Історія створення ДНЗ "Колобок"

Про матеріал

Одна гарна людина, яка пише історію нашого селища, дала нашим працівникам завдання згадати, як починалася історія створення дошкільного закладу. Наші ветерани праці, які в садочку з дня відкриття згадували той час, а історію сьогодення вже пишемо ми - молоді педагоги. Ця стаття, як чорновий варіант, редагуватись буде в книзі автором. Ось, що вийшло...

Перегляд файлу

Історія Просянського закладу дошкільної освіти «Колобок»

35 років по тому…

   У мальовничому селищі Просяна понад 35 років виховує малечу привітний та затишний дитячий садок. А почалося все в червні  1982 року. Наказом по Просянському елеватору №  78-К  від 23 червня 1982 року будо дано старт роботі ясла-садку, якому дали назву  «Колобок». У садку було створено всі умови для комфортного перебування дітей. Запрацювало 6 груп з дванадцятигодинним режимом роботи. Дві групи – для дітей ясельного віку, 4 –  для дітей дошкільного віку.

   Перші цеглинки у фундамент майбутнього успіху дошкільного закладу було закладено.  Першою завідуючою стала НЕЖАЛЬСЬКА ГАЛИНА СЕРГІЇВНА. До складу педагогічного колективу входило 12 молодих педагогів, які тільки закінчили навчання та обслуговуючого персоналу 18 чоловік.

   Велика простора будівля наповнилася дружнім колективом, який у червні підготував приміщення для першого прийому дітей. Групи облаштували новими меблями, килимами, було вдосталь іграшок, впорядковані ігрові майданчики на подвір ї, а велика музична зала вмістила всіх: і вихованців, і педагогів.

   В 1984 році на зміну першій завідуючій прийшла КЛИМЕНКО ЛЮБОВ КАРПІВНА. Розумна, ініціативна, творча – вона робила все, щоб дошкільнятам було затишно і цікаво. Талановиті вихователі були для неї опорою. Цікаво та весело жилося колективу, тому що полюбляли різні творчі заходи, конкурси, завжди ініціювали нові починання. Весело та гучно проходили музичні, спортивні свята з залученням батьків. Батьківська громада була першим помічником у вирішенні різних проблем закладу.

     З серпня 1992 року наказом №49 від 05.08.1992 р. Просянський елеватор передав дошкільний заклад у комунальну власність Просянській селищній раді. Кожен селищний голова вносив неоціненний вклад у розвиток навчального закладу, зробити його затишним.

   З 1998 року очолила заклад Василенко Тетяна Василівна. Завідуюча є досвідченим керівником, вона вимоглива до себе, до свого професіоналізму, віддає свої сили і вміння для розквіту дошкільного закладу.

 

Сьогодні…

   За всі роки праці, дитячий садок пережив і злети, і занепад. Коли навчальний заклад залишився без води та опалення було скрутно, але стійкі духом працівники змогли виконувати роботу навіть в складних умовах. Переживши всі негаразди Просянський навчальний заклад «Колобок» наразі працює зразково.

   На сьогоднішній день у закладі дошкільної освіти «Колобок» працює 4 групи дітей дошкільного віку. Садок виховує 100 діток. Працює 10 педагогічних працівників: завідуюча Василенко Т.В., музичний керівник Яценко А.В., вихователі Мамян І.О., Саєнко Т.Г., Стадніченко О.В., Запаря Н.В., Шокотко І.О., Холод Н.І., Курнат С.М., Надтока А. С. Обслуговуючого персоналу в закладі 18 чоловік. Демократичні процеси в роботі колективу, його злагодженість, конструктивні дії, атмосфера взаємоповаги, взаєморозуміння, високе почуття відповідальності та старанність сприяють підвищенню рівня освітньо-виховного процесу, діяльності в цілому.

   Педагоги дитячого закладу щорічно підвищують свій кваліфікаційний рівень. 8 вихователів мають повну вищу освіту та категорії. Творчий та працьовитий колектив майже щорічно отримує нагороди, а саме: подяки, грамоти. Усі педагоги вміло забезпечують вихованцям перші ази знань, вчать людяності, добру.

   Щороку залишали дитячий садок понад 30 випускників. Заклад гордиться ними, чимало стали вчителями, лікарями, інженерами, економістами, бізнесменами, добросовісними робітниками різних підприємств. Першим випускникам понад 30 років. Приємно, що вони водять сюди своїх діточок.

  В дошкільному закладі є і ветерани праці: Безугла Тетяна Миколаївна, Сушко Валентина Володимирівна, Кравченко Лариса Борисівна. Вони пішли з посади вихователя за вислугою років, але залишилися працювати в садочку, бо нелегко покинути улюблену справу всього життя.

   В закладі є навіть сімейна династія. Мама, котра працювала з самого відкриття дитячого садка вихователем, передала любов до професії своїй доньці, яка тепер теж працює в цьому закладі вихователем і обожнює свою справу.

   Двері дитячого садочка завжди відкриті для тих людей, які віддавали часточку свого серця дітям, які працювали в цьому закладі протягом багатьох років, а зараз перебувають на заслуженому відпочинку :

це – ЛУЧКА ВАЛЕНТИНА ОЛЕКСІЇВНА

         БУДНІК ЛЮБОВ МИКОЛАЇВНА

         ЗАДУБРОВСЬКА ТАМАРА МИКОЛАЇВНА

         ЛИТВИН  ОЛЬГА  ГРИГОРІВНА

         СИМОНЕНКО ЛІДІЯ АНАТОЛІЇВНА

         Мирошниченко Валентина Іванівна.

А ще є люди, які залишаться в пам яті працівників та їх серцях:

Шабаліна Ольга Дмитрівна,

Маховська Емма Олексіївна,

Шейко Сергій Вікторович.

 

     В червні 2017 року дитячий садок «Колобок» відсвяткував своє 35 річчя. На святі були присутні почесні гості, працівники, діти. Свято було цікавим та захоплюючим.

   Головне для колективу ­– створити сучасний заклад дошкільної освіти, який би відповідав вимогам часу, виховати  культурну, інтелектуальну особистість, яка будуватиме успішну демократичну Українську державу. Наш дитячий садок прагне, щоб усі батьки, віддаючи своїх малят, знали: тут цікаво й захоплююче дитині, її вміло виховують і навчають, тактовно спілкуються з нею, пригорнуть, поцілують і допоможуть. Високопрофесійний колектив давно уже створив атмосферу домашнього комфорту, сімейного затишку й любові, дружніх стосунків, хорошого настрою. Хотілося, щоб спогади про дитячий садок були найприємніші і радісні!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
7 липня 2018
Переглядів
934
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку