Формування колективу та виховання гармонійно розвиненої особистості

Про матеріал
У сучасному світі творчість та саморозвиток займають одне з найголовніших місць у житті кожної людини. Саме тому основне завдання освіти в наші дні – формування гармонійної всебічно розвиненої особистості, а головне завдання вихователя – сприяння саморозвитку, самореалізації особистості дитини, розвитку її творчого потенціалу, забезпечення активної соціалізації учня, створення умов для розвитку та творчого зростання кожної дитини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Формування колективу та виховання гармонійно розвиненої особистості»

Номер слайду 2

ЗОСЕРЕДЖУЮ СВОЇ ЗУСИЛЛЯ на формуванні у школярів рис громадянина України, розвиненої духовності, моральної, художньо-естетичної, правової культури;на набутті учнями соціального досвіду, успадкуванні духовних надбань українського народу;на вихованні гармонійно розвиненої особистості, що поєднує в собі духовне багатство, моральну чистоту, фізичну досконалість.

Номер слайду 3

ПРАГНУ Допомогти дітям не тільки освоїти досвід старших поколінь, але й збагатити його власними звершеннями. Ми прийшли на цю планету для того, щоб виразити себе, а не для того, щоб стати схожими на будь-кого.(Луїза Хей)

Номер слайду 4

МОЄ ПЕДАГОГІЧНЕ КРЕДО: « Дитина – це не просто маленька людина, а справжня особистість, яка заслуговує поваги, уваги, дружби і любові»МОЄ ЖИТТЄВЕ КРЕДО: «Не витрачайте свій час в марній боротьбі за досконалість, просто прагніть робити все якнайкраще»

Номер слайду 5

ШКІЛЬНИЙ КОЛЕКТИВ — ПЕДАГОГІЧНО ОРГАНІЗОВАНА СИСТЕМА ВІДНОСИН. ВІН МАЄ ОРГАНИ САМОВРЯДУВАННЯ Й КООРДИНАЦІЇ, ЩО УПОВНОВАЖЕНІ ПРЕДСТАВЛЯТИ ІНТЕРЕСИ ДІТЕЙ І СУСПІЛЬСТВА, ТРАДИЦІЇ, ГРОМАДСЬКУ ДУМКУ, ОБ'ЄДНУЄ УЧНІВ СПІЛЬНОЮ МЕТОЮ ТА ОРГАНІЗАЦІЄЮ ПРАЦІ.

Номер слайду 6

Мета виховання. Мета колективу – виховання особистості."Процес виховання всебічно розвиненої, гармонійної особистості полягає в тому, що, дбаючи про досконалість кожної грані, сторони, риси людини, вихователь одночасно ніколи не випускає з поля зору ту обставину, що гармонія всіх людських граней, сторін, рис визначається чимось провідним, основним. Жива людська плоть і кров всебічно розвиненої людини втілює в собі повноту й гармонію сил, здібностей, пристрастей, потреб, в якій вихователь бачить такі сторони, риси, грані, як моральну, ідейну, громадянську, розумову, творчу, трудову, естетичну, емоційну, фізичну досконалість. В. О. Сухомлинський

Номер слайду 7

Мої принципи роботи. Не змушувати, а заохочувати вихованця до певної діяльності;Зосереджувати увагу передусім на процес діяльності дитини, а вже потім на її результат;Розвиток природніх здібностей дитини, інтересу до життя та бажання визначити своє місце в ньому.

Номер слайду 8

Вірте в дитину. Вірити треба навіть тоді, коли опускаються руки, коли зробив усе, а нічого не виходить. Пам’ятайте, що доля дитини залежить тільки від вас. Якщо в дитину ніхто не вірить, вона стає безпорадною, їй ні на кого обіпертися, і ми обов’зково втрачаємо її. Ш. Амонашвілі

Номер слайду 9

знати своє життєве кредо, мати ціль у житті;орієнтуватись у системі цінностей;здійснювати відповідальний життєвий вибір;самостійно і критично мислити;раціонально використовувати здобуті знання;грамотно працювати з інформацією;творчо мислити;бути комунікабельним;вміти самостійно працювати над розвитком духовності та інтелекту. На мою думку, кожен учень повинен володіти такими якостями:

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Відвідування виставки писанок у Гадяцькому училищі культури

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

ДЕНЬ СОБОРНОСТІ ТА СВОБОДИ УКРАЇНИ

Номер слайду 16

МИ ПАТРІОТИ!

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Зимові розваги!

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Святкування 8 Березня

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Виготовлення святкових сувенірів до свята 8 березня

Номер слайду 23

Екскурсія до Гадяцького історико-краєзнавчогомузею

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Парад воскових фігур до дня Святого Валентина

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Смачно нам готує кухар. Не відтягнеш і за вуха. Нас врятує від всіх бід. Гарний настрій і обід

Номер слайду 28

Зустріч Нового року!

Номер слайду 29

Відпочиваємо на природі

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Рецепт вчительської молодості: Систематично вживай: бальзам мудрості, коктейль творчості, каву бадьорості, відвар пунктуальності, настій терпимості, екстракт людяності. Виконуй все це ретельно і будеш вічно молодим, вчителю.

Номер слайду 32

Дякую за увагу!

pptx
Додано
11 березня 2020
Переглядів
752
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку