Екскурсія до Національного музею історії України у Другій світовій війні.

Про матеріал
Екскурсія до Національного музею історії України у Другій світовій війні. 11 КВІТНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗВІЛЬНЕННЯ В’ЯЗНІВ НАЦИСТСКИХ ТАБОРІВ.
Перегляд файлу

11 КВІТНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗВІЛЬНЕННЯ В’ЯЗНІВ НАЦИСТСКИХ ТАБОРІВ

 

У цей день, Україна разом із усім світом, вклоняється людям, які пройшли тяжкий шлях через нацистські табори. Саме у цей день, увесь світ віддає данину скорботної пам’яті жертвам нацизму, які загинули в концтаборах. За роки Другої світової війни через табори смерті пройшли мільйони чоловік, серед них були й українці.

11 квітня 2018 року викладач історії Мегей А.В. та учні 34 групи відвідали Національний музей історії України у Другій світовій війні.

Музейні працівники провели оглядову екскурсію «Україна. Війна. Власна пам’ять». Учням  розповіли про героїзм, звитягу, жертовність та трагедію народу України в період Другої світової війни.

Події минулого переплітаються із сучасністю. На території музею експонується нова виставка, створена в рамках музейного проекту «Український Схід». Учні ближче познайомилися із героїчними історіями патріотів України, які захищають територіальну цілісність та відстоюють мир в нашій державі. Також учні ознайомилися із автентичними речами бійців різних військових формувань, добровольчих батальйонів, привезені із Сходу України. Найбільше вразила виставка медичного обладнання, яким рятували наших бійців, та історії про найкращих лікарів-волонтерів, які рятували поранені солдатські тіла у польових умовах.

Музейні фахівці підготували для учнів презентацію музейного дослідження «На межі можливого: втеча з острова Узедом».  «Це історія про унікальну втечу групи радянських військовополонених із німецького табору. Десять виснажених важкою працею в’язнів зуміли втекти на захопленому у ворога бомбардувальнику. Несила повірити в трагічне завершення цієї історії, але через місяць після втечі шестеро з них загинули. А скільки загублених душ дотепер літають поміж бараків та крематоріїв нацистських концтаборів, що нині стали місцями пам’яті?»

Трагічні уроки минулого для людства стали справжнім потрясінням і не мають повторюватися ніколи знову.

 

docx
Додано
31 березня 2019
Переглядів
514
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку