Для тих, чия професія від Бога!

Про матеріал
Даний матеріал допоможе класному керівнику та учням одинадцятого класу провести День вчителя у школі з вдячністю та повагою до людей, які своє життя присвятили школі.
Перегляд файлу

Сценарій до Дня працівників освіти «Для тих, чия професія від Бога»

 

1.Учити літати...  

2.Учити мріяти... 

3.Учити творити... 

4.Це призначення педагога.

5.Ми, цьогорічні випускники, хочемо привітати сьогодні вас, наші дорогі наставники, із професійним святом – Днем учителя і найкращі слова привітання адресуємо вам:

6.суворим і ніжним,  мудрим і чуйним,

7. тим, хто кожен день відкриває нам шляхи таємниць,

8.тим, хто за будь – якої погоди приходить до нас у клас,

9. тим у кого сивина на чолі,

10. тим, хто є нашим другом та порадником у скрутну хвилину,

11. всім тим, чия професія від Бога  - ми присвячуємо сьогоднішнє свято.

 

1. Коли ми згадуємо про дитячі пустощі, ми думаємо про вас. 

2. Ви такі, як і ми, тільки за плечима – трішки більше забутої радості.

3. Ви пам’ятаєте про нас зовсім не те, що ми про себе.

4. Ви мовчите, коли ми говоримо нісенітниці.

5. Коли ми говоримо щось розумне, ви за нас щиро радієте.

6. Ви знаєте і навіть можете пояснити, що будь-яка людина добра.

7. Ви робите вигляд, що Свято першого дзвоника вам подобається більше, ніж Свято останнього.

8. Ви робите усе, щоб ми вами гордилися.

9. Ви легко можете зізнатися собі в тому, що єдина мета у вашому житті – навчати нас.

10. Ви пробачаєте нам навіть тоді, коли ми не пробачаємо.

11. Ви говорите, що ми зовсім не схожі на вас, а ми понад усе мріємо до вас дотягнутися.

12. Коли ми йдемо – ви чекаєте на нові зустрічі з нами.

Разом: Ви – наші друзі і порадники, наші наставники,  наші любі учителі.

Ведучий. Життя вимагає змін. Сьогодні просто неможна сидіти склавши руки, жити в постійній депресії, скаржитися на безталання та карантин.

Ведуча. Треба щось робити, пробувати, чогось прагнути, мріяти і ставити перед собою мету!

 Ведучий. Такою рушійною силою для педагогів нашого навчального закладу є директор. То ж запрошуємо Вас до слова.

Музичний номер

 

Ведучий. Шановні учителі!Завжди: вранці і вдень, ввечері і вночі, взимку і влітку, вдома і на роботі, в місті і селі, з сім`єю і з друзями, з нами, Вашими учнями-шибениками, будьте такими ж класними і неповторними, якими Ви зараз є.

 

Ведуча. Дорогі наші учителі! Сьогодні вже не модно писати твори. Але якби це були твори про вас, то їх написали б приблизно так: 

 

  • Природженим керівником, який може стати творцем абетки для будь-якого  директора, тим, хто очолює  нашу школу впродовж  багатьох років  є Сергій Миколайович. Феміда повинна  бути сліпою, а от справжній правознавець – стооким. Йому потрібно чітко знати всі юридичні дефініції для того, щоб бути легітимним. Пам’ятаючи про можливості акцептора та відповідальність оферта, він може дати якісну освіту ще не одному поколінню школярів.

 

  • Щодня у вас безліч великих і маленьких, але завжди важливих  справ. Від цього шаленого ритму життя та напруженого графіка роботи не вдається сховатися ні вдома, ні під час відпочинку, бо це і є життя людей, здатних все встигнути, організувати, проконтролювати, забезпечити і скоординувати. Свого часу, з  приходом  їх на посаду заступників,  у нашому НВК  розпочалася ера цікавих методичних пошуків та знахідок. І ці слова про Людмилу Іванівну, Лілію Романівну, Наталію Валентинівну.

 

  • Перший раз у перший клас. Серед вас є педагоги, в чиєму житті він повторився  чималу кількість  разів  беззубою посмішкою, наївними запитаннями, дитячими пустощами, вчительськими буднями і святами. Це про вас, Олено Вікторівно, Наталіє Миколаївно, Лесе Віталіївно, Маріє Альбінівно, Віто Анатоліївно, Ольго Юріївно, Наталіє Юріївно.

 

  • Вони легко перевтілюються у героїв оповідань, повістей та романів. З їх уст можна почути чимало лайфхаків,  які допоможуть не просто вчити мову, а знати її, любити її, дихати і жити нею водночас. Ці слова адресовані вам, Ольго Петрівно, Тетяно Сергіївно.

 

  • Весь світ біля ваших ніг, адже ви бездоганно знаєте те, що будь-яка  людина буде шукати за допомогою Google у безконечній павутині Інтернету. Це про вас, місіс і фрау, Алло Вікторівно, Ольго Іванівно, Віто Павлівно.

 

  • Ваші  уроки фізики, математики та інформатики – це уроки життя. Вони завжди були сповнені не тільки теоремами й формулами, а й цікавими знахідками як-от «на нуль ділити не можна»,  « Усі знають, що це неможливо. Але от приходить невіглас, якому це невідомо – саме він і робить відкриття» або ж  «математика – це не так знання, як уміння». І ці слова саме про  вас,  Оксано Михайлівно, Тетяно Іванівно, Володимире Петровичу.

 

  • Коли ми говоримо про хімію, то мріємо добути щонайменше, злиток золота. Хай би хоч раз випав в осад після чергового шкільного експерименту, тим більше, що карта корисних копалин України чомусь ніяк не хоче підтвердити, що тут можна обійтися без дива. Саме на ваших уроках, Олено Борисівно, Наталіє Петрівно, ми відчуваємо хімію почуттів, реакцій і вражень.

 

  • Кольори, етюди, картини…Музика у душі, шедеври власними руками на уроці, рух поза простором і часом.  Нарешті зрозумів: коли на руках залишаються сліди від фарби, це ознака того, що і я художник. Якщо ж остаточно забув де і яка у тебе нога, то точно взяв перші уроки  хореографії.  І не тільки «Чорний квадрат» Малевича  може приваблювати  своєю неприхованою таємничістю, а й наші вчителі образотворчого мистецтва, музики, трудового навчання, хореографії, фізичної культури – Петро Олександрович, Ірина Михайлівна, Оксана Валеріївна, Юлія Василівна, Олександр Михайлович.

 

  • Постійно намагаються забезпечити гарний настрій своїм особливим учням,  допомагають знаходити майбутнє у теперішньому, прогнозувати і бути впевненими у всьому, що нас оточує Світлана Федорівна та Ганна Дмитрівна, Тетяна Василівна та Вікторія Вікторівна.

 

  • Дорогі наші учителі! Ми щиро вітаємо вас і сподіваємося, що наші і ваші очікування свята  будуть вартими тієї реальності, яку ми проживемо тут і зараз. Адже сьогодні ми  вітаємо вас з  Днем працівників освіти – святом, яке звільняє від буденності й допомагає осягнути найголовніше у житті. Кожен з нас згадує свого Вчителя – того, котрий долучив до книги, запалив іскорку знань, став старшим другом і порадником. То ж нехай ці символічні подарунки від учнівської громади нашого неперевершеного 11 класу прикрасять цю мить, наповнять цей день і рік новим змістом !

 

Музичний номер

                                     

Ведучий. Дорогі наші! Ви завжди і все про нас знаєте. Або думаєте, що знаєте.

Ведуча. Про досвідчених учителів кажуть, що вже  після першого уроку вони знають, яку оцінку за рік отримає той чи інший учень.

Ведучий. Але чи здогадуєтеся ви, з чого складається учнівський портфель? А якщо це портфель одинадцятикласника?

 Ведуча. Зверніть увагу, біля деяких  парт стоять рюкзаки. Їх вміст – це щоденник сучасного одинадцятикласника. Але який саме розклад у цьому щоденнику  – маєте визначити ви. В кожному з них  5 дуже дивних і навіть несподіваних предметів, які мають перетворитися у реальні назви 5 уроків.

 

Ведучий. Ви справді креативні. Дуже позитивні. Вам часом вдається навіть неможливе: розібратися зі вмістом портфеля старшокласника – це щось!

Ведуча. Але трапляється у вчительській професії часом і те , що є страшним сном для заступника. ЇЇ величність – ЗАМІНА. Складно, коли одразу і багато, але в період карантину ми вирішили підготувати нашу адміністрацію до можливих замін і запевнити їх, що у нашій школі за будь-якої погоди все буде класно!

(сценка)

  Ведучий. Один з найстрашніших діагнозів, який може поставити собі людина - «вже пізно». Пізно вірити в те, що зустрінеш кохання, пізно вчитися новому, пізно міняти професію або шукати щастя — словом, пізно що-небудь змінювати в житті.

 

  Ведуча.  Про людей, які свої найкращі роки віддали педагогічній ниві і вийшли на заслужений відпочинок, так сказати не можна. Вони продовжують цікавитися життям своїх уже колишніх учнів, стежать за їх успіхами і впізнають серед сотень чужих облич.

 

 Ведучий. Ви так і не стали колишніми освітянами, ви ними залишаєтесь сьогодні, будете такими  завтра, бо молодість ваша вимірюється не прожитими роками, а дитячими посмішками, смішними витівками,  дзвінками на урок.

 

  Ведуча. Вас люблять і шанують покоління тих, кого ви назавжди  зв’язали у просторі й часі, продовжуючись у своїх учнях.

                           

 Музичний номер

 

 Дорогі наші учителі. Ми звикли бачити вас біля дошки, за вчительським столом, але щоб ось так, за партою…

І справді трохи незвично. Але щоб доповнити картинку ми хочемо попросити вас  високо підняти руку, коли зрозумієте, що йдеться про вас. Отже, розпочинаємо!

1. Ви несете з дому все, що може згодиться у школі.

2. З точки зору нормальних людей, ваших близьких і рідних,  Ви приносите в дім масу безглуздих речей, як от коробка, торбинка, просто гарна листівка, згодиться ж бо!

1. Ваша сімя принесена в жертву освіти, вона також працює разом з вами, хоча і не є штатною одиницею. Працює тихо, жаліючи вас, а інші – проклинаючи школу.

2. Люди, далекі від освіти, не  розуміють вас, коли ви говорите про своїх 20 дітей і 40 батьків.

1. Кожна неформальна зустріч з колегами  переростає у міні-педраду, не дивлячись на те, що весь час ви  клянетесь про школу не говорити.

2. Чужих грошей у вашій сумочці часто більше ніж своїх, особливо на початку навчального року.

1. Ви можете зірватися  посеред ночі, щоб записати якусь геніальну ідею до завтрашнього уроку.

2. З вами вітається половина району і ця ж половина оцінює - як ви, де ви і з ким ви.

 1. Ви умієте фарбувати, клеїти, забивати цвяхи, ремонтувати меблі, реконструювати стенди, умовляти, пробачати, ходити на роботу хворими і входити в чиєсь становище.

2. Ви не можете: змістовно відпочивати, говорити « НІ» адміністрації, проходити повз книжкові магазини.

1. У вашому житті втричі більше причин для святкування – початок навчального року, початок семестру, кінець семестру – і в пять разів більше причин для головного болю - початок навчального року, початок семестру, кінець семестру, ДПА, ЗНО.

2. Ви ніяк не можете визначитись з 1 вереснем: приймати вам поздоровлення чи співчуття.

 

Ведучий.  Ну ось ми і вкотре підтвердили, що ви усі - справжні вчителі,  серед Вас точно немає випадкових людей. То ж  нехай міцне здоров’я стане підґрунтям для щоденних творчих здобутків, а кожен урок буде шедевром педагогічної майстерності.

Ведуча. Нехай засіяні вами лани заколосяться щедрим урожаєм, а зерна вашої турботи проростуть глибокою вдячністю, шаною і любов’ю ваших учнів, щастям і радістю, затишком і благополуччям.

Ведучий.  З великою мрією про щасливе майбутнє, ми впевнено скажемо, що завдяки усім вам ми  навчилися

 Ведуча. Вирішувати. Змінюватися. Прагнути вперед.

Ведучий. Приймати виклики. Вставати і діяти 

Ведуча. Відмовлятися від стереотипів.    Зростати. Перемагати.       

Ведучий. Дивитися на світ широко розплющеними очима.

Флешмоб

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
23 жовтня 2020
Переглядів
429
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку