Фізичний квест "У світі електрики" для учнів 8 класу. Перший етап.

Про матеріал

Даний матеріал містить завдання фізичного веб квесту. Цей інструмент можна використовуваи під час проведення тематичного тижневика, дистанційного навчання, як один з варіантів позакласної роботи.

Перегляд файлу

Перший гейм

На данному етапі необхідно у відповіді зазначити країну про яку йдеться в завданні та розмістити зображення її прапору.

 За кожне правильне виконане завдання даного гейму, надіслане протягом 1 години, ви можете отримати 0,5 бали (всього5 завдань, отже, максимальна можлива кількість балів даного гейму – 2,5 бали). Хто відправить завдання пізніше -  отримає половину заявлених балів за кожну із правильно вказаних відповідей.

 

Завдання 1

Важко уявити собі день без електрики. Як нагріти воду, як прати одяг, дістатися до школи чи бути слідкувати за новинами. Електричні прилади стали невід’ємною частиною нашого повсякдення. Яка країна сьогодні являється найбільшим споживачем електроенергії у світі?

У відповіді вкажіть країну та розмістіть її прапор.

Завдання 2

Чи відомо вам, що в світі існує ще багато нерозгаданих таємниць . Дізнайтеся, в якій країні з 1840 року щоденно використовують електричний дзвоник. Елементи , що забезпечують його роботу вкриті шаром сірки для надання герметичності. Цей захисний шар не дає змогу науковцям вияснити достеменно  як там все влаштовано.

 У відповіді вкажіть країну та розмістіть її прапор.

Завдання 3

Світло ліхтарів та ламп стало звичною частиною нашого життя. Ми довго можемо любуватися пейзажами міст, у яких вдало за допомогою прожекторів, підкреслено особливості архітектурних комплексів. Скільки радості нам приносить новорічна ілюмінація, міріадами зірочок розсипана з поміж дерев, виглядаючи майже з кожного вікна, грайливо сяюча на різдвяній ялинці. І, навіть, у власній домівці затишок  створюється за допомогою лампочок.

 А як часто в своїй домівці ви замінюєте електролампи? Лампи розжарювання( які, між іншим, заборонено використовувати в багатьох країнах Європи ) працюють близько 1000годин, LED лампочки працюють  до 1,5тис. годин.  А ось в одному куточку на нашій планеті, на території пожежної дружини, вже більш ніж 100 років працює лампа потужністю 4 Вт. Лампа вперше була вкручена в 1901 році і згасала всього лише кілька разів у зв’язку з вимкненням електрики. Як називається місто в якому працює ця «вічна» лампа? 

У відповіді вкажіть країну та розмістіть її прапор.

Завдання 4

Кожен рік на Землі відбувається близько 44000 гроз. Щосекунди населення спостерігає майже 100 блискавок. Найчастіше грози відбуваються на острові Ява (приблизно 220 разів на рік), а в індонезійському місті Багор  можна спостерігати цей електричний газовий розряд до 322 днів на рік. В якій теплій країні ситуація докорінно протилежна? Мешканці якої країни мають можливість спостерігати грозу приблизно раз на 200 років?

У відповіді вкажіть країну та розмістіть її прапор

Завдання 5

Іноді археологічні знахідки дають поштовх  до роздумів: чи дійсно давні цивілізації знаходилися на нижчому рівні розвитку науки? Однією з таких знахідок став глиняний глечик, який, за думкою вчених, був стародавнім гальванічним елементом .  Цю знахідку  вченим вдалося швидко реконструювати, заливши її електролітом (мідним купоросом). Давня батарея могла давати напругу 0,25-0,55В. Чи використовувалась вона для живлення освітлювальних приладів, чи в ритуалах ,чи в лікувальних цілях -  розкриття цієї таємниці ще попереду. У відповіді вкажіть сучасну назву країні де велися розкопки?

У відповіді вкажуть країну та розмістіть її прапор.

 

 

Правильні відповіді

1.Китай

2. Велика Британія

3. США

4.Єгипед

5. Ірак

 

 

 

 

docx
Додано
6 квітня 2020
Переглядів
678
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку