Домашнє завдання учнів як засіб підвищення якості освіти та розвитку обдарувань школярів

Про матеріал
Розкрити роль домашньої роботи в підвищенні якості навчальної діяльності школярів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Домашнє завдання учнів як засіб підвищення якості освіти та розвитку обдарувань школярів Управління освіти, культури, молоді та спорту Лозуватської сільської ради КЗ «Христофорівська гімназія» Вчитель біології: Мотуз Любов Олександрівна

Номер слайду 2

Домашня робота-це самостійна навчально-пізнавальна діяльність учнів без прямого керівництва й допомоги вчителя. Домашня навчальна робота тісно пов’язана з роботою на уроці й розрахована головним чином на розвиток самостійності учнів та їхнього творчого мислення. Її мета – закріплення,поглиблення,розширення,систематизація й узагальнення знань,набутих на уроці.

Номер слайду 3

- робота з підручником - робота з додатковою літературою - проведення спостереження, дослідження - робота з малюнком - мультимедійні технології - засоби народної творчості мистецтва - експрес інформація для розширення кругозору

Номер слайду 4

1. Скласти план до параграфа. 2. Заповнити таблицю. 3. Скласти схему. 4. Використати ілюстрацію. 5. Скласти тести для взаємоперевірки.

Номер слайду 5

1. Як матеріал для поширення знань отриманих на уроці. 2. Як допомога у викладанні нового матеріалу. 3. Як мотивація того,що буде вивчатися.

Номер слайду 6

1.Продовження в домашніх умовах виконання завдань поставлених на лабораторних,практичних роботах. 2.Екскурсіях,роботі на шкільній навчально-дослідницькій ділянці. 3.Вивчення певної теми або підготовка до вивчення нової теми.

Номер слайду 7

1.Не пропонувати тривалий час одноманітні завдання. 2.Давати перевагу індивідуальним, диференційованим завданням. 3.Виконуючи домашнє завдання учень готується стати вчителем при вивченні нової теми,або перевірці домашнього завдання. 4.Випереджаючі завдання.

Номер слайду 8

Домашнє завдання - шлях розвитку мистецьких обдарувань учнів Написання віршів,творів,казок. Малюнок об’єктів, що вивчається, виготовлення моделей. Як наслідок екскурсій – фотокалаж, екібана. Підібрати прислів’я та приказки про об’єкт, що вивчається.

Номер слайду 9

Рослини з червоної книги в нашій місцевості. (довідничок) Як правильно харчуватись школярам.(порадник) Як вести здоровий спосіб життя.(пам’ятник рекомендацій)

Номер слайду 10

Знайти інформацію. Підготувати презентацію. Виготовити тест перевірку Знайти відеофільм.

ppt
Додано
27 грудня 2023
Переглядів
202
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку