Казкове дійство"Здоров'я - найбільше багатство у світі"

Про матеріал

Підібрано цікавий матеріал:вірші, сценки, пісні,презентації.Сценарій можна використати для проведення виховної години.

Матеріал формує здоров'язберігаючі компетенції.

Перегляд файлу

 

ЗОШ І-ІІ ст. с. Старий Нижбірок

 

 

 

 

       Казкове дійство

«Здоровя – найбільше

       багатство у світі»

 

 

 

Класниий керівник                                                   

Бабій С. І.,

 

 

 

 

 

 

 

Вступне слово .                                                                                                                                                                     

З давніх-давен український народ найголовнішою цінністю у житті вважав здоров’я. Навіть вітаючись і прощаючись, люди бажали один одному здоров’я:  «Здоровенькі були», «Дай, Боже, здоров’я», «Доброго здоров’я», «Ідіть здорові» і т.д. А щоб зберегти здоров’я, треба гартувати силу і витривалість, загартовувати тіло і в повсякденному житті час проводити в постійних іграх, забавах, танцях, вправах.                                                                                                                                                                 

Сьогодні ми вас усіх запросили на казкове дійство «Здоровя – найбільше багатство у світі».   У мене в руках є чарівне віконце, за ним – найцінніший скарб планети Земля. Хто з вас хоче його побачити, може подивитися в це віконечко.                                                                                                                                           

– То кого ви тут побачили?                                                                                                                                                    

– В чарівному віконці-дзеркалі ви побачили кожен себе – найцінніший скарб. Кожен з вас –  неповторна особистість, людина, яка живе сьогодні і саме такої більше на землі немає і ніколи не буде. У народі кажуть: «Немає щастя без здоровя». Щоб бути щасливим, потрібно дбати про своє здоровя.     Памятайте, що тільки здоровий спосіб життя, а саме: правильне харчування, заняття спортом, загартовуваннязроблять вас сильними, здоровими, бадьорими і завжди життєрадісними.  Вирушаємо в подорож стежками здоровя.

( Звучить мелодія пісні «Вчать у школі». Учні 3 класу)

Усе в житті піде чудово,                                                                                                                                        Якщо будеш ти здоровим,                                                                                                                                         І духовно, і фізично,                                                                                                                                              будеш людям симпатичним.

Добрим, чесним, милосердним,                                                                                                                      Памятати будеш твердо,                                                                                                                                         Що і як робити треба,                                                                                                                                                 Щоб тобі земля і небо                                                                                                                                                    У ділах допомагали,                                                                                                                                                              Силу і любов давали,

Тож розумного навчайся,                                                                                                                                                 А шкідливого цурайся.                                                                                                                                                                     Будь веселим, і кмітливим,                                                                                                                                           Будь здоровим, і щасливим.

Знаєш ти і знаю я:                                                                                                                                                    Найбільше щастя – це здоровя.

Здоровя? А що це?                                                                                                                                                            Хіба без нього не прожить?

Всі. Здоровя – це цінність,                                                                                                                                                Яку нам треба не згубить.

Пісня «Вчать у школі»

Хлопчик. У кожній родині,                                                                                                                                            Укожній сімї,                                                                                                                                                      Зростають в любові дітки малі.                                                                                                                                              Та дитя своєпросто любити мало,                                                                                                                                А піклуватися треба,                                                                                                                                                   Щоб міцним, загартованим,                                                                                                                                               На щастя, на радість воно зростало!

Дівчинка. Ой! Яка чудова мить!                                                                                                                                      Ми вам казочку покажем,                                                                                                                                                    А ви висновки робіть!

( Мелодія пісні «Вчать у школі». Насуплений хлопчик тягне портфель )

Василько( вередує).                                                                                                                                                    Не піду у школу!                                                                                                                                                             В мене ніжки болять!                                                                                                                                                 Не піду у школу – краще зїм я пиріжок,                                                                                                                          І випю «Пепсі-коли»!

Більше я в ту школу не піду ніколи!                                                                                                           Телевізор подивлюся, подрімаю трішки…                                                                                                        Хай від тої школи відпочинуть ніжки!                                                                                                             Там же бігать треба,                                                                                                                                            І треба стрибати.                                                                                                                                                 Треба літери вивчати, треба рахувати.( Невдоволено)                                                                                         Ще й зарядкою займаться!                                                                                                                                            Е, ні! Краще вдома, на дивані, З рудим котиком пограться!

(До Василька підходить кіт Мурзик)

Кіт Мурзик (докірливо)                                                                                                                                      Я щоранку умиваюсь, чищу свої зубки.                                                                                                               Мию, чищу й вилизую свою руду шубку.                                                                                                                     Плигаю щоранку вліво,                                                                                                                                       Плигаю щоранку вправо.                                                                                                                                              Із задоволенням роблю                                                                                                                                            Різні фізкультурні вправи!

Якби спортом не займався,                                                                                                                                  Якби цього не робив,                                                                                                                                                        Як би ти тоді так спритно,                                                                                                                                   Вправно так мишей ловив?

Кіт Мурзик .                                                                                                                                                                                                                                Якби спортом не займався ,                                                                                                                                              Не тренував ніжки,                                                                                                                                                        Не впіймав би я, Васильку, проворної мишки.

( Василько кидає в кота іграшку, кричить)

Василько. Ти бридке, руде створіння! Як посмів відкрити рота?

Сам чим хочеш ти займайся,                                                                                                                                   То усе твої турботи.                                                                                                                                                     Ти свого рудого носа                                                                                                                                                Не сунь в чужі справи!                                                                                                                                            Роби свої фізкультурні                                                                                                                                                І котячі справи.

Геть звідсіля! І не смій до мене підходить!

Дівчинка.                                                                                                                                                              Знай, Василю, як з котами стосунки заводить!                                                                                                         Не кота – зміюку, –                                                                                                                                                       Ти пригрів на грудях!

Василько.                                                                                                                                                                           Ну, Мурзяко, вже тобі ковбаси не буде!(Ходить розлючений)                                                                                                                                                    

(Заходить заклопотаний лікар Айболить)                                                                                                                             

Лікар Айболить.                                                                                                                                                      Хто мене запрошував,                                                                                                                                            Що в тебе болить?                                                                                                                                                    Не турбуйся! Полікую я твої ніжки вмить!                                                                                                                 Гей ви, мої асистенти!                                                                                                                                              Швидше несіть інструменти!

Василько(дуже злякавшись).                                                                                                                                   Ой. Лікарю! Н-нікого сюди не зовіть!                                                                                                                          Ой, лікарю! Н-нічого вже в мене не болить.                                                                                                           Лікар Айболить.                                                                                                                                                                  Ми тебе, Васильку, зараз полікуємо!                                                                                                                                   І тебе, і твої ніжки від ліні врятуємо.

Василько( вкрай перелякано).                                                                                                                               Н-не  б-болить н-нічого в мене!                                                                                                                                  Х-хочу бути я… спортсменом!

(Зрадів)

Лікар Айболить.                                                                                                                                                      Дуже добре! Молодчага!                                                                                                                                              Гей! Сюди , моя ватаго!

( Дружно і весело вбігають: Качка, Свинка, Собачка, Мавпочка)

Разом.                                                                                                                                                                  Хлопчика навчити треба                                                                                                                                                     І допомогти зрозуміти,                                                                                                                                                     Як здоров*я треба берегти!

( Починають повчати хлопчика)

Качка Кікі.                                                                                                                                                                          Я скажу і коротко, і ясно : «Кря!»                                                                                                                                              Не захворіє той,

Хто регулярно робить водні процедури!                                                                                                   Вода  – кращий засіб від температури!                                                                                                           Вмивайтеся! Купайтеся! Водою обливайтеся!                                                                                                                І з вашої утроби повтікають всі мікроби! Кря- кря!

Свинка Хрю- хрю.                                                                                                                                                      Я- маленька свинка!                                                                                                                                                         В мене гарна спинка!                                                                                                                                                              А гарний вигляд завжди маю,                                                                                                                                        Бо вітаміни я вживаю!                                                                                                                                                                 І моє вам побажання: - Хто хоче мати гарний вигляд,                                                                                                                                  Хай забезпечить , в першу чергу,                                                                                                                                   Собі нормальне харчування!                                                                                                                                      Хрю-хрю-хрю.                                                  

Собачка Гавва.                                                                                                                                                         Можна довго сперечаться.                                                                                                                                       Можна довго говорити,                                                                                                                                                              я скажу вам лаконічно! Гав! Гав!»                                                                                                                   –Бігати!Бігати! Бігати!»                                                                                                                                                    -Девіз справжнього спортсмена!                                                                                                                              Хочете бути завжди у формі-                                                                                                                                               Приклад беріть із мене!

Мавпочка Чі-чі.                                                                                                                                                             Якщо із мене будете  завжди ви приклад, діти, брати,                                                                                                  Як я на дереві висіти,                                                                                                                                       Підстрибувати і стрибати,                                                                                                                                                               То будете здоровими, То будете веселими,                                                                                                                    І у батьків у ваших                                                                                                                                                    Проблем не беде з нервами!

(Дівчинка до Василька)

Прокинешся зранку – побігай в росі!                                                                                                                                    Я це кажу Васильку,                                                                                                                                                         А хай слухають всі!

(Усі персонажі потискають руку Васильку)

Василько.                                                                                                                                                                      Світло сьогодні у нашому залі!                                                                                                                                    Свято у гості до нас завітало!                                                                                                                                  Прийшли на це свято і мама,і татко,                                                                                                                             Бо хочуть вони,                                                                                                                                                              Щоб міцними, здоровими зростали їхні малята.

Лікар Айболить.                                                                                                                                                             Любі діти, дітвора!                                                                                                                                                             Вам не слід чекати, щоб саме здоровя впало на голови ваші дитячі!                                                                     Треба щодня наполегливо працювати!                                                                                                                           Треба щодня про здоровя  дитяче дбати!                                                                                                                         І тоді малята будуть справжні здоровята!                                                                                                                                                                                                                                            

                                                                                                                                                                          являється розлючений Бармолей. Щока перевязана)

Бармолей.                                                                                                                                                                         Не вмивайтеся, малята!                                                                                                                                                    Не чистіть свої зубки!                                                                                                                                                       Хай не знає ваша шкіра ні мила, ні губки!                                                                                                                   Тільки їжте, тільки спіть!                                                                                                                                                                 І… нічого не робіть!                                                                                                                                                Нехай бігають у лісі біленькі зайчати,                                                                                                                              А з вас виростуть, з лінивих справжні Бармалейченята.

Папуга Карудо.                                                                                                                                                                  Геть звідсіля, розбійнику!                                                                                                                                            Брудний! Неохайний!                                                                                                                                                             Від присутності своєї                                                                                                                                                             Зал звільни негайно.

( Бармалея проганяє)

Пісня «Зарядка»

Діти.

А я скажу на прощання                                                                                                                                       Наші щирі побажаня.                                                                                                                                     Хто здоровий, той сміється,                                                                                                                                  Все йому в житті вдається!                                                                                                                                    Це ж чудово для людини!

Хто здоровий , той не плаче,                                                                                                                                 Жде його в житті удача !                                                                                                                                     Він уміє працювати,                                                                                                                                        Учитись і відпочивати.

Хто здоровийне сумує,                                                                                                                                         Над загадками мудрує.                                                                                                                                         Він сміливо в світ іде                                                                                                                                                 Й за собою всіх веде.

Бо здоровя це прекрасно!                                                                                                                           Здорово, чудово, ясно!                                                                                                                                          І доступні для людини                                                                                                                                              Всі дороги, всі стежини!

Пісня «Скакалка»

Всі разом. Швидше сідаєм у поїзд.

Пісня «Чарівний вагон»

(Сидить засмучена дівчинка. Перед нею стоїть сумний хлопчик )

Дівчинка.

Ой, немає сили,                                                                                                                                                     І світ мені немилий.                                                                                                                                                 Що ж мені робити?                                                                                                                                                        Як же далі жити?

Хлопчик.

Все болить у мене…                                                                                                                                               Шкіра вже зелена.                                                                                                                                                                   Я не хочу грати                                                                                                                                      Буду весь час спати…

Дівчинка.                                                                                                                                                                                  Все мене дратує,                                                                                                                                                             Настрій мій руйнує.                                                                                                                                                Що ж мені робити?                                                                                                                                                       Як же далі жити?

Хлопчик.                                                                                                                                                                     Хто ж мені вже допоможе?                                                                                                                                 Більше я терпіть не можу.                                                                                                                                Лікарю, рятуйте!                                                                                                                                                         Здоровя подаруйте.

( Заходить лікар)

Лікар.                                                                                                                                                                    Чую-чую! Не шуміть!                                                                                                                                       Що там трапилось, кажіть!

Дівчинка.                                                                                                                                                                       Я не знаю, що казати…                                                                                                                                           Я не хочу більше грати,                                                                                                                                             Бо у мене все болить.                                                                                                                                                    І ніщо не веселить.

Лікар. ( Лікар слухає хворих)

                                                                                                                                                                         Так, так, так! Оце…так, так!                                                                                                                                        Що ж ви, діти, наробили?                                                                                                                                            Так себе занапастили!

Діти разом.                                                                                                                                                       Лікарю, врятуйте!                                                                                                                                            Здоровя подаруйте!

Лікар.                                                                                                                                                                     Любі діти! Це не так!                                                                                                                                       Лікувати я мастак,                                                                                                                                             Та здоровя не дарую,                                                                                                                                         Та не плачте ви, врятую!                                                                                                                                    Нате вам цю карту,                                                                                                                                                  Не звертайте ви з маршруту!                                                                                                                         Плакати не варто,                                                                                                                                                    Хоч і буде скрутно.

Діти.                                                                                                                                                                   Вибору немає , треба йти в дорогу.                                                                                                                               Що ж це там так сяє!                                                                                                                                              Може це підмога!

( Звучить  мелодія)

Принцеса Харчування.                                                                                                                                                                                 Хто це, хто це там іде                                                                                                                                                          До мене у гості?                                                                                                                                                       Ви проходьте, відпочиньте. Не стійте на помості.                                                                                                                                                                                                                         

Діти.                                                                                                                                                                                  Ми вирушили в цю путь,                                                                                                                                                Щоб здоровими буть. Як його знайти?                                                                                                                             А хто ти?

Принцеса Харчування.                                                                                                                                     Я – Принцеса Харчування.                                                                                                                                   Старша сестра Королеви Здоровя.                                                                                                                Харчування – неодмінна умова вашого життя. Без їжі людина не може жити. Від того, яку їжу ви вживаєте, залежить ваше здоров’я. А ще ваше  здоров’я залежить і від того, як швидко і часто ви їжте, наскільки ретельно пережовуєте їжу. Отже, щоб бути здоровим, потрібно правильно харчуватися. А ще у мене є  помічники. Мої братики. Це – вітаміни.

( Виходять діти-вітаміни)

Вітамін В.                                                                                                                                                              Щоб здоровим було серце,                                                                                                                                 Нерви у порядку. Надворі ти погуляй і зроби зарядку.                                                                                          Їж печінку і сирок, масло, хліб, свинину,                                                                                                          Рибу, гречку і жовток,                                                                                                                                         Навіть картоплину.

Вітамін В.                                                                                                                                                                                                                                       Споживай частіше ти                                                                                                                                                 Ці смачні продукти.                                                                                                                                                    Ще до цього не забудь І про свіжі фрукти.                                                                                                   Памятай, школярику, знає хай дитина,                                                                                                                               Що в продуктах цих живуть В- вітаміни.

Вітамін С .                                                                                                                                                            Щоб зміцнилися кістки                                                                                                                                                                      У дитинстві ранньому,                                                                                                                                     Більше кладіть у салати                                                                                                                                            Зелені звичайної.                                                                                                                                                 Їжте часто ви лимони ,                                                                                                                                            Пийте чай з шипшини,                                                                                                                                                Не забувайте ніколи                                                                                                                                                 Про С- вітаміни.                                                                                                                                                                    Ви ці продукти споживайте,                                                                                                                                       Здоровя добре й гарне майте.

Вітамін Д.                                                                                                                                                             У риб’ячому жирі, яйцях, молоці                                                                                                                                      Д- вітаміни містяться оці.                                                                                                                                                             Їх дорослим й дітям треба споживати,                                                                                                                                             Вони зубки і кістки будуть доглядати.                                                                                                                                                                                                    Ви ці продукти споживайте,                                                                                                                            Здоровя добре й гарне майте.

Принцеса Харчування.                                                                                                                                                     А ще , любі друзів, давайте послухаємо поради вітаміном.

( Виходять учні 1 класу з емблемами)

1. Дотримуйся режиму дня,                                                                                                                                   Живи по розпорядку.                                                                                                                            Вмивайся, снідай в роби                                                                                                                           Ранкову ти зарядку.

2. Обідати не забувай,                                                                                                                                                                І трохи відпочити.                                                                                                                                                                           А вже тоді сідай скоріш:                                                                                                                                                    Уроки треба вчити.               

3. Як час лишивсь, то не марнуй,                                                                                                                                Можеш попрацювати.                                                                                                                                                              А потім вмитись, в девять ти                                                                                                                                         Повинен вже лягати  .

4. Умиватись треба зранку                                                                                                                                          Добре, добре милом.                                                                                                                                                       Зуби чистити завжди ,                                                                                                                                                             щоб ставали білі.           

5. Не забудь перед  обідом                                                                                                                                                   Руки добре мити.                                                                                                                                                                     Ну. а ввечері ще й ноги.                                                                                                                                                             Як у бруді жити?

6. Розчешися гребінцем,                                                                                                                                                 що тобі купили.                                                                                                                                                                       Фрукти, овочі не їж,                                                                                                                                                                    Доки не помили.         

7. Одяг свій ти бережи                                                                                                                                                       І складай гарненько,                                                                                                                                                 Там мікроби не живуть,                                                                                                                                                  Де усе чистенько.                     

8. Щоб здоровим буть завжди,                                                                                                                                                Знай бо ти, хлопчино,                                                                                                                                                            Що продукти вибирай                                                                                                                                                                 повні вітамінів.     

9. Більше зелені весь час                                                                                                                                      Кидай до салатів,                                                                                                                                              Моркви, яблук, буряків                                                                                                                                                 Їж завжди багато.      

10.Пий-но ,друже, молоко,                                                                                                                                               Смачний чай з шипшини,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Їж ти рибу, масло, хліб,                                                                                                                                                         Вироби з свинини.      

11. На розвиток, і ріст, і зір                                                                                                                                     Впливають вітаміни,                                                                                                                                                                    Що виростають в гарбузах, морквині. горобині.       

12. У яйцях,маслі, молоці,                                                                                                                                      Вони ще проживають.                                                                                                                                                 Ти ці продукти споживай,                                                                                                                                                                                Здоровя добре й гарне май.        

Пісня «Вітаміни»    

А ось до нас завітали                                                                                                                                                            Друзі вірні ваші.                                                                                                                                                                             Вони завжди покращують                                                                                                                                                   Здоровя моє і ваше!  

(Заходять Морква, Часник, Цибуля) 

Морква.                                                                                                                                                                          Я – Морквинка соковита,                                                                                                                                   Ясним сонечком зігріта.                                                                                                                                       Щоб швиденько підрости,                                                                                                                                    Споживай мене завжди.      

Часник.                                                                                                                                                                       Не солодкий я – гіренький,                                                                                                                                    Може, трішечки і злий,                                                                                                                                             Хто мене споживає.                                                                                                                                                           Той хвороби відганяє.

Цибуля.                                                                                                                                                                       Хочеш зуби мать здорові,                                                                                                                                             Не хворіти грипом,                                                                                                                                                       Не забудь мене кришити                                                                                                                                                     До салатів і борщів.

  • Всі вітаміни смачненькі,                                                                                                                          І солодкі, і кисленькі,                                                                                                                                    Їжте, діти, їх охоче .                                                                                                                                      Кожен, хто коли захоче.
  • Щоб були ви здоровенькі,                                                                                                                            І красиві й румясненькі,                                                                                                                          Щоб росли міцними й дужими                                                                                                                      До хвороб  були байдужими.

( Конкурси)

Хлопчик                                                                                                                                                                                           А щоб зубки ваші були білі, здорові, послухайте мої поради.

Пісня « Щоби зуби не боліли»

Дівчинка.                                                                                                                                                               Дякую тобі, принцесо!                                                                                                                                              І твоїм братикам.                                                                                                                                                         Я зрозуміла, що правильне харчування – неодмінна умова нашого життя.

Принцеса Харчування.                                                                                                                                                 А зараз перевірю, чи зрозуміли мене діти. Проведемо гру.

Якщо це корисно – плескаємо в долоні, а якщо  ні – сидимо тихо і заперечуємо голівкою.

  1. Можна переїдати.
  2. Їсти треба 4 рази на день.
  3. Під час вживання їжі можна відволікатися.
  4. Їжа повинна бути різноманітною.
  5. Їсти треба швидко, не пережовуючи їжу.
  6. Сіль потрібна людині у великій кількості.                                                                                                А тепер ви можете рушати далі, до мого братика – Принца Руху.

Ідіть по цій дорозі                                                                                                                                               Нікуди не звертайте.                                                                                                                                         Мій брат вам допоможе.                                                                                                                                     Ну все, бувайте.

( Ідуть по колу. Звучить мелодія)

    Дівчинка. Ой, хтось плаче. Ти не чуєш?

Лісовик. Та це я,                                                                                                                                        Лісовичок. Може ви мене врятуєте?

Дівчинка. Хто ти?

Лісовик. Я- Лісовик.

Дівчинка. А чому ти плачеш?

Лісовик. Все у мене так болить,                                                                                                                              Що не знаю що робить.

Діти. А що сталось , ти скажи?

Лісовик (співає).                                                                                                                                                     Я до школи не ходив,                                                                                                                                    І зарядки не робив.                                                                                                                                                 Не приходив вранці-рано,                                                                                                                                      Не робив зарядки справно.                                                                                                                                    Ось і виріс дуже хворим,                                                                                                                                          Не  ходжу уже до школи.                                                                                                                                           Все у мене так болить,                                                                                                                                              Що не можу більше жить.                                                                                                                                      Що робити я не знаю.                                                                                                                                                 Підкажіть  мені, благаю!( ридає)

( Під музику виходить Принц Руху)

Принц Руху.                                                                                                                                                                 Добре, добре, не реви.                                                                                                                                    Допоможем ми тобі.                                                                                                                                             Роби з нами ти зарядку –                                                                                                                                       Станеш дужим , як тигрятко.                                                                                                                             Проведемо  фізкультхвилинку.

Довго-довго ми сиділи,                                                                                                                        Наші ніжки заніміли.                                                                                                                                                 А тепер всі дружно встали…                                                                                                                                 Як зайчата пострибали.                                                                                                                                               І підняли руки вгору,                                                                                                                                    Захиталися , як море.                                                                                                                                              Щоби спинка не боліла –                                                                                                                               Нахилились дружно вліво.                                                                                                                                    Щоби спинка була справна –                                                                                                                          Нахилились дружно вправо.                                                                                                                             Принц Руху.

                                                                                                                                                                                 Все, сідайте ви , будь ласка,                                                                                                                                      Бо продовжуєм ми казку.                                                                                                                                     Рух – це життя!                                                                                                                                                        Від мене залежить моє здоровя!                                                                                                                     Якщо будеш весь час сидіти.                                                                                                                              То буде все тіло боліти.                                                                                                                                            Не будеш рости.                                                                                                                                                  Станеш вялим ти!

(Принц Руху виконує акробатичні рухи)

Тренуйтеся і робіть ось так, як я.

Життяце спорт.                                                                                                                                              Життяце рух.                                                                                                                                                 Життя чудове і прекрасне                                                                                                                                           .І все радіє нам навкруг ,                                                                                                                                       І світить сонце ясне.

( Забігає Баба Яга)

Баба Яга. Хто це,хто це так шумить? І ногами тупотить?

Діти. Це ми йдемо у країну здоровя. А хто ти?

Баба Яга.                                                                                                                                                                         Я старенька бабуся.                                                                                                                                                     Навіщо вам іти у ту країну?                                                                                                                                      Як здоровими бути , Можете і від мене почути.                                                                                                        Не вмивайтеся ніколи,                                                                                                                                                   І не мийте навіть рук.                                                                                                                                            Не потрібне це заняття,                                                                                                                                        Не вартує стільки мук.                                                                                                                                     Стригтися також не варто,                                                                                                                                        Та й резону в тім нема.                                                                                                                                              Бо однаково на старість облисіє голова!                                                                                                                       Знов замурзаються руки, шия, вуха, все у вас.                                                                                                        То навіщо сили тратить?                                                                                                                                                       І даремно тратить час?

( Під музику заходить Принцеса Чистоти)

Принцеса Чистоти. Що я чую? Ану геть,

Баба Яга. А хто ти?

Принцеса Чистоти.                                                                                                                                                   Геть іди ти нечистульо.                                                                                                                                             Я- Принцеса Чистоти. Середня дочка  Королеви Здоровя.                                                                                            Ти зійди мерщій з дороги.                                                                                                                                    Дітям ти не заважай.                                                                                                                                               Все! Мерщій зникай!

( Проганяє Бабу Ягу)

Щоб бути здоровими, потрібно знати і виконувати правила гігієни тіла, одягу, житла. Необхідно постійно стежити за чистотою шкіри. Щоб мати завжди охайний і гарний вигляд, стежти за чистотою свого одягу і взуття. Чистота шлях до здоровя.

Дівчинка.                                                                                                                                                           Дякуємо тобі, принцесо.                                                                                                                                          Нам дуже ти допомогла.                                                                                                                                                   А тепер вкажи, куди далі йти?                                                                                                                             Ми вирушили в цю путь, щоб здоровими буть.

Принцеса Чистоти.                                                                                                                                               Ідіть ось так рівненько.                                                                                                                                      Потрапите до моєї неньки.                                                                                                                                        Її здоровям звуть.                                                                                                                                              Рушайте, швидше в путь!

( Діти  ходять по колу)

Діти.                                                                                                                                                                         Довго йшли ми, не барились,                                                                                                                                    дуже-дуже ми стомились.

А я не хочу більше йти,                                                                                                                                                     І набридла мені ти.

Ти що кажеш? Схаменися!                                                                                                                                        І на мене подивися.                                                                                                                                                      Ти ж без мене пропадеш!                                                                                                                                                  І дорогу не знайдеш.

Принцеса Чемність.                                                                                                                                           Досить, досить, не сваріться. І на мене подивіться. ЯПринцеса Чемність. Молодша дочка Королеви Здоровя. Тільки чемні люди бувають здоровими. Як приємно бачити усміхнене обличчя, почути ласкаві ,звернені до тебе слова. І тоді твій настрій стає піднесеним, веселим. Всі ви їх добре знаєте. Давайте їх пригадаємо якомога більше і зберемо у нашу чарівну  скриньку. Це можуть бути  слова вітання вранці та ввечері, слова прощання, подяки.

( Звучить мелодія. Принцеса ловить слова у скриньку)

А зараз ми відчинимо двері та випустимо ці слова у світ. Нехай всі люди знають, як багато добрих слів ви знаєте, хай усім від цього стане приємніше, веселіше на землі.

(Виходять діти 3 класу)

Щоб усі вас поважали,                                                                                                                                       Щоб любили і пишались,                                                                                                                                                      Не багато і не мало –                                                                                                                                                       Треба знати десять правил.

1.Як прокинувся – вставай,                                                                                                                              Ліні волі не…(давай)

2.Квіточку роса умила,                                                                                                                                                                                        А тебе умиє…(мило)

3.Але ти не поспішай, подивись спочатку,                                                                                                          Чи у тебе все в …(порядку)

4.І дивись , не барись,                                                                                                                                            В школу швидко-швидко…(мчись)

5.В школі, в класі не брудни,                                                                                                                          Сміття бачиш…(підніми)

6.Не носи в кишені жуйки,                                                                                                                          Крейду, яблука і булки.                                                                                                                                                            Кнопки, цвяхи, сірники,                                                                                                                                      А носи…(носовички)

7.Будь охайним завжди сам,                                                                                                                          Уникай дірок і ….(плям)

8.Вдома близьким не грубань,                                                                                                                    Менших завжди…(захищай)

9Хто багато вітамінів споживає,                                                                                                                               Той про своє здоровя …(дбає)

10.Щоб тобою пишались, перехожі оглядались,                                                                                                                  Так роби, щоб люди звикли                                                                                                                           Ти у всьому завжди…(приклад)

Пісня «Ти здоровим хочеш бути…»

 

Ой, у мене ж нічого не болить!                                                                                                                           Як хороше у світі жить!

 

Та ми ж з тобою вже прийшли,                                                                                                                              І здоровя знайшли.

 

(Заходить Королева Здоровя)

 

Королева Здоров*я.                                                                                                                                         Вітаю всіх у цьому залі! Так, я – Королева Здоровя.

Щоб мене знайти,потрібно нелегкий шлях пройти. Але ви не злякалися, і до мене добралися. Намагайтеся своє здоровя все життя берегти. Виконуйте поради,що дали братик і сестрички. Гарно в школі вчіться, старайтеся, не лініться. Памятайте: здоровянайбільше багатство у світі.

Будьте здоровими,                                                                                                                                               будьте щасливими.                                                                                                                                              Будьте розумними,                                                                                                                                             будьте красивими.

Пісня «А здоровя щоб мать»

 

Хай наші кульки несуть наші щирі вітання.                                                                                              Хай збудуться всі ваші бажання.

 

Хай ця кулька повітряна                                                                                                                         Торкнеться до дитини.                                                                                                                                      Хай буде здоровя з вами кожної днини.

 

Здоровя – це сила !                                                                                                                                           Здоровя – це клас!                                                                                                                             Хай буде здоровя  у вас і у нас!

 

Пісня «Посміхайтеся, люди, частіше»

 

Будьте здоровими та щасливими.

 

docx
Додано
19 лютого 2018
Переглядів
1089
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку