Хімічний вплив алкогольних напоїв на організм людини

Про матеріал
Інформація про первиний огляд пораненого. Первинний огляд постраждалого, а разом з цим i оцінка важкості його стану, чим базується. Зупинка критичної кровотечі. Відновлення прохідності дихальних шляхів. Оцінка стану серцево-судинної системи. Встановлення мовного контакут з постраждалим і одночасно з оглядом голови та оцінкою стану органів відчуття.
Перегляд файлу

Хімічний вплив алкогольних напоїв на організм людини

1 слайд. Титулка презентації.

2 слайд. Алкогольні напої – це напої, що містять алкоголь (етиловий спирт) воду речовину, що надають йому запаху та смаку.

3 слайд. Алкоголь може бути виготовлений як природним шляхом (бродіння), так і штучно.

Бродіння – найдешевший та найпоширеніший спосіб, який дозволяє перетворити рослинну сировину на алкоголь.

Вихідним продуктом в одержанні етилового спирту є злаки, картопля, буряк.

4, 5 слайд. Етанол (етиловий спирт, винний спирт, алкоголь)- має молекулярну формулу  C2H6O, або C2H5—OH. Структурна формула: C:\Users\Танюшка\Desktop\Ethanol-2D-flat.png

6 слайд. Сирий етиловий спирт (сирець) містить багато домішок, зокрема отруйні сивушні олії. Спирт очищують шляхом перегонки в особливих апаратах, але й в отриманому в такий спосіб спирті ректифікаторі зберігаються частинки шкідливих для організму речовин.

7 слайд. Етиловий спирт широко застосовують у різних галузях народного господарства. Його використовують як розчинник, наприклад, при виготовленні лаків, політур у ряді хімічних реакцій для синтезу органічних барвників.

8, 9 слайд .Варто зупинитися на вживанні отруйних технічних рідин – різних сурогатів алкоголю. Їх уживають або помилково, вважають, що це етиловий спирт, або свідомо, нехтуючи небезпекою, як це іноді роблять запеклі пияки. Подібно звичайному спиртові ці рідини здатні викликати сп’яніння, але через 10-12 год. після їх уживання з’являються ознаки важкого отруєння: головний біль, нудота, блювота, хитка хода, слабкість, запаморочення або навіть повна втрата свідомості. Смерть настає від мозкових розладів (через 1-2 доби) або враження нирок (через 1-2 тижні). Метиловий спирт – нервово-судинна отрута  і його стограмова доза смертельна для людини. Навіть невелика кількість цього спирту вражає зоровий нерв і систему оболонок ока (зокрема сітківку).

10 слайд. Ще більше небезпечний дихлоретан (хлористий етилен), 10-15 грамів якого викликають незворотні зміни в печінці і нирках

11 слайд.  Як бачимо, алкоголь і його сурогати дуже шкідливі, а наслідки їх уживання дуже небезпечні. У різних алкогольних напоях неоднаковий вміст алкоголю: у пиві – близько 5%, у натуральному вині – 9-12%, а в міцних алкогольних напоях – мінімум 35%. Хоча це залежить від конкретного напою.

12 слайд. Відрізняють об’ємний та ваговий вміст алкоголю. Оскільки 1 л алкоголю важить 790 г об’ємний вміст завжди буде більшим за ваговий.

13 слайд.  Об’ємний відсоток алкоголю – це той об’єм, який займає алкоголь у відсотках до об’му всього вмісту. Ваговий відсоток показує, яку частину ваги продукту складає алкоголь.

14 слайд. За прийнятим стандартних не етикетках усіх алкогольних напоїв має бути вказаний об’ємний відсотковий вміст алкоголю.

15 слайд. Європейські фахівці вважають, що безпечний рівень вживання чистого 100-відсоткового спирту коливається в межах 20-60 г на добу для чоловіків (50-150 г горілки) і 10-40 г для жінок (25-100 г горілки).

 

docx
Додано
20 березня 2023
Переглядів
315
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку