Казка "Пригоди Сонця та його друзів"

Про матеріал

Казка "Пригоди Сонця та його друзів" написана учнем 5 класу спільно з класним керівником для участі у конкурсі "Космічні фантазії".

сподіваємося, що вам сподобається.

Перегляд файлу

1

 

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ВЕСЕЛІВСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ

 ШКОЛА І-ІІІ СТУПЕНІВ №2» ВЕСЕЛІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КАЗКА

«ПРИГОДИ СОНЦЯ ТА ЙОГО ДРУЗІВ»

 

 

 

G:\титуль косм фантазії.jpg

Виконав:

Проценко Максим

учень 5-го класу

 

Керівник:

Сіліфонова М.О.

 

 

Веселе, 2018

Давним-давно жила-була одна величезна зірка. І поруч з нею було дев'ять планет. Ось про них зараз я хочу вам розповісти.

images.jpgЦя зірка назвала себе Сонце, а планети - Меркурій, Венера, Земля, Марс, Юпітер, Сатурн, Уран, Нептун і Плутон.

Сонце було запальною, але доброю зіркою. Воно розташувалося в центрі кільця метеоритів, залишивши планетам весь простір навколо себе.

Чотири невеликих планети захотіли, щоб на них з'явилося життя, тому вони зайняли свої місця біля Сонця, а інші не захотіли турбуватися про свою красу.

Меркурій сказав: «Я вважаю, що життя виникає в теплі, тому стану першим після Сонця». Сказавши ці слова, найменша планета зайняла своє місце і відразу ж почала нагріватися.

Тут виступив Марс: «Найкраще буде, коли я займу четверте місце після Сонця».

А Венера вічно бурхлива, сліпуче гарна планета, вирішила, що їй потрібно якомога ближче наблизитися до Сонця. І так вона стала другою планетою після Меркурія.

Земля була скромною, доброю планетою. Їй було все одно де стати. Вона подумала, що їй буде затишно будь-де поблизу Сонця, і тому їй дісталося третє місце.

Xs3n6PusRWjxANyiieZLeJA3.jpegРешта п'ять планет розташувалися відповідно до своїх розмірів. П'яте місце зайняв велетень Юпітер, шосте - Сатурн, він пишався своїми райдужними кільцями, сьоме - Уран, восьме - Нептун, а дев'яте - маленький Плутон.

  «Я буду обертатися навколо своєї осі, щоб бачити навколишній світ», - сказало Сонце всім планетам.

Вони послухали його і вирішили теж так зробити.

І тут Марс задав питання: «Що ж це таке? Якщо ми будемо стояти на одній лінії, тоді одним планетам тепла дістанеться більше, а іншим менше? »

Планети подумали і вирішили рухатися навколо Сонця, кожен по своєму шляху - орбіта.

Жили вони дружно і щасливо. Через кілька мільйонів років на Землі з'явилося життя, а на Меркурії, Марсі, Венері - ні. Але все ж людство не втрачає надії, що коли-небудь життя виникне і на них.

Так і живуть планети в даний час, і будуть жити ще багато-багато мільйонів років.

Без названия.jpg

 

 

 

 

 

1

 

docx
Додано
6 грудня 2018
Переглядів
6989
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку