Хімічне виробництво в Україні

Про матеріал
Презентація з географії до підручника Г. Д. Довгань, О. Г. Стадник "Хімічне виробництво в Україні"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хімічне виробництво в Україні. Основні центри виробництва хімічної продукції світу. Укладач учитель географії КЗО «СЗШ №6» ДМРЛихолат В. М.

Номер слайду 2

Найважливіші райони гірничохімічної промисловості україни. Передкарпаття(родовища сірки ікалійної солі)Донбас(родовища кам’яноїсолі) У зв’язку зі складною екологічною ситуацією де-які з них тимчасово не розробляються, наприклад калійні солі Калуша.

Номер слайду 3

NКам’янське. Сєвєродонецьк. Виробництво азотних добрив з коксівних газів. Виробництво азотних добрив в районі споживанняде проходять газопроводи. Черкаси. Рівне. Одеса. Виробництво орієнтоване на експорт. Азотні добрива

Номер слайду 4

ВАТ «Дніпро. АЗОТ» входить в десятку провідних підприємств хімічної та нафтохімічної промисловості України по приросту товарної продукції, обсягами прибутку та зростання валового доходу. Продукція підприємства застосовується в металургії, сільському господарстві, гірничо-видобувної, хімічної та переробної промисловості, в енергетиці і водопідготовці. Сьогодні на підприємстві випускають аміак і карбамід, соду каустичну і рідкий хлор, соляну кислоту і гіпохлорит натрію, КМЦ різних модифікацій і товари народного споживання. Авторитет компанії, як чесного і надійного партнера, можуть підтвердити не тільки в Україні, але і в країнах Європи, Америки, Африки, Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, країнах СНД і Балтії.

Номер слайду 5

Сєвєродонецьке об'єднання «Азот» — третій за розміром в Україні виробник аміаку і одне з найбільших в Європі підприємств хімічної промисловості з виробництва азотних добрив, метанолу, оцтової кислоти, вінілацетату і його похідних, ацетилену, формаліну, каталізаторів, товарів побутової хімії й іншої хімічної продукції.

Номер слайду 6

Акціонерне товариство «Одеський припортовий завод»- державне підприємство хімічної галузі України. Спеціалізується на виробництві аміаку, карбаміду, рідкого азоту, діоксиду вуглецю і рідкого кисню. АТ «ОПЗ» також займається перевантаженням хімічної продукції.

Номер слайду 7

Фосфорні добрива. Суми. Вінниця. Одеса. Костянтинівна. Фосфорні добрива здебільшого виробляють із привізних апатитів на заводах Сум, Вінниці, Одеси, Костянтинівки. Підприємство «Сумихімпром» також спеціалізується на випуску сірчаної кислоти, пігмен-тів, препаратів для очищення води. Це єдине в Україні підприємство, яке виробляє фосфат кальцію (мінеральна підкормка для тварин). Р

Номер слайду 8

Сумихімпром — це завод хімічної промисловості, що виготовляє: мінеральні добрива, коагулянти та добавки до цементу, кислоти, двоокис титану та пігменти, та інші види хімічної продукції. У цей час це відкрите акціонерне товариство, великий енергохімічний комплекс, промисловий майданчик якого займає 226 га. Підприємство розташоване в південній частині міста Суми. До складу підприємства входять: 11 основних цехів, 20 допоміжних цехів, 7 підрозділів непромислової групи.

Номер слайду 9

Виробництво соди. Слов’янськ. Усього на території України було три содових заводи: у Слов'янську, Лисичанську і в Красноперекопську (Крим). Содове виробництво колись було найбільшим у місті. Тут виготовляли кальциновану соду, триполіфосфат натрія, миючі засоби і каустик.

Номер слайду 10

Виробництво полімерів. Дніпро. Кам’янське. Запоріжжя. Сєвєродонецьк. Київ. Черкаси. Чернігів. ЖитомирІванофранківськ. Біла Церквасинтитичні смоли іпластмасивиробництво хімічнихволоконхімікати-добавкишини

Номер слайду 11

ROSAVA — виробничий комплекс з виробництва шин та гумово-технічних виробів, що розташований у Білій Церкві (Київська область), за 74 км від Києва. Потужності виробництва досягають близько 6 млн шин на рік. Датою народження, вважається день випуску першої шини — 22 грудня 1972 року.

Номер слайду 12

Виробництво вікон іпластикових труб. Бровари. Калинівка. Запоріжжя. Зростає кількість підприємств, які виробляють пластикові труби та вікна. Провідним виробником труб для напірного питного водопостачання й напірної каналізації є Броварський завод пластмас. У селі Калинівка у 2008 р. було налагоджено виробництво віконних і дверних профілів зі спеціального високоякісного пластику за німецькою технологією. Із 2009 р. подібне підприємство працює і в Запоріжжі.

Номер слайду 13

Фармацевтична промисловість. Київ. Харів. Львів. Одеса. Житомир. Полтава. Уманьлікарськіприпаративітаміни

Номер слайду 14

Лакофарбове виробництво. Дніпр. Кам’янське. Харків. Львів. Одеса. Суми

Номер слайду 15

Хімічна промисловість України. Хімічна промисловість України. Кольорами позначено рівень розвитку хімічної промисловості у різних областях України від темнішого до світлішого: Дуже високий, високий, середній, низький.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Європейський регіон виробляє до 40% продукції галузі. Провідними країнами є Німеччина (концерн BASF є найбільшим виробником хімічної продукції у світі), Франція, Велика Британія, Італія, які спеціалізуються на випуску нових наукоємних видів продукції. Другим регіоном є Північна Америка, яка майже не поступається за значенням Європі. США є світовим лідером серед країн у виробництві полімерних матеріалів, мінеральних добрив тощо. Третім регіоном є Східна та Південно-Східна Азія, потужним осередком якого є Японія. BASF

Номер слайду 19

ГОЛОВНЕ Найбільші центри хімічної промисловості в Україні — Сєверодонецьк, Кам’янське, Черкаси, Суми, Запоріжжя, Одеса, Біла Церква, Харків, Київ, Костянтинівка. Провідними виробниками мінеральних добрив у світі є Китай,США, Індія, Канада. Найбільше пластмас виробляють у розвинених країнах та Китаї. Провідними виробниками ліків є Німеччина, Швейцарія, США, Велика Британія, Бельгія та Франція.

Номер слайду 20

Працюємо самостійно. Одним із провідних підприємств фармацевтичної промисловості україни є компа­нія «Фармак» (м. Київ). Зайдіть на її офіційний сайт, знайдіть вкладинку «Вироб­ництво», а в ній активне посилання «Завод» (адреса https://farmak.ua/ru/factory). На новій сторінці знайдіть і перегляньте відеоролик «Як виробляються ліки на “Фармак”». Підготуйте повідомлення.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Бардукова Ніна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Гирун Людмила Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Кисельова Лариса Василівна
    Чудова робота! Змістовна, естетична, структурована! Щиро дякую за Ваш професіоналізм!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Географія, Презентації
Додано
16 січня 2023
Переглядів
5007
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку