Діяльність класного керівника

Про матеріал
Класний керівник на сучасному етапі розвитку системи освіти – це педагог-професіонал, посередник, зацікавлений організатор, консультант, небайдужий спостерігач, творець сприятливого середовища та координатор зусиль виховних сил суспільства.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Організація діяльності класного керівника. Функціональні обов’язки та права.

Номер слайду 2

Удосконалення життя сучасної людини вимагає від неї творчих підходів, здібностей і потребує нестандартних шляхів вирішення проблем, коло яких все ширшає. І.Єрмаков

Номер слайду 3

Сучасний зміст виховання в Україні – це науково обґрунтована система загальнокультурних і національних цінностей та відповідна сукупність соціально значущих якостей особистості, що характеризують її ставлення до суспільства і держави, інших людей, природи, мистецтва, самої себе. Виховання здійснюють для ідентифікації вихованця із загально визначеними цінностями і якостями. Система цінностей і якостей особистості розвивається і виявляється через її власне ставлення.

Номер слайду 4

Класний керівник - це педагогічний працівник, який займається організацією, координацією і проведенням виховної роботи.

Номер слайду 5

Співпраця класного керівника

Номер слайду 6

Виховна функція складання плану виховної роботи з учнівською групою; визначення змісту, форми і методів виховної діяльності. Організаторська функція Залучення учнів класу до різних видів виховної діяльності.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Класний керівник має право на: відвідування уроків, позакласних занять у своєму класі; вибір форм, методів, засобів роботи з учнями ; внесення пропозицій на розгляд адміністрації навчального закладу; захист професійної честі, гідності відповідно до чинного законодавства; матеріальне заохочення за досягнення вагомих результатів у виконанні покладених на нього завдань. соціальний захисту учнів; відвідування учнів за місцем їх проживання (за згодою батьків)

Номер слайду 9

Класний керівник зобов'язаний: вибирати адекватні засоби реалізації завдань навчання, виховання і розвитку учнів; дотримуватись педагогічної етики, поважати гідність учня, захищати його від будь-яких форм насильства; здійснювати педагогічний контроль за дотриманням учнями статуту і Правил внутрішнього трудового розпорядку навчального закладу; інформувати про етап виховного процесу в класі та рівень успішності учнів адміністрацію навчального закладу, батьків; пропагувати здоровий спосіб життя; постійно підвищувати професійний рівень, педагогічну майстерність; вести документацію, пов'язану з виконанням повноважень класного керівника (класні журнали, особові справи, плани роботи тощо).

ppt
Додано
21 лютого
Переглядів
23
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку