“Хто ти в мережі Інтернет?” Презентація

Про матеріал
презентація на допомогу класному керівнику. Дати можливість учням самостійно прийняти ту позицію, до якої вони схиляються, розвивати навички роботи в групах, вміння висловлювати свою точку зору логічно і конкретно, виховувати інтерес до порушеної теми.. Дати інформацію про вплив комп’ютерних ігор на організм дитини. Визначити комп’ютерну та Інтернет залежність шляхом проведення анкетування.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала класний керівник 9 А класу КЗШ № 52 Гаврилець Яніна Олегівна. Хто ти в мережі Інтернетдо тижня МедіаграмотностіПрезентація до уроку-тренінгу

Номер слайду 2

Мозковий штурм « Користь Інтернету»Величезний інформаційний ресурс. Величезний інформаційний ресурс. Підтримка стосунків на відстаніМожливість заробити гроші в інтернеті. Зміцнення самооцінки. Можливість освоїти іноземні мови самостійно.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Айван Голдберг У міжнародній класифікації психічних розладів англ. Internet Addiction Disorder (IAD). Айвен Голдберг (Ivan Goldberg) в 1995 році запропонував термін IAD, а пізніше розробив набір діагностичних критеріїв інтернет-залежності.

Номер слайду 6

Симптоми інтренет-залежностіпостійне бажання бути онлайн;роздратований стан при відсутності доступу до мережі;відсутність бажання відволікатися від віртуального простору;порушення уваги;недотримання вимог особистої гігієни;відмова від їжі або нерегулярне харчування;відмова від «живого» спілкування;конфлікти з оточуючими, які не розділяють надмірне захоплення інтернетом;готовність вкладати власні кошти в комп’ютер та інтернет (не пов’язані з роботою).

Номер слайду 7

П’ять видів пристрастей у мережікіберсекс;віртуальні знайомства;мережеві ігри на гроші;рольові онлайн-ігри;інтернет-серфінг.

Номер слайду 8

Тест для виявлення інтернет-залежності0-3 – Ви мудрий користувач інтернету. Можете подорожувати по мережі скільки завгодно довго, тому що вмієте контролювати себе.4-7 – У вас є деякі проблеми, пов’язані з надмірним захопленням інтернетом. Якщо ви не зверніть на них уваги зараз – надалі вони можуть заповнити все ваше життя.8-13 – Використання інтернету викликає значні проблеми у вашому житті. Вам потрібна термінова допомога психолога.

Номер слайду 9

Правила відходу від Інтернет-залежностізамість повідомлення зателефонувати людині;привітати з днем народження поштовою листівкою, а не електронним способом;фотографії не зберігати в пам’яті комп’ютера, а сходити і роздрукувати у фотоательє;не вишукувати пісні улюблених виконавців на різних сайтах, а сходити на концерт і насолодитися виконанням творів «вживу».

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Дякую!У Вас є питання по темі?

pptx
Додано
16 грудня 2021
Переглядів
869
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку