До Дня Соборності України

Про матеріал
Квест до Дня Соборності України для учнів середньої школи. Мета квесту: поглибити знання учнів про історію, культурну спадщину України; виховувати почуття патріотизму; сприяти розвитку пізнавального інтересу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Квест до Дня Соборності України.

Номер слайду 2

Шановні учасники квесту!!! Ми хочемо перевірити Вас, як добре Ви знаєте історію, традиції, культуру та звичаї українського народу. Вам потрібно виконати декілька цікавих завдань. Бажаємо успіхів!

Номер слайду 3

Бажаємо успіхів!Завдання № 1 Наскільки добре ви знаєте Україну?Давайте перевіримо. Пропоную розгадати тематичний кросворд.  (13 балів)

Номер слайду 4

Бажаємо успіхів!День Соборності України. По горизонталі1. Тисячі українців взялися за руки на згадку про проголошення Акту…3. Зливаються в одно віками відділені одна від одної частини України –Буковина, … Закарпаття і Придніпрянська Україна – в одну Велику Україну5. Перший Президент Української Народної Республіки Михайло …6. Країна, в якій ми живемо11. Український Національний герб.13. Святиня українського на­роду в музичній символіці. По вертикалі:2. Автор слів Гімну України4. Жовто-синій символ України7. Проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки відбулося в 19** році.8. Столиця нашої країни9. Область України10. Закон для дорослих і дітей12. 22 січня – День … України.

Номер слайду 5

Бажаємо успіхів!   2                 1     4                                3                              7                                  5       10                                  9         12      68                          11                                                                                                  13                                                                                      

Номер слайду 6

Бажаємо успіхів!Завдання № 2 Що є святинею для українського народу, берегинею роду та сім’ї? Підказка-загадка: мочили, колотили, рвали, крутили, узор вишивали, на свято одягали. Ви здогадались про що йде мова? Зробіть фото з цією святинею (5 балів) 

Номер слайду 7

Бажаємо успіхів!Завдання № 3 Розшифруйте слово «соборність», добираючи до кожної букви цього сло́ва слов̀а́, що стосуються цього свята, України та українців. (9 балів)С -О -Б -О -Р -Н -І -С -Т -Ь

Номер слайду 8

Бажаємо успіхів!Завдання № 4 Запишіть висловлюваннявідомої особистості про Україну (5 балів) У вас є можливість отримати ще 5 додаткових балів. Запишіть відео у якому,продекламуєте висліввідомих людей про Україну. 

Номер слайду 9

Бажаємо успіхів!Завдання № 5 Пісня є частиною духовногожиття народу, вона не залишаєйого ні в радості, ні в смутку,крок у крок слідує за ним від дитинства до старості. Перевіримо, як ви знаєте українські пісні.   Прослухавши мінус пісні, ви називаєте або її назву, або виконавця (8 балів)

Номер слайду 10

Бажаємо успіхів!№ 1

Номер слайду 11

Бажаємо успіхів!№ 2

Номер слайду 12

Бажаємо успіхів!№ 3

Номер слайду 13

Бажаємо успіхів!№ 4

Номер слайду 14

Бажаємо успіхів!№ 5

Номер слайду 15

Бажаємо успіхів!№ 6

Номер слайду 16

Бажаємо успіхів!№ 7

Номер слайду 17

Бажаємо успіхів!№ 8

Номер слайду 18

Бажаємо успіхів!Завдання № 6 Викладіть слово «Україна» з підручних матеріалів. Проявіть свою творчість та фантазію. Зробіть фото (10 балів)

Номер слайду 19

Щиро дякую за участь!!!

pptx
Додано
22 січня 2021
Переглядів
1494
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку