Класна година День без інтернету

Про матеріал
Класна година День без інтернету Мета: познайомити з історією свята; сприяти формуванню чітких уявлень про позитивні і негативні сторони інтернету; відпрацювати вміння висловлювати свою думку.
Перегляд файлу

Класна година                                  День без інтернету

 

Мета: познайомити з історією свята; сприяти формуванню чітких уявлень про позитивні і негативні сторони інтернету; відпрацювати вміння висловлювати свою думку.

                                                       

                                                         Хід класної години

- Любі мої! Перед вами цитата англійського журналіста і літератора Ендрю Брауна:

 

«Інтернет - щось настільки величезне, могутнє і безглузде, що для деяких він став ідеальним замінником життя».

 

- Як ви розумієте ці слова? Учні висловлюють свою думку.

 

-А ви знаєте, яке свято відзначається в останню неділю січня?

 

Подивіться у вікно! Стільки всього прекрасного навколо нас, але ми дуже часто не помічаємо цього, тому що в сучасному світі надмірно важливе значення для нас приймає більше віртуальний світ, ніж чим реальний. Іноді і діти, і дорослі витрачають свій дорогоцінний час на безцільне просиджування в інтернеті, в соціальних мережах, переглядаючи новини, і т д.

 

Безумовно, інтернет є найважливішим відкриттям останніх десятиліть, що допомагає дізнаватися багато нового, вчитися, працювати, купувати, продавати за лічені секунди.

 

1)Подивимось мультфільм « Про Настю та комп'ютер»

 

https://www.youtube.com/watch?v=OrNYFm3GYoQ

 

Ми зрозуміли, що у інтернету є не тільки негативні сторони, але й позитивні. А зараз кожен з вас озвучить плюси і мінуси інтернету. (Учні по черзі відповідають.)

Інтернет має не тільки погані сторони, але також і хороші. Кожному з нас важливо завжди знати почуття міри і не забувати про реальне життя.

 

2.) А зараз, хлопці, трохи історії і цікавих фактів. Це свято з'явився в країнах Заходу. Точна інформація про дату і творця свята відсутня. Вчені припускають, що його створив Британський Інститут соціальних винаходів. Починаючи з XXI століття, ідея відмови від Інтернету на один день почала набирати популярність.

 

У Міжнародний день без інтернету проводяться просвітницькі заходи. Активісти кажуть про необхідність живого спілкування між людьми, виступають за ідеї відмови від віртуальної комунікації.

 

3) Цікаві факти

 

https://www.youtube.com/watch?v=j3y4HA4pRXo&feature=emb_logo

 

4 ) Учні діляться на дві команди, придумують назву, відповідають на питання.

 

1. Скільки років смайликам?

 

Смайликам вже понад тридцять років.

 

Першим, повсюдно використовуваним смайликом був символ smile, який говорив про веселе, грайливому тоні висланого повідомлення. Його автором вважається американський інформатик Скотт Фальман, який першим вислав смайлик в посланні до Інтернету в 1982 році.

 

2. В якому році з'явився інтернет?

 

Творцями всесвітньої мережі вважаються, Сполучені Штати Америки, Міністерство оборони яких ще в 1957 році відвідала думка про необхідність мати на озброєнні (в разі початку війни) надійну систему обміну оперативною інформацією.

 

В ході підготовки до заходу учні готували повідомлення. А ми з вами слухаємо, задаємо питання, висловлюємо свою думку. Перш ніж приступити до обговорення нам необхідно вибрати експертну групу, яка буде фіксувати дані після кожного етапу обговорення питання: «+» - якщо думка більшості збіглося з думкою групи, «-» - якщо більшість присутніх не підтримала виступаючу групу.

 

- I група.Ми, безумовно, вважаємо, що комп'ютер грає величезну роль в житті людства. Не меншу роль він відіграє і в житті школярів.

Навчання за допомогою комп'ютера це:

 

1. Написання текстів і вправ

 

2. Складання таблиць і діаграм

 

3. Сканування текстів, малюнків для підготовки уроків.

 

4. Використання навчальних дисків з різних предметів для розширення своїх знань і кругозору.

 

5. Використання комп'ютерного лексикону і словників для виконання домашніх завдань.

 

6. Можливість естетичного оформлення творів, наукових робіт, доповідей, рефератів.

 

7. Можливість пошуку інформації з певної навчальної теми.

 

8. Можливість участі в олімпіадах різного рівня.

 

II група. А ми вважаємо, що використання комп'ютера призводить до бездумного копіювання домашніх робіт, творів та інших завдань. А результатом цього є зниження успішності.

Спілкування з комп'ютером призводить до:

 

• підміні реального спілкування віртуальним;

 

• вторгнення в особисте життя іншого;

 

• породжує неграмотність.

 

Молодці ! Сьогодні ми познайомилися з історією такого чудового свята, який допомагає нам зрозуміти, що інтернет не може замінити реальність. У цей день весь свій вільний час ви можете присвятити своїм улюбленим заняттям, прогулянці з друзями, читання книг і т д.

 

Складання пам'ятки « З безпечного поведінки в Інтернеті»

 

«Сьогодні ми познайомилися з історією такого чудового свята, який допомагає нам зрозуміти, що інтернет не може замінити реальність. У цей день весь свій вільний час ви можете присвятити своїм улюбленим заняттям, прогулянці з друзями, читання книг і т д. » Кожен учень отримав пам'ятку по безпечній поведінці в Інтернеті.

 

docx
Додано
18 лютого 2021
Переглядів
319
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку