне навчання;Проектне навчання;Ігрове навчання;Самостійна робота. Застосовування  у початковій школі.

Номер слайду 8

Проблемне навчання. Проблемне навчання - це метод навчання, який передбачає постановку перед учнями проблемних завдань і проблемних ситуацій, які вони повинні самостійно вирішити.

Номер слайду 9

Проектне навчання

Номер слайду 10

Ігрове навчанняІгрове навчання сприяє розвитку пізнавальних інтересів і здібностей учнів, формує в них уміння працювати в колективі, співпрацювати з іншими людьми. Учитель проводить гру "Знайди пару". Учні отримують картки з назвами рослин і тварин. Вони повинні знайти пари, які відповідають один одному. Гра допомагає учням закріпити знання про рослини і тварин.

Номер слайду 11

Самостійна робота. Самостійна робота - це вид навчальної діяльності, який передбачає виконання учнями навчального завдання без безпосередньої допомоги вчителя. Самостійна робота сприяє розвитку пізнавальних інтересів і здібностей учнів, формує в них уміння самостійно мислити і вирішувати проблеми.

Номер слайду 12

         Діяльнісний підхід є ефективним інструментом для формування ключових компетентностей і наскрізних умінь у початковій школі. Він сприяє всебічному розвитку молодших школярів, готує їх до успішного входження в сучасне суспільство.

pptx
Додано
2 січня
Переглядів
2710
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку