Харчові отруєння мікробного походження

Про матеріал
Тести "Харчові отруєння мікробного походження" можна використати на будь-якому етапі уроку.
Перегляд файлу

Харчові отруєння мікробного походження

  1. Отруєння, викликані мікробами, які розмножилися на продукті:

а) Токсиконфекції

б) Бактеріальні токсикози

  1. Гостре інфекційне кишкове захворювання, що належить до харчових токсикоінфекцій:

а) сальомонельоз

б)ботулізм

в)стафілокок

3. Cальмонела – живе тільки в:

а)кисневому середовищі,

б) безкисневому середовищі

4.Сальмонела:

а) не утворює спор,

б) утворює спори

5. Найсприятливіша  температура для сальмонели: 

а) +37°С

б)+70°С

в) +27°С

г) +30°С.

6. Інкубаційний період сальмонельозу:

а) від 3 до 5 годин,

б) від 6 до 10 годин,

в) 1 доба

7. Тривалість захворювання сальмонельозом:

а) від 2 до 7 днів,

б) від 7 до 10 днів,

в) місяць

8. Важке отруєння, яке виникає внаслідок споживання їжі, отрує­ної паличкою ботулінуса:

а) ботулізм,

б) сальомонельоз,

в) стафілокок

9. Спори ботуліну­са  витримують температуру:

а) до 120ᵒС,

б) 100ᵒС,

в) 60-80ᵒС,

г) 180ᵒС

10. Захворювання бутулізмом проявляється через

а) 1-6 годин після вживання їжі,

б) 6-8 годин після вживання їжі,

в)  10-12 годин після вживання їжі.

11. Поширюється ботулінус:

а) анаеробним шляхом,

б) аеробним шляхом.

 

 

 

docx
Додано
13 вересня 2023
Переглядів
111
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку