До річної контрольної роботи 7 клас Екстернат

Про матеріал
На допомогу учням при підготовці до річної контрольної роботи з фізики для екстернатної форми навчання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

До контрольної роботи 7 клас Екстернат

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Учимося розв’язувати фізичні задачі1. Уважно прочитайте умову задачі та з’ясуйте, на яку тему ця задача, тобто про які величини йдеться, які фізичні процеси розглядаються в задачі. 2. Запишіть коротко умову в лівому стовпчику під словом Дано:, спочатку буквене позначення фізичної величини, потім її числове значення. Зверніть увагу, іноді якісь дані записуються в умові не числом, а словами. Наприклад: за хвилину тіло перемістилось... Завжди залишайте вільне місце в цій колонці, адже в процесі розв’язання можуть знадобитися додаткові довідкові дані, про які ви навіть не підозрювали спочатку. Записуйте числові значення величин з їхніми одиницями. Це обов’язкова вимога в розв’язуванні задач із фізики!3. З’ясуйте, що треба визначити в задачі, і запишіть буквене позначення цієї фізичної величини із знаком питання.4. Не забудьте поруч із короткою умовою виділити стовпчик для переведення одиниць в СІ.5. Існують завдання, розв’язання яких неможливе без допоміжного малюнка. Наприклад, у задачі на рух тіла треба зобразити координатну вісь, указати напрям руху тіла, його початкове положення. 6. А тепер — до запису розв’язання. Пам’ятайте! У фізиці перед розрахунками повинен передувати запис формули, а всі величини мають записуватися разом з їх одиницями. З однієї частини міста до іншої маршрутне таксі, рухаючись зі швидкістю 90 км/год (без зупинок), доїжджає за 15 хв. За скільки хвилин цю саму відстань подолає велосипедист, рухаючись зі швидкістю 15 м/с?ПРИКЛАД РОЗВ’ЯЗУВАННЯ ФІЗИЧНИХ ЗАДАЧ

Номер слайду 5

Сила - це фізична величина, тому її можна вимірювати. Прилади для вимірювання сили називають динамометрами. Силу позначають латинською літерою F. Вимірюють силу в Ньютонах:  1 Н  (ньютон) 1 Н дорівнює силі, яка діючи на тіло масою 1 кг протягом 1 с, змінює швидкість руху цього тіла на 1 м/с:

Номер слайду 6

У результаті взаємодіїтіл або змінюється швидкість їх руху, або тіло деформується, тобто змінюється його форма і розміри.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

https://youtu.be/-u. AZEb55 Fksккд. Відео уроки з розв’язування задач https://youtu.be/n. G78 Hq. Bos. NYТиск твердих тілhttps://youtu.be/5 Yfj. AXTJBa. UТиск рідин і газівhttps://youtu.be/28f2 G6 Psr. As. Робота потужністьhttps://youtu.be/GCx1-06 LDQQенергіяhttps://youtu.be/4 XFj3 DCg7vc. Механічний рухhttps://youtu.be/0otvj1 Gx. Dug. Коливальний рух

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

pptx
Пов’язані теми
Фізика, 7 клас, Презентації
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
Додано
15 лютого
Переглядів
136
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку