ІДЕЇ ДЛЯ ПРОВЕДЕННЯ «ОСТАННЬОГО ДЗВОНИКА» ОНЛАЙН

Про матеріал
Навчальний рік скоро завершиться, і він був одним з найтяжчих, а можливо і найтяжчим і для дітей і для вчителів. Багато кому доведеться провести останній урок в цьому навчальному році онлайн. Пропоную добірку ідей для проведення святкового уроку онлайн.
Перегляд файлу

ІДЕЇ ДЛЯ ПРОВЕДЕННЯ «ОСТАННЬОГО ДЗВОНИКА» ОНЛАЙН

Навчальний рік скоро завершиться. Він був одним з найтяжчих, а можливо і найтяжчим і для дітей і для вчителів. Багато кому доведеться провести останній урок в цьому навчальному році онлайн. Пропоную добірку ідей для проведення святкового уроку онлайн.

Найкращий момент

Попросіть учнів пригадати їхні найкращі моменти за рік  і виразити їх в одному зображенні. Молодші школярі можуть намалювати спогад. Старші, ймовірно, матимуть фото у смартфоні. Нехай діти зроблять дошку з зображеннями і кількома словами про те, чому момент на фото/малюнку був для них особливим. Для цього ми можемо використати дошки Jamboard або Padlet.

Пограйте в шаради

Попросіть кожного учня написати найбільш пам’ятний для нього момент зі шкільного року вам в особисті ще до проведення уроку. Потім розішліть спогади кожному учню в випадковому порядку. Кожен на уроці має показати спогад, що йому дістався так, щоб інші вгадали.

Скажи мені приємне

Дитина може обрати однокласника чи вчителя і звернутися до нього зі словами : “найбільше мені подобається в тобі…”, “найбільше я ціную в тобі…”, “мені найбільше запам’яталося, як ти…”. Ви будете приємно здивовані!

Визначте своїх «Людей року»

Допоможіть учням скласти список «Людей року» для вашого класу: улюблений працівник їдальні, гардеробу, хтось із запрошених гостей, вчителів.  Проголосуйте за “Людину року” в Mentimeter або Polleverywhere і надішліть переможцю електронний диплом.

Зробіть онлайновий фотоальбом

Учні можуть провести фотосесію вдома, на природі, а потім – додати фото до спільної презентації чи спільного фотоальбому Google, проте ще цікавіший варіант – створити фотокнигу чи спільну презентацію за допомогою https://www.canva.com/, https://www.emaze.com/ чи інших сервісів. Як варіант- можна створити фотоальбом всього навчання в школі (якщо це випускники), фотоальбом подорожей класом чи сімейних фотографій.

Зробіть дизайн емблеми класу

Поділіть дітей на групи нехай обговорять, чим ваш клас особливий. Потім разом створюєте емблему на онлайн дошці чи у будь-якому зручному для вас додатку.

Наші плани

Сплануйте разом і створіть дошку з планами класу про те, що ви хочете зробити, коли Україна переможе.

 

Джерела:

https://osvitoria.media/experience/zminyuyemo-kulturu-ostannih-dzvonykiv-v-ukrayini-7-tsikavyh-idej/

https://poltava.to/project/5287/

https://nus.org.ua/articles/25-idej-tvorchyh-robit-dlya-zavershennya-navchalnogo-roku/

https://teach-hub.com/6-idey-kreatyvnoho-zavershennia-navchal-noho-roku-onlayn/

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Сослюк Вікторія Вячеславівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
24 травня 2022
Переглядів
4921
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку