Харчові отруєння мікробного походження
а) Токсиконфекції
б) Бактеріальні токсикози
а) сальомонельоз
б)ботулізм
в)стафілокок
3. Cальмонела – живе тільки в:
а)кисневому середовищі,
б) безкисневому середовищі
4.Сальмонела:
а) не утворює спор,
б) утворює спори
5. Найсприятливіша температура для сальмонели:
а) +37°С
б)+70°С
в) +27°С
г) +30°С.
6. Інкубаційний період сальмонельозу:
а) від 3 до 5 годин,
б) від 6 до 10 годин,
в) 1 доба
7. Тривалість захворювання сальмонельозом:
а) від 2 до 7 днів,
б) від 7 до 10 днів,
в) місяць
8. Важке отруєння, яке виникає внаслідок споживання їжі, отруєної паличкою ботулінуса:
а) ботулізм,
б) сальомонельоз,
в) стафілокок
9. Спори ботулінуса витримують температуру:
а) до 120ᵒС,
б) 100ᵒС,
в) 60-80ᵒС,
г) 180ᵒС
10. Захворювання бутулізмом проявляється через
а) 1-6 годин після вживання їжі,
б) 6-8 годин після вживання їжі,
в) 10-12 годин після вживання їжі.
11. Поширюється ботулінус:
а) анаеробним шляхом,
б) аеробним шляхом.