"Калейдоскоп інноваційних технологій в сучасній освіті"

Про матеріал
«Безумство - діяти по-старому і чекати на нові результати» А. Ейнштейн «Інновація ні в якому разі не може бути ідеєю на показ, черговим педагогічним прожектом або фарсом» Інновації – це процес, якого на сучасному етапі неможливо уникнути. Їх використання є запорукою успішного сприйняття учнями навчального матеріалу, створення атмосфери саморозвитку та успішної самореалізації учня як суб’єкта навчального процесу. Знати, що таке інноваційні технології навчання, методику їх запровадження, уміти створити на уроках ситуацію зацікавленості теоретичним матеріалом та багато іншого ми повинні для того, щоб спроектувати й провести ефективний і цікавий для учнів урок.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Калейдоскоп інноваційних технологій в сучасній освітіДоповідь в рамках проведення міського семінару вчителів початкових класів на тему: «Інновації сучасної освіти – «гімнастика» для розуму вчителя»Підготувала: Нікончук Т. В.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

«Безумство - діяти по-старому і чекати на нові результати» А. Енштейн «Інновація ні в якому разі не може бути ідеєю на показ, черговим педагогічним прожектом або фарсом» Мета теоретичного семінару: поглиблення знань про інноваційні технології навчання, обґрунтування доцільності впровадження інновацій в навчально-виховний процес з метою формування конкурентоспроможної особистості.

Номер слайду 7

Мотиваційні аспекти впровадження інноваційних технологій Традиційна освіта: Авторитарний стиль керівництва Пояснювально-ілюстративний тип навчання й репродуктивна діяльність учнів Переважання фронтальної роботи, обмеженість діалогічного спілкування Відсутність у дітей прагнення до здобуття освіти

Номер слайду 8

Інноваційна освіта Освітня інновація – новизна, що істотно змінює результати освітнього процесу, створюючи при цьому удосконалені чи нові:освітні, дидактичні, виховні системи;зміст освіти;освітні, педагогічні технології;методи, форми, засоби розвитку особистості, організації навчання і виховання;технології управління навчальним закладом, системою освіти.(Л.І. Даниленко)

Номер слайду 9

Переваги інноваційпідвищують інтерес та позитивну мотивацію учнів до навчанняактивізують пізнавальну діяльністьрозвивають мислення і творчі здібності дитиниформують активну життєву позицію в сучасному інформаційному суспільствіоволодіння комунікативними навичкамизалучення до роботи всіх та зацікавленість в нійрозвиток уміння працювати разомформування вміння висловлювати свою думку і відстоювати їїформування таких якостей, як самостійність, виваженість, розсудливість, прагнення до пізнання навколишнього світу й пошуку шляхів його зміни та вдосконаленнястворення атмосфери саморозвитку та самореалізаціїпровідним стає творче переосмислення дійсностірозкривається зміст індивідуального досвіду учнів та узгодження його з навчальними завданнямиу проектній діяльності змінюються відносини «Вчитель-учень»проектна діяльність вчить: виділяти проблеми, визначати цілі і планувати зміст діяльності, самоаналізу і рефлексії, презентації у різних формах, пошуку і відбору актуальної інформації, проводити дослідження, застосовувати набуті знання на практиці.

Номер слайду 10

Недоліки та труднощі у використанні інновацій великі затрати часу на підготовку уроку в Інтернеті дитина не захищена від негативної інформації, що шкодить психіці і вихованню шкідливий вплив комп’ютерної техніки на здоров’я дитини може виникати патологічна залежність дитини від комп’ютера діти стали менше читати художньої літератури не обладнанні комп’ютерною технікою навчальні кабінети

Номер слайду 11

Калейдоскоп сучасних інноваційних технологійІнтерактивні технології кооперативного навчання. Технології колективно-групового навчання. Технології ситуативного моделювання. Технології опрацювання дискусійних питань. Технологія критичного мислення. Технологія проблемного навчання. Технологія особистісно-зорієнтованого навчання

Номер слайду 12

Висновок. Отже, інновації – це процес, якого на сучасному етапі неможливо уникнути. Їх використання є запорукою успішного сприйняття учнями навчального матеріалу, створення атмосфери саморозвитку та успішної самореалізації учня як суб’єкта навчального процесу. Знати, що таке інноваційні технології навчання, методику їх запровадження, уміти створити на уроках ситуацію зацікавленості теоретичним матеріалом та багато іншого ми повинні для того, щоб спроектувати й провести ефективний і цікавий для учнів урок.

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

pptx
Додано
27 січня 2022
Переглядів
484
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку