"Домашні завдання та уроки онлайн - нові цифрові інструменти для ефективного управління навчання"

Про матеріал
"Домашні завдання та уроки онлайн - нові цифрові інструменти для ефективного управління навчання"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Домашні завдання та уроки онлайн - нові цифрові інструменти для ефективного управління навчанням»Вчитель Вербівського ліцею Парієнко Анна Миколаївна

Номер слайду 2

. Дистанційне навчання – це технологія, що базується на принципах відкритого навчання, широко використовує комп’ютерні навчальні програми різного призначення з метою доставки навчального матеріалу та спілкування безпосередньо за місцем перебування здобувачів освіти. Дистанційне навчання може проводитись у двох формах: онлайн і оф лайн. Перша умова проведення: учні та вчитель повинні бути забезпечені відповідним технічним обладнанням, мати підключення до мережі Інтернет. Друга умова: усі учні, повинні в призначений час приступити до роботи. Форми навчання у такому випадку використовують традиційні.

Номер слайду 3

. При використанні офлайн-технологій матеріали уроку зберігаються на платформі, наприклад Google Classroom, для проведення дистанційного навчання, учні можуть опрацювати їх у будь-який час. Якщо відповідної платформи немає, або не всі учні мають доступ до якісного сигналу мережі Інтернет, раджу скористатися іншими соціальними мережами: вайбер, телеграм- канал та ін. Багато вчителів уже давно створили групи у вайбері і підтримують тісний зв'язок як із учнями, так і з батьками.

Номер слайду 4

Сlass Dojo – це зручний і простий інструмент для оцінки роботи класу в режимі реального часу. За допомогою даного сервісу вчитель може швидко і просто оцінювати класну і домашню роботу. Зручний, яскравий, українізований інтерфейс, симпатичні аватари, цікаві для сприймання, можливість роботи, як із стаціонарного комп’ютера так із планшета чи смартфона.

Номер слайду 5

Wordart.com (https://wordart.com/) – це онлайн-генератор хмар слів, який дає змогу легко створювати дивовижні та унікальні хмари слів. За допомогою хмар слів можна візуалізувати термінологію з певної теми у більш наочний спосіб. Це сприяє швидкому запам'ятовуванню інформації.

Номер слайду 6

Padlet.com (https://padlet.com) – віртуальна дошка, на яку можна прикріплювати фото, файли, посилання на сторінки Інтернету, замітки. Стіна може модеруватися кількома учасниками, доступ для читання і редагування може бути відкритий усім бажаючим.

Номер слайду 7

https://learning.ua/ - це освітня платформа, де навчання відбувається за сценарієм дітей. Тут знайдуться завдання з двох предметів: математика та українська мова. Проект розроблений так, що дитина може стежити за своїми успіхами, програма визначає сильні та слабкі сторони учня. Програми повністю відповідають вимогам Міністерства освіти. Крім балів, в якості оцінки учні також отримують так звані нагороди - це різноманітні ігри та розваги, доступні тільки для дійсно старанних дітей. Цікаві інтернет ресурси для школярів:

Номер слайду 8

https://childdevelop.com.ua/ - тут розміщені корисні статті, поради для батьків. Різноманітні завдання та вправи для дітей від дошкільнят до 4 класу з математики, читання, англійської мови, та письма.

Номер слайду 9

http://soroka-vorona.info - це інформаційно-розважальний ресурс на українській мові, який присвячений навчанню, вихованню та розвитку дітей. Заняття з математики та української мови, вправи, спрямовані на психологічний та інтелектуальний розвиток дитини, зокрема: уява, дрібна моторика, мислення. Також, на сайті є вірші, казки, колядки, скоромовки та загадки українською мовою. Для відпочинку знайдуться українські мультфільми та розвиваючі відео, розмальовки та вироби.

Номер слайду 10

Інтелект-карти – це унікальний і простий метод запам’ятовування інформації, що допомагає учням структурувати і правильно формулювати свої думки за допомогою створення «розумової карти» – свого роду плану, що складається з ключових слів, понять і термінів. Їх можна створювати на будь-якому уроці і на будь-якому етапі уроку за допомогою різних онлайн-програм. Bubbl.us

Номер слайду 11

Free. Mind – одна з найбільш відомих та популярних безкоштовних програм для створення інтелект-карт. Інтуїтивно зрозуміле управління; наявність усіх необхідних для побудови карти інструментів; підтримка різних стилів, структур та схем; можливість проставляти посилання на зовнішні джерела.

Номер слайду 12

Learning. Apps.org (https://learningapps.org/) - онлайновий сервіс, який дозволяє створювати інтерактивні вправи. Він є конструктором для розробки різноманітних завдань з різних предметних галузей для використанням і на уроках, і у позаурочний час, і для малечі, і для старшокласників.

Номер слайду 13

Можливість проводити для школярів віртуальні екскурсії, прогулянки різними країнами , відвідувати музеї та національні парки. Діти можуть дистанційно відвідати та розширити свій світогляд завдяки онлайн екскурсіям, котрі необмежені кордонами: «https://osvitoria.media/news/8-virtualnyh-ekskursij-zooparkamy-svitovymy-pam-yatkamy-i-navit-marsom/».

Номер слайду 14

Google. Arts&Culture https://artsandculture.google.com/ платформа  проводить для користувачів віртуальні тури галереями світових музеїв, дає змогу ознайомитися з інформацією про художні твори та створювати власні віртуальні колекції.

Номер слайду 15

Ребуси №1 (http://rebus1.com/ua/)- онлайн-платформа, за допомогою якої можна створювати власні ребуси чи розгадувати наявні на сайті.

Номер слайду 16

Ми не повинні забувати, що дистанційне навчання – це насамперед навчання, а не гра. Тому процес організації і теорії навчання нікуди не діваються, просто з’являється інший спосіб зв’язку. Тобто, в дистанційному навчанні дитина має пройти шлях від сприйняття інформації до її розуміння, запам’ятовування, можливо, відтворення, використання на різних рівнях та до створення чогось нового.

Номер слайду 17

Дякую за увагу!!!

pptx
Додано
7 січня
Переглядів
179
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку