«ІКТ для навчання» засідання клубу "Знавці інформатики"

Про матеріал
Засідання нашого клубу було метою доведення, що телефон можна використати для навчання.
Перегляд файлу

Тема «ІКТ  для навчання»

Мета заходу: формувати компетентності: предметні (інформаційної культури та інформативної компетентності)реалізація творчого потенціалу,  соціалізація у суспільстві, ефективне використання засобів сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.

 Ключові  компетентності: формувати вміння аналізувати інформацію, визначати основні загрози інформаційної безпеки користувача Інтернету, ознайомити учнів з правилами безпечної роботи в Інтернеті та принципами інформаційної безпеки; розвивати особистісно – смислового ставлення до навчального предмета,  розвиток пам’яті, логічного мислення, предметного сприйняття, уваги; виховувати інтерес до вивчення інформатики, формування бережливого ставлення до обладнання комп’ютерного кабінету.

Форма проведення: хакатон

Хід заходу:

Слово вчителя

- Діти бурхливий розвиток засобів інформатизації (комп’ютерів, комп’ютерної комунікації, будь-яких електронних пристроїв), поява нових технологій обробки, передачі, одержання і збереження інформації відкриває нові можливості для застосування комп’ютерів та девайсів  в осітньому  процесі. Ви часто відчуваєте труднощі у навчанні, не розумієте вивченого на у роках,  не можете розв’язати рівняння чи задачу,  запам’ятати великого об’єму інформації. Подолати ці труднощі  допоможуть сучасні інформаційні технології. Тож, пропоную вам уявити себе програмістом, комп’ютерщіком, айтішником, тобто людиною, яка працює з комп’ютерними програмами та  взяти участь у хакатоні.

Які освітні програми ви знаєте?

- Наприклад для збереження великого обсягу інформації можна використовувати віртуальний диск (Диск гул), або хмару, для розв’язування геометричних задач нам стане у пригоді програма GeoGebra за допомогою неї ми можемо побудувати  різноманітні геометричні фігури на площині точок, прямих, променів, ламаних, векторів, кутів, многокутників, правильних многокутників, бісектрис кутів і перпендикулярних прямих, кіло та багато іншого.  https://www.geogebra.org/3d?lang=ru

Для закріплення знань різноманітні онлайн тестування тощо. Тож,  пропоную вам взяти участь у пошуку відповіді на проблемне питання  «Девайс – це іграшка, чи корисна річ?» Тож запрошую вас до обговорення.

Учень1

Я вважаю, що девайс – це іграшка, бо використовую комп’ютер та мобільний телефон лише для спілкування та розваг. (ігри, Майкрафт, Контрстрайт, Дота, Роблекс, Подобається грати навіть в телефоні на перервах та вільний час)

Учень2 (Криворотова)

А я вважаю, що девайс – це корисна річ, бо  раніше я теж використовувала девайси лише для розваг, але згодом зрозуміла що можна використовувати і для навчання.  Наприклад всім вам відомий сервіс це learningapps.org  - це сайт мультимедійних дидактичних вправ за допомогою якого я маю можливість перевірити і закріпити свої знання в ігровій формі по будь якому предмету.

 Коментування: на цьому сайті  можна заходити як зареєстрована особа та  без реєстрації. Можна створити свою гру,  яку забажаєте. Наприклад …

 

Учень 3 (Півень)

Я теж вважаю, що деваси допомагають у навчанні. Наприклад я  використовую сервіс Loupe. Він складається з трьох онлайнових інструментів: Loupe Collage — для створення колажів, Loupe Card — для генерування листівок, Loupe Waldo — для створення онлайнової ігри на уважність, в якій необхідно відшукати певне зображення на створеному колажі. Безкоштовна реєстрація. Колажі  будуються за одним і тим же принципом: фотографії заповнюють якусь форму, наприклад, утворюють смайлик, серце тощо. Процес генерування колажу виглядає незвично: величезне число маленьких зображень у вікні редактора починає «сипатися», утворюючи потрібну фігуру. За допомогою цього сервісу я створюю колажі однокласникам для привітання зі святом. http://www.getloupe.com/

Учень 4 (Перцев)

Я теж хочу підтримати  (ім’я), що мобільні телефони комп’ютери можна використовувати для поглиблення знань з того, або іншого предмета. І  вам хочу  порадити безкоштовну дуже цікаву платформу Ourboox, на якій можно створювати авторські електронні книги з ілюстраціями.  

Для початку роботи на сервісі необхідно зареєструватися. 

Після реєстрації  може створювати гарні книги, твір, розповідь,  які можна гортати. Автору перед створенням книги пропонується вибрати формат майбутньої книги. Робота з платформою проста і інтуїтивно зрозуміла. Цю платформу можна використовувати в девайсі  на уроках  зарубіжної літератури, української літератури при складані оповідань чи творів з  ілюстрацією. А іще я хоч запропонувати вам додаток який краще завантажити з плей маркиту назва його  дуже проста – це таблиця Менделеєва. В цьому додатку можна поліпшити знання з хімії, дізнатися повну інформацію про елемент який вам потрібний. Це дуже зручно тому що на уроках ви можете швидко відкрити додаток і переглянути потрібну інформацію на мобільному телефону. 

 https://www.ourboox.com/

Учень 5  (Стороженко)

А ще є  сайти, де можна безкоштовно створити кюар код. Друкування адреси  в будь який браузер це займе деякий час, а то навіть 3-4 хвили. Якщо зробити кюар код та розмістити малюнок з кодом на дошці то ми зможемо відсканувати його та працювати набагато швидше. http://qrcodes.com.ua/ Інструкція для використання дуже легка та доступна для кожного.

Учень 6 (Кулікова)

А ще можна в режимі он-лайн разом можуть створювати один документ, в якому можна писати текст, малювати, робити позначки, додавати різні об'єкти і багато іншого. Зробити це допоможе онлайн сервіс WikiWall - це робочий простір, на якому кілька користувачів (навіть живуть в різних містах!) Whiteboard-сервіси ще називають віртуальними інтерактивними дошками. http://wikiwall.ru/

Також хотіла б  порадити  вам додаток Photomath. Часто буває так, що ми не можемо вирішити складний математичний приклад. Цей додаток не тільки дасть вам правильну відповідь, а й пояснить його рішення за допомогою формул. Я, наприклад, активно його використовую.

Учень 7(Харченко)

Якщо у вас є проблеми з вивченням будь-якої мови, як от Англійської, Німецької чи Французької, то ви можете скористатись безкоштовною платформою для вивчення мов Дуолінго. Тут ви можете в ігровій формі підвищити рівень своїх знань. Це зручно, бо за 34 години праці з додатком ви дізнаєтесь стільки ж, скільки за семестровий курс в Американському вищому учбовому закладі. Програма паралельно допомагає перекладати текст сайтів на потрібну вам мову. На цьому сайті є безкоштовна реєстрація. В наш час це дуже актуально, адже діти намагаються вивчити як можна більше мов.

 https://uk.duolingo.com

Слово вчителя

Отже, висновки можна зробити такі: більшість з вас вважають, що  «Девайс – це корисна річ». Ви назвали  сервіси та програми, які сьогодні можна використовувати для навчання, поглиблення знань з тієї, або іншої галузі. За допомогою соціальних сервісів ви можете  значно ефективніше реалізовувати себе соціально, працювати колективно або індивідуально. Але пам’ятайте про безпеку користування глобальної мережі Інтернет та захист від шкідливих програм. Які ви знаєте антивіруси ,  наприклад?  (відповідь)

На останок мені б хотілося роздати вам листівки,  які містять корисні платформи, сайти, додатки, що ми розглянули  на сьогоднішньому хакатоні. Раджу вам роздати їх своїм одноліткам, я думаю ця інформація буде корисною для них.
 

 

docx
Додано
28 листопада 2019
Переглядів
562
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку