Екологічна відповідальність

Про матеріал
Презентація "Екологічна відповідальність" містить матеріали для використання під час проведення уроку у 5х класів НУШ "Вчимося жити разом". Також презентацію можна використовувати на заходах, виховних годинах присячених екологічному вихованню.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Екологічна відповідальність. Що ми залишимо нащадкам.

Номер слайду 2

Розгляньте малюнок. Назвіть чинники, що забруднюють повітря, воду, грунт і призводять до вимирання тварин і рослин.

Номер слайду 3

Продовжіть речення: « Щоб світ навколостав чистішим, я вже…»

Номер слайду 4

1. Я маю дуже багато іграшок, виготовлених з неї.2. Вона буває різнокольоровою, і її дуже легко зламати.3. Предмети, виготовлені з неї, легкі.4. Якщо її підпалити, то з'явиться багато чорного диму, який маєнеприємний запах.5. Її не можна викидати, тому що вона сама по собі не розкладається(пластмаса)1. Його винайшли китайці.2. У нас його виготовляють з дерева.3. Він легко горить.4. З нього виходить дуже багато сміття.5. На ньому звичайно малюють чи пишуть. (папір) 1. Його виробляють з піску.2. Найчастіше воно прозоре.3. Коли падає, розбивається.4. Якщо його нагріти, воно тягнеться, як тісто.5. Якщо його кинути у лісі, воно може викликати пожежу.(скло)1. Викидається, коли щось стає старим або ламається.2. Його можна побачити і в місті, і в селі, і навіть біля шляхів.3. Це можна здати та отримати гроші.4. З нього можуть зробити щось нове.5. Інколи буває кольоровим, за нього теж можна отримати гроші.(метал)Екологічні загадки

Номер слайду 5

Руханка «Будь уважним!»1. Якщо ви не смітите на вулицях, обніміть себе.2. Якщо ви смітите на вулицях, плесніть у долоні.3. Якщо ви не спалюєте листя у дворі, присядьте.4. Якщо ви спалюєте листя у дворі, підстрибніть.5. Якщо ви розбиваєте скляні пляшки, підніміть руки догори.6. Якщо ви розмовляєте з батьками про екологічні проблеми міста,погладьте сусіда з права.7. Якщо ви не розмовляєте з батьками про екологічні проблеми міста,погладьте сусіда з ліва.8. Якщо у вас болить душа, коли бачите несортоване сміття, покладітьруку на серце.9. Якщо ви хочете бути в злагоді з природою і собою, посміхніться.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Найактуальніші екологічні проблеми Землі Розглянемо 8 найважливіших екологічних проблем нашої планети. Забруднення На очищення забрудненого повітря, води і ґрунту знадобляться мільйони років. Найголовніші забруднювачі – промисловість та моторний транспорт. Повітря забруднюють промислові об’єкти, які викидають в атмосферу різні гази і токсини, а також використання природного палива. Воду і ґрунт забруднюють розливи нафти, кислотні дощі, нітрати, пластик, міські стоки, промислові відходи. Утилізація відходів Надмірне споживання ресурсів та створення пластмас (штучно створених матеріалів на основі синтетичних або природних полімерів) створюють глобальну кризу переробки сміття. Розвинені країни скидають свої відходи в океани або відправляють у менш розвинені країни. Робота з ядерними відходами також несе величезну загрозу для здоров’я людей.

Номер слайду 8

Глобальне потепління. В ході людської діяльності в атмосферу викидаються парникові гази, які призводять до парникового ефекту (діоксид вуглецю, метан, закис азоту, гідрофторвуглецеві сполуки, перфторвуглецеві сполуки, гексафторид сірки). Внаслідок цього відбувається зростання температури океанів та поверхні Землі, танення полярних шапок, підвищення рівня моря, а також аномальні опади, такі як несподівані повені, надмірний сніг або опустелювання земель. Зміна клімату. Глобальне потепління має різні шкідливі наслідки: танення полярного льоду, поява нових захворювань, почастішання повеней, зміна пір року та погодного сценарію загалом.

Номер слайду 9

Перенаселення Вибухове зростання кількості населення у найменш розвинених країнах викликає напружену ситуацію з ресурсами, нестачу води, палива, продуктів харчування. Інтенсивне сільське господарство через використання хімічних добрив, пестицидів та інсектицидів теж додає шкоди навколишньому середовищу. Деградація природних ресурсів. Споживання викопного палива призводить до викидів парникових газів, що є причиною глобального потепління та зміни клімату. Сьогодні перехід на відновлювані джерела енергії, такі як сонячна енергія, вітер, біогаз та геотермальна енергія, стає все більш популярним і економічно вигідним.

Номер слайду 10

Знищення лісів На даний час ліси покривають 30% території суші, але щорічно ця площа скорочується. Дерева є природними поглиначами вуглекислого газу, утворюють свіжий кисень, а також допомагають регулювати температуру та кількість опадів. Вирубка лісу означає знищення зеленого покриву, аби зробити землю придатною для житлового, промислового або комерційного використання. Закислення океану Разом із глобальним потеплінням, цей процес є антропогенним явищем, а саме наслідком надмірного рівня СО2, 25% якого виробляють люди. Закислення океану зростало протягом останніх 250 років, але до 2100 року воно може збільшитись на 150%. Головний шкідливий вплив припадає на живі організми з раковинами із вуглекислого кальцію. Окислення погіршує їхню здатність утворювати раковини. Оскільки ці організми є основою харчових ланцюгів, в майбутньому наслідки можуть проявитися у морських тварин і людей.

Номер слайду 11

5 правил відповідального споживання

pptx
Додав(-ла)
Силка Наталія
Додано
7 березня
Переглядів
72
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку