Україна-моя Батьківщина

Про матеріал
Україна під час війни, очима студентів. Презентація присвячена Російській збройній агресії проти України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Україна-моя Батьківщина!!!Російське вторгнення в Україну 2022 року… про таке не мовчать.. Презентацію підготував студент ОАДФК«ДУ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА»група 213 АВВолітарський Іван

Номер слайду 2

Кривавий початок «Русского мира»Російське вторгнення в Україну 2022 року — відкритий воєнний напад РФ за підтримки Білорусі на Україну, початий о 3:40 24 лютого 2022 року. Вторгнення є частиною російсько-української війни, розв'язаної Росією 2014 року, участь у якій РФ намагалася заперечувати. У ЗМІ та документах російське вторгнення в Україну 2022 року розглядають як агресивну війну Росії проти України. Генеральна асамблея ООН у своїй резолюції від 2 березня 2022 року засудила російське вторгнення в Україну та назвала його агресією Російської Федерації проти України. Військова кампанія почалася після тривалого нарощування російських військ з листопада 2021 року вздовж кордону України з РФ і Білоруссю та визнання органами влади Росії 21 лютого 2022 року терористичних утворень на території України — так званих «ДНР» і «ЛНР» — як державних утворень. Неодноразово різні ЗМІ, західні та українські політики розцінювали накопичення російських військ біля кордонів з Україною з листопада 2021 року як підготовку Росії до війни з Україною. Офіційні представники Росії всіляко заперечували у своїх заявах, що Росія планує чи має намір напасти напасти на Україну. Практично одночасно Збройні сили Російської Федерації почали неприховане перекидання додаткових військ на окуповані території Донецької і Луганської областей.

Номер слайду 3

Маркування військової техніки Збройних сил Російської ФедераціїЗ початком повномасштабної війни Росії проти України окупанти почали наносити дивні символи на свою військову техніку - Z та V. Як зазначала СБУ, окупанти використовують на техніці нацистські позначки. Під час Другої Світової війни у нацистському концентраційному таборі Заксенхаузен літерою Z була позначена будівля, де здійснювалися масові вбивства. Там був крематорій з чотирма печами, в якому нацисти спалювали тіла в’язнів.

Номер слайду 4

Близько 4-ї години за київським часом 24 лютого президент РФ Володимир Путін(ХУЙЛО) оголосив про воєнну операцію з метою нібито «демілітаризації та денацифікації України»; через кілька хвилин почалися ракетні удари по всій Україні, у тому числі поблизу Києва. Російські війська вдерлися до України поблизу Харкова, Херсона, Чернігова, Сум, увійшовши з Росії, Білорусі та тимчасово окупованого Росією Криму. Разом із Росією війну проти України веде Білорусь: із прикордонних районів завдають ракетних ударів по території України, здійснюють вильоти бойової авіації для завдання ракетно-бомбових ударів по території України, відбувається передислокація війська та його забезпечення. Контрольоване Росією Придністров'я (Молдова) також є потенційною загрозою

Номер слайду 5

Героїзм та сила Української Армії ЗСУЗавдяки спротиву української армії і сил самооборони вже в перші дні агресії російська армія зазнала значних втрат у живій силі і техніці. У своїй новітній історії, за оцінками України, Росія в усіх війнах, які вона вела, ще не зазнавала навіть приблизно таких великих втрат за такий короткий час. За визнанням західної розвідки, Росія зустріла сильніший, ніж очікували, опір, що зумовило матеріально-технічні проблеми для її військ, нестачу пального, боєприпасів і продовольства, підрив бойового духу нападників. Швидке об'єднання країн світу для допомоги Україні, як і запровадження потужних санкцій проти Росії, стало несподіваним ударом для країни-агресора. З першого дня вторгнення Росія порушує правила ведення війни і масово чинить воєнні злочини. Крім того, російська влада веде інформаційну війну та застосовує пропаганду.

Номер слайду 6

Нападаючи на Україну, російські військові не готувалися до інтенсивних боїв - вони очікували, що українська армія та політичне керівництво розпадеться, сказав у розмові з ВВС Франц-Стефан Гаді з лондонського Міжнародного інституту стратегічних досліджень. Багато фахівців погоджуються, що українські сили продемонстрували значно вищий бойовий дух, ніж припускали у Москві під час планування "спецоперації". Російське керівництво, судячи з публічних виступів, не очікувало запеклого опору. "Беріть владу у свої руки! Схоже, нам з вами будете легше домовитись, ніж із цією зграєю наркоманів та неонацистів, яка засіла у Києві й взяла у заручники весь український народ", - заявив президент Росії Володимир Путін у другий день війни. Попри заклики Путіна, ЗСУ на всіх напрямках чинить опір російській армії. Мери обложених українських міст також відкидають пропозиції про здачу та співпрацю - і користуються у цьому підтримкою населення. Навіть в окупованому російськими силами Херсоні мешканці продовжують виходити на мітинги з українськими прапорами."Так борються люди, які борються за виживання. Так захищають свою батьківщину та свої сім'ї. Їхня мужність вражає і захоплює", - каже Том Фоулкс, бригадир британської армії у відставці.

Номер слайду 7

Озброєння та обладнання. Обтяжена застарілою радянською зброєю та застарілою технікою, Україна прагне модернізувати своє озброєння, а Сполучені Штати стали найбільшим постачальником летального та нелетального озброєння за останні сім років. Допомога на загальну суму понад 2,5 мільярда доларів включає такі речі, як контрартилерійські радари, дрони, бронежилети, окуляри нічного бачення та військові патрульні катери. Допомога також включає складні протитанкові ракети Javelin, які потенційно дадуть українським військам невелику перевагу на полі бою проти російських танків. Придбання Україною безпілотників Bayraktar TB2 турецького виробництва, які відіграли вирішальну роль у торішньому нагірно-карабахському конфлікті між Азербайджаном та Вірменією, привернуло увагу російських військ, хоча навряд чи вони зіграють вирішальну роль. Наразі Київ придбав 12, і, як повідомляється, замовлено ще десятки «Байрактарів».

Номер слайду 8

Ракетні комплекси. У червні цього року на полігоні в Одеській області відбулись фінальні випробування українського протикорабельного ракетного комплексу «Нептун». Із поставленим завданням техніка впоралась, знищивши надводну ціль на відстані 80 кілометрів. Самохідна артилерія. Ще один напрямок, де в 2021-му році хочуть посилити українську армію, –артилерія. Для цього Міноборони планує закупити чеські самохідні гаубиці Dana-M2 калібром 152 міліметри. Виробництво техніки вже почалося, і перші САУ мають надійти до війська в наступному році.

Номер слайду 9

Великі втрати Орків. Росія від початку повномасштабної війни в Україні втратила понад 20 300 своїх військових, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 17 квітня. Крім того, у Генштабі назвали такі втрати РФ:773 танки2002 бойові броньовані машини376 артилерійських систем127 РСЗВ66 засобів ППО165 літаків146 гелікоптерів1471 одиниць автомобільної техніки8 кораблів /катерів76 цистерн із ПММ148 БПЛА оперативно-тактичного рівня27 одиниць спеціальної техніки4 пускові установки ОТРК/ТРК.

Номер слайду 10

Повсякденні обстріли міст Украйни артилерією та ракетами. Обстріл ракетами та реактивними системами залпового вогню мирних міст – це воєнний злочин, заявив міністр оборони України Олексій Резніков.«Варварські обстріли ракетами та РСЗО мирних міст – це свідчення, що вони нездатні більше воювати з озброєними українцями. Тільки з мирними, як останні боягузи. Це воєнний злочин. Його безпосередні виконавці та організатори приречені решту свого існування носити тавро вбивць і ховатися. Їх чекає трибунал», – написав міністр на своїй фейсбук-сторінці. Упродовж 17 березня російські окупаційні війська продовжували обстрілювати українські міста. Так, у Харкові внаслідок обстрілу окупантами міста сталася пожежа на найбільшому у східній Європі ринку «Барабашово», а у Києві вогонь спалахнув одразу в кількох місцях. Не обійшлося без загиблих. Лише у місті Мерефа на Харківщині через обстріл росіян загинула одразу 21 людина. А в Чернігові кількість жертв серед цивільних з початку вторгнення вже перевищила дві сотні. Не цураються окупанти обстрілювати й об'єкти, де від них ховаються жінки та діти. Наприклад, у Сєвєродонецьку під вогонь потрапив притулок для матерів із дітьми.

Номер слайду 11

Блокада Маріуполя. Продовжується блокада і масштабні руйнування Маріуполя. За підрахунками міської влади, у середньому на добу на місто скидається від 50 до 100 авіабомб. За попередньою оцінкою близько 80% житлового фонду міста зруйновано, з них майже 30% — не підлягає відновленню. А втім, упродовж останніх днів частині населення міста все ж вдалося виїхати. Так, Маріуполь на приватному транспорті вже змогли покинути близько 30 тисяч людей. Водночас 350 тисяч людей залишаються там. Викрадення посадовців. Продовжують росіяни і свою практику із викраденнями українських посадовців на окупованих територіях. Так, 17 березня вони просто з робочого місця захопили в полон голову Великобурлуцької громади Віктора Терещенка. Водночас міський голова Мелітополя Іван Федоров вже записав перше звернення після звільнення. Він подякував усім мелітопольцям та президентові за щоденну боротьбу за свою домівку. Глава держави також нагородив його орденом «За мужність» III ступеня.

Номер слайду 12

Великі втрати мирного населення по всім містам України. Управління Верховного комісара ООН із прав людини (УВКПЛ ООН) повідомило, що з 4:00 24 лютого до півночі 3 березня зафіксувало 1006 випадків загибелі або поранення цивільних осіб в Україні.«331 загиблий (71 чоловік, 40 жінок, 7 хлопчиків і 3 дівчинкик, а також 9 дітей і 201 дорослий, стать яких невідома) і 675 поранених (51 чоловік, 40 жінок, 9 дівчаток і 2 хлопчики, а також 20 дітей і 553 дорослих, стать яких невідома)», – йдеться в даних, які УВКПЛ ООН наводить 4 березня. Там наголосили, що більшість втрат серед цивільних людей були спричинені застосуванням вибухової зброї з широкою зоною ураження, включаючи обстріли з важкої артилерії і реактивних систем залпового вогню, а також ракетні й авіаудари….

Номер слайду 13

В середині березня під час наступу агресора місцеві жителі намагалися евакуюватися, але дорогою їх розстріляли окупанти. На місці загинули двоє дітей, 2-річний хлопчик та 14-річний підліток, а також жінки 30-ти, 50-ти та 70-ти років. Чоловіку, який був за кермом, вдалося вижити. З тяжкими пораненнями водій був госпіталізований. Окупанти росстріляли авто з пенсіонерами…

Номер слайду 14

Буча… Ніколи не пробачимо.. Ми хочемо кричати усім про те, що відбувалося в Бучі. Ми хочемо, аби весь світ волав про те, що відбувалося в Бучі. Російські окупанти влаштували там справжній геноцид українців!Людей знаходять застреленими у потилицю зі зв’язаними руками! Їх катували, ґвалтувати, безпощадно знищували! У братських могилах було поховано сотні місцевих жителів!

Номер слайду 15

Один із убитих лежить біля свого велосипеда. Тіло іншої людини залишилося за кілька метрів від його будинку – про це репортерам Reuters розповів один із сусідів на ім’я Василь, близький друг загиблого. Людей у Бучі катували, розстрілювати та ховали у братських могилах. Після звільнення від російських військ Бучі та Ірпеня на Київщині військові, представники влади та журналісти побачили жахливі наслідки вторгнення: вщент зруйновані вулиці та десятки вбитих людей. Журналісти агентств France Press та Reuters тільки на одній з вулиць Бучі побачили близько 20 тіл людей у цивільному одязі.

Номер слайду 16

У місті Буча на Київщині в період її окупації росіяни влаштували катівню, де вбивали місцевих жителів, захоплених у полон.

Номер слайду 17

Згвалтування та вбивство дівчат окупантами віком від 14 до 24 років. Під час окупації російськими регулярними військами міста Бучі Київської області трагічно загинула 23-річна Карина Єршова. Її зґвалтоване понівечене тіло рашисти покинули на подвір’ї одного з будинків. Журналістам британського видання The Telegraph батьки Карини розповіли, що змогли поховати доньку лише після 33 днів окупації Бучі.23-річна Карина народилася і виросла на Донеччині. У Київську область дівчина переїхала після початку війни на Донбасі, однак через вісім років “русский мир” знайшов її родину у Бучі. Рівень жорстокості армії терористів та катів РФ не знає меж – зґвалтовані діти. Дівчинка, 14 років, зґвалтована 5 чоловіками-окупантами. Зараз вагітна. Буча. Хлопчик, 11 років, зґвалтований на очах у мами – її прив’язали до стільця, щоб дивилася. Буча", – описує жахіття український омбудсман. Також Денісова повідомила про зґвалтування 20-річної дівчини в Ірпені: "Жінка 20 років, зґвалтування трьома окупантами відразу у всі можливі місця". Вона також наголосила: "Немає такого місця ні на землі, ні в пеклі, де рашистські злочинці зможуть сховатися від розплати!

Номер слайду 18

А тепер закінчимо на сумному, і подивимось на єдність Українського народу. На те як звичайні селяни або цигани обкрадали військових Росії) На найкращого за всю історію(на мою думку) президента Украіни і на нейовірні розповіді та жарти над Орками.

Номер слайду 19

Київський Привид. Привид Києва – льотчик-ас, учасник Великої вітчизняної війни України. Найімовірніше є міською легендою. Справжнє ім'я пілота наразі не розкривається. Під час вторгнення російської армії та атаки на Київ виявив майстерність пілотажу, знищивши десятки літаків супротивника.1 березня 2022 року з'явилася інформація про те, що Привид Києва був підбитий і загинув. Проте ця інформація виявилася фейком. Повідомляється, що пілот-ас дійсно був підбитий, але катапультувався та згодом повернувся у бій на новому літаку. Реальність існування пілота ставиться під сумнів як журналістами, так і громадськістю. Вважається, що він є своєрідною міською легендою воєнного часу. Він описується як пілот МіГ-29, який за перші 30 годин російського вторгнення в Україну здобув 6 повітряних перемог у небі над Києвом: збив 2 літаки Су-35, 2 літаки Су-25, по 1 літаку Су-27 і МіГ-29

Номер слайду 20

Під Каховкою роми вкрали в росіян танк, – місцевіВже четвертий день триває війна в Україні, яку розпочала Російська Федерація. З 24 лютого Україна змушена давати відсіч російським окупантам і захищати свої землі. Крім героїчної роботи ЗСУ, на допомогу приходять мирні жителі, в числі яких і роми. Останні сьогодні вночі, 27 лютого, вкрали у російських загарбників танк. А сталося це недалеко від Каховки, в селі Любимівка Херсонської області."Херсонщина "жжот". У селі Любимівка цигани вкрали танк. Ще раз. Цигани. Танк. Вкрали. У росіян", - пишуть місцеві жителі. Циган на тракторі викрадає танк окупантів

Номер слайду 21

Троє укранців на мотоциклі викрали міномет. Троє українців на старенькому мотоциклі «роззули» нікчемну армію Московії. Чоловіки причепили на буксир до мотоцикла міномет рашистів. У якій області вдалося дістати такий трофей наразі невідомо.

Номер слайду 22

"По вуха в багні": російські танки загрузли під РостовомЄ три речі, на які можна дивитися вічно – як горить вогонь, як тече вода і як російські танки буксують у багнюціУкраїнська бабуся пиріжками отруїла 8 окупантів. Російська армія, яка воює в Україні, перебуває в жалюгідній ситуації — окупантам нічого їсти. Про це свідчить аудіоперехоплення розмови окупанта з дівчиною, яке опублікував радник глави МВС Антон Геращенко.«Окупанти просто голодують і радіють качці та усьому спійманому і вкраденому в українців. Орк каже, що українська бабуся годувала окупантів отруєними пирогами, і 8 покидьків поїхали додому в цинку. Судячи з розмови, орк з Криму, то це свято сталося десь на півдні України. Бабусю треба знайти і нагородити! Послухайте самі», — написав Геращенко.«Нам тут жерти нічого. Вчора качку поцупили! Магазини бомбимо. Ми голодуємо!.. Бабуся одна пиріжки принесла — 8 осіб у цинку виїхало»

Номер слайду 23

У наступному слайді я хочу висловити свою подяку нашому президенту, та плавно зробити підсумок усієї ситуації.

Номер слайду 24

Україна-єдина! Ми-переможемо!До цього моменту, майже вся інформація у цьому проекті була видобута з інтернету, але про нашого президента я хочу висловити враження сам. Коли тільки почався весь цей жах, я навіть не міг уявити что саме Зеленський, на стільки сильно буду захищати свою державу. Він дуже сильно виріс в моїх очах, усі ми бачимо як сильно він втомився, але головне що ми робимо, це підтримка! Я дуже пишаюсь що в моєї країни такий гарний президент. Він кожного дня випускає звернення до українців и відчитує інформацію про ситуацію в країні. Це дуже заспокоює. Зеленський показав що йому справді можно довіряти, бо я впевнений що багато хто на його місті вже давно б втік, або сховався у якомусь бункері. Тож на сам перед я вважаю що він дійсно заслуговує великої шани та поваги. І я хочу звернутися до усього українського народу. Пам’ятайте, РАЗОМ-МИ СИЛА!!! І завжди після сіроі бурі та дощу, на небі заявиться якраве сонце та райдуга!

Номер слайду 25

Дякую за перегляд!!!Джерела інформаці: Інтернет, телеграмм канали, державні документи.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Game Andrii
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 травня 2022
Переглядів
472
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку