Філворд по темі «Електричне поле» (8 клас)

Про матеріал
Після вивчення теми «Електричне поле» у кінці уроку можна запропонувати учням розгадати філворд по даній темі. При розгадуванні угорських кросвордів (філвордів) потрібно вписувати відповіді в прямокутник з розставленими літерами. Точніше, не вписувати, а знаходити і викреслювати. У філворді слова можуть змінювати напрямок і згинатися, як завгодно, але при цьому перетинатися один з одним вони не повинні взагалі – одна буква знаходиться тільки в одному слові.
Перегляд файлу

Філворд  по темі  «Електричне поле» (8 клас)

Підручник.Фізика: підруч. для 8 кл. загальноосв. навч. закл. / В. Г. Бар’яхтяр, С. О. Довгий, Ф. Я. Божинова. О. О. Кірюхіна. – Х.: Вид-во «Ранок», 2016.

Після вивчення теми  «Електричне поле»  у кінці уроку   можна запропонувати учням розгадати філворд по даній темі.             

При розгадуванні угорських кросвордів (філвордів) потрібно вписувати відповіді в прямокутник з розставленими літерами. Точніше, не вписувати, а знаходити і  викреслювати. У філворді слова можуть змінювати напрямок і згинатися, як завгодно, але при цьому перетинатися один з одним вони не повинні взагалі – одна буква знаходиться тільки в одному слові. В угорському кросворді немає заштрихованих клітин, а всі букви вже наведені. Необхідно відшукати слова, до яких даються визначення; слова можуть ламатися в будь-якому напрямку по вертикалі або горизонталі, але не по діагоналі. Після ви креслення всіх слів порожніх клітин залишитися не повинно.              ФАРАДЕЙ Майкл (Faraday Michael) | Объединение учителей Санкт-Петербурга                                                                                                                                                                                                                                                            Завдання. Вам потрібно спочатку записати у зошитах назви понять, про які йдеться, а потім  потрібно знайти у таблиці відповіді на питання та викреслити їх.              

  1. Особлива форма матерії, що існує навколо заряджених тіл або частинок і діє з деякою силою на інші частинки або тіла, які мають електричний заряд, називається електричне    (поле).
  2. Силу, з якою електричне поле діє на заряджені частинки або тіла, називають  ... силою (електричною).
  3. Процес, у результаті якого тіла набувають властивості притягувати до себе інші тіла, називають … тіл (електризацією).
  4. Англійський фізик Майкл …  запропонував зображати електричне поле графічно за допомогою силових ліній і таким чином візуалізувати його (Фарадей).
  5. Фізична величина, яка характеризує властивість частинок і тіл вступати в електромагнітну взаємодію, називається електричним … (зарядом).
  6. Силові лінії електричного поля починаються на  … заряді (позитивному).

  Учні одержують таблиці по варіантах.

П

Е

Ф

П

О

У

З

А

Р

О

Л

А

Й

З

М

М

Я

Л

Е

Р

Е

 

И

О

Н

О

Д

Е

К

А

Д

Т

И

В

Є

Ю

Е

Т

Р

И

З

А

Ц

І

Ю

Л

Е

К

Т

Р

И

Ч

Н

О

 

 

Відповідь. Учні одержують таблиці по варіантах.

П

Е

Ф

П

О

У

З

А

Р

О

Л

А

Й

З

М

М

Я

Л

Е

Р

Е

 

И

О

Н

О

Д

Е

К

А

Д

Т

И

В

Є

Ю

Е

Т

Р

И

З

А

Ц

І

Ю

Л

Е

К

Т

Р

И

Ч

Н

О

 

Закреслені слова: поле, електричною, електризацією, Фарадей, зарядом, позитивному .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
До підручника
Фізика 8 клас (Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я., Довгий С. О., Кі-рюхіна О.О. (за ред. Бар’яхтар В. Г., Довгого С.О.))
До уроку
§ 20. Електричне поле
Додано
25 вересня 2020
Переглядів
860
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку