Фотоквест з української мови та літератури

Про матеріал
Фотоквест містить цікаві завдання з української мови та літератури, які вимагають знань вивчених творів художньої літератури. Учням та ученицям пропонується зробити фото відгадок. Фотоквест можна провести наприкінці І семестру.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фотоквест7 клас

Номер слайду 2

1. Портрет цього письменника є на одній із купюр, а також в одному з кабінетів ліцею. Він – автор збірки «Коли ще звірі говорили». Зроби світлину митця.2. Літературний герой розповідає, що їх загубила його мама, і запитує, чи сонце також може їх загубити. Що це? Зроби світлину цього предмета.

Номер слайду 3

3. Їх можна надути, копилити, на них ще й молоко не завжди встигає висохнути. Що це? Зоби їхню світлину.4. Зроби селфі зі словником, який засвідчує нормативний правопис.5. Цей літературний герой – природжений лідер своєї громади. Знайди в енциклопедії зображення птаха, назва якого співзвучна з прізвищем героя. Зроби світлину.

Номер слайду 4

6. Вони – історичні особи та герої народної пісні. Їхні портрети є в одному з підручників. Знайди ці портрети й зроби світлину.7. Скільки є самостійних частин мови? З олівців виклади це число та зроби світлину. 8. Зроби світлину рослини, яку «звелів собі посадити» на могилі молодий козак.

Номер слайду 5

9. У кабінеті української мови та літератури є книга, яка містить репродукції картин цього відомого українського художника. Відомо, що він навчався в Петербурзькій академії мистецтв. За дві з картини він отримав срібні медалі. Зроби світлину однієї з них.10. Відомо, що Павлусь, герой однієї з повістей, подолав велику відстань, щоб врятувати свою сестру. Візьми карту України, намалюй відрізок, який схематично зобразить цю відстань, і зроби світлину цього маршруту.

pptx
Додано
29 листопада 2023
Переглядів
170
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку