Інтерактивна артикуляційна гімнастика "Весела Мавпочка"

Про матеріал
Презентація, яка допоможе батькам провести вдома артикуляційну гімнастику з дітьми з загальним недорозвиненням мовлення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Артикуляційна гімнастика для дітей дошкільного віку“ВЕСЕЛА МАВПОЧКА”

Номер слайду 2

Шановні батьки! За допомогою цієї гри вам та вашому малюку буде набагато легше та цікавіше виконувати артикуляційні вправи разом з Веселою Мавпочкою. Тому уважно слідкуйте і виконуйте вправи.

Номер слайду 3

1. «Пташеня у гніздечку». Розслабити язик, покласти за передніми нижніми зубами. Утримувати під рахунок.( до 10). 2. «Хоботок» . Випнути трубочкою напружені й зімкнені губи. Утримувати під рахунок.( до 10)3. «Лопаточка». Широкий язик висунути, розслабити, покласти на нижню губу. Слідкувати, щоб язик не тремтів. Утримувати 10-15 с. 4. «Парканчик». Зімкнути верхні і нижні зуби, посміхнутися, повністю оголивши їх. Утримувати під рахунок.( до 10)5. «Грибок». Відкрити рот. Присмоктати язик до піднебіння. Не відриваючи язик відпіднебіння сильно відтягнути вниз нижню щелепу. Зробити 10-15 разів. На відміну відвправи „Конячка” язик не повинен відриватися від піднебіння.6. «Годинник». Висунути вузький язик. Тягнутися язиком поперемінно праворуч та ліворуч. Рухати язиком з куточка рота в повільному темпі під лічбу. Зробити 10-15 разів7. «Смачне варення». Висунути широкий язик, облизати верхню губу та заховати язик у глиб рота. Зробити 10-15 разів8. «Чистимо зубки». Відкрити рот і кінчиком язика «почистити» зуби з внутрішньої сторони верхнього і нижнього зубного ряду, виконуючи рухи зі сторони в сторону та зверху вниз. Рахунок: 1-2. Зробити 10-15 разів

Номер слайду 4

pptx
Додано
6 квітня 2020
Переглядів
1806
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку