Енергозберігаючі технології

Про матеріал
На сьогоднішній день використання енергозберігаючих технологій є дуже важливим не тільки на державному рівні, але й на рівні кожної родини. Запаси корисних копалин не безмежні, і згодом людство обов’язково зіштовхнеться з гострим дефіцитом природних ресурсів. Енергозберігаючі ж технології допоможуть поліпшити екологічну ситуацію в цілому, здатні звести до мінімуму непотрібні втрати енергії. Впровадження енергозберігаючих технологій допоможе у вирішенні багатьох екологічних проблем - зміни клімату, забруднення атмосфери, виснаження копалин ресурсів та інші.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Енергозберігаючі технології 

Номер слайду 2

    На сьогоднішній день використання енергозберігаючих технологій є дуже важливим не тільки на державному рівні, але й на рівні кожної родини. Запаси корисних копалин не безмежні, і згодом людство обов’язково зіштовхнеться з гострим дефіцитом природнихресурсів. Енергозберігаючі ж технології допоможуть поліпшити екологічну ситуацію в цілому, здатні звести до мінімуму непотрібні втрати енергії. Впровадження енергозберігаючих технологій допоможе у вирішенні багатьох екологічних проблем - зміни клімату, забруднення атмосфери, виснаження копалин ресурсів та інші.

Номер слайду 3

Умовно, сучасні енергозберігаючі технології можна поділити на кількавидів, залежно від сфер вживання:енергозберігаючі технології навиробництві, транспорті, індивідуального споживання, загального споживання: а) Вітроелектрична установка — обладнання для перетвореннякінетичної енергії вітрового потоку вмеханічну енергію обертання ротора з наступним її перетвореннямв електричну енергію. б) Со́нячний коле́ктор — пристрій длязбору енергії випромінювання Сонця у видимому та інфрачервоному спектрі. Сонячні колектори застосовують для опалення промислових і побутових приміщень, гарячого водопостачання для виробничих процесів, побутових потреб.

Номер слайду 4

Основні напрями і способи енергозбереження - Економія електричної енергії- максимальне використання денного світла (збільшення кількості, площі та прозорості вікон);- збільшення відбиваючої здатності (світлі стіни та стелі);- оптимальне розміщення джерел штучного світла;- використання освітлювальних приладів лише за необхідністю;- використання приладів управління освітленістю (датчики руху, акустичні датчики, датчики освітленості, таймери). - Економія тепла. Заходи по зниженню втрат тепла та підвищенню ефективності систем теплопостачання. - Економія води - Економія газу - Економія палива  

Номер слайду 5

Найбільш ефективними, сучасними енергозберігаючими технологіями є1. Системи денного висвітлення із КПД 99,7% для цілорічного задоволення потреб людини у висвітленні всіх типів приміщень уденний час прямо від сонця;2. Електропривод із частотно-регульованою функцією. Принцип роботи даної технології полягає в тому, що частота подачі напруги залежить від реальних навантажень. Практика показує, що за допомогою даного електропривода можна заощаджувати до 45% споживаною енергією.

Номер слайду 6

Царенко Максим 8-А

pptx
Додав(-ла)
Царенко Максим
Пов’язані теми
Фізика, 8 клас, Інші матеріали
Інкл
Додано
14 травня 2021
Переглядів
4211
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку