Картка -завдання "Механічний рух. Відносність руху. Матеріальна точка"

Про матеріал

Підібрано і розроблено завдання для роботи з дітьми з порушенням інтелектуального розвитку за програмою загальноосвітньої школи, враховуючи програму, створену для спеціальних освітніх закладів, а саме: «Програму з фізики і побутової хімії для 7 – 9 класів спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для розумово відсталих дітей» (Автори: Боднар В.І., Заяц І.В.). Завдання можна використовувати і для дітей із затримкою психічного розвитку, оскільки при складанні було враховано і «Програму з фізики для 7 – 9 класів для спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів інтенсивної педагогічної корекції» (Укладачі: Сиротюк В. Д., Баштовий В.І., Войтків Г.В.). Вчитель на свій розсуд може підібрати, яке завдання підходить тій чи іншій дитині.

Перегляд файлу

КАРТКА-ЗАВДАННЯ № 4

МЕХАНІЧНИЙ РУХ. ВІДНОСНІСТЬ РУХУ.

СИСТЕМА ВІДЛІКУ. МАТЕРІАЛЬНА ТОЧКА

Тести

1. Кажуть, що Сонце сходить і заходить. Яке тіло при цьому вважають за нерухоме?

а) Місяць; б) Землю; в) Сонце г) немає правильної відповіді.

2. Два автомобілі рухаються по шосе так, що деякий час відстань між ними не змінюється. Визначити, відносно яких тіл кожний з них перебуває в спокої і відносно яких тіл вони протягом цього часу рухаються?

а) автомобілі перебувають в спокої відносно землі, перебувають в русі один відносно другого;

б) автомобілі перебувають в русі відносно землі, перебувають в спокої один відносно другого;

в) автомобілі перебувають в спокої відносно землі і один відносно другого;

г) автомобілі перебувають в русі відносно землі і один відносно другого.

3. Колібрі – найменший птах у світі. Колібрі відомі своєю рухливістю, маневреністю і вражаючою швидкістю польоту. За одну годину птах може подолати 80 км. Чи можна вважати колібрі на цій відстані матеріальною точкою?

            28-Птица колибри в окружении цветов        http://www.rodyna.in.ua/wp-content/uploads/2017/08/%D0%9D%D0%B0%D0%B9%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D1%96%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D1%96%D1%88%D1%96_1.jpg                        

 

4. Равлик за одну хвилину може здолати відстань приблизно 6 см. Чи можна вважати його на цій відстані  матеріальною точкою?

  

 

docx
Пов’язані теми
Фізика, 7 клас, Матеріали до уроків
Інкл
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
До уроку
§ 7. Механічний рух. Відносність руху
Додано
31 липня 2018
Переглядів
971
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку