Характеристика учениці з особливими освітніми потребами.

Про матеріал
Характеристика учениці з особливими освітніми потребами. Описано психологічний стан, навчальні досягнення, взаємодія з іншими дітьми.
Перегляд файлу

Характеристика

учениці 1-Б класу

Київської спеціальної загальноосвітньої

школи-інтернату ……. м. Києва

Прізвище Ім’я

20… року народження

 

Прізвище Ім’я  поступила до спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату № ….. в 1-й клас. З грудня місяця дівчинка була виведена на індивідуальну форму навчання.

Загальний рівень розвитку дитини низький. Сприймання непослідовні, за обсягом не повні, неточні. Пам'ять механічна, всі процеси пам’яті порушені. Мислення конкретно образне, виключати зайвий може після багаторазового пояснення і показу вчителя, порівнювати не вміє. Увага не стійка, на завданні зосереджується короткий час, потребує постійних заохочень і допомоги дорослого. Розпочату справу до кінця не доводить. Інструкції розуміє частково.

Вивчені букви знає, намагається зливати у склади. Шаблони обводить самостійно. За зразком пише букви, склади та короткі слова. З рукописного тексту списує з допомогою вчителя. На питання вчителя відповідає окремими словами.

Усна лічба – в межах 10. Число з кількістю співвідносить на конкретному матеріалі. Поняття «більше» «менше» не сформовані. Лічильні операції в межах 10 на наочному матеріалі з допомогою вчителя. Прості арифметичні задачі не розуміє.

Звернену мову розуміє частково, прості побутові інструкції виконує вибірково. Трудові навички та навички самообслуговування сформовані слабо. На уроках трудового навчання завдання виконує  з допомогою дорослого. В побуті не орієнтовна, але намагається слідкувати за власними речами. Під час занять може без причин засміятись, викрикувати слова, ходити по класу та вибігти з нього.

В поведінці не завжди рівна, може не підкорятися вимогам дорослого, кричати, плакати. Дії дитини непередбачувані. Потребує постійної опіки і контролю з боку дорослого. Емоціями володіє не в достатній мірі. До себе, своїх вчинків не критична.

Класний керівник                                                           

docx
Додано
11 березня 2023
Переглядів
640
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку