КОНКУРСНА ПРОГРАМА ДЛЯ СТАРШОКЛАСНИКІВ ДО СВЯТА «ХЕЛЛОУЇН»

Про матеріал
КОНКУРСНА ПРОГРАМА ДЛЯ СТАРШОКЛАСНИКІВ ДО СВЯТА «ХЕЛЛОУЇН» !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Перегляд файлу

             Конкурсна програма для старшокласників до свята «Хеллоуїн»

Мета: дати учням більш докладну інформацію про Хеллоуїн; вчити шанувати традиції та звичаї інших народів.

Обладнання: костюми, гарбузи-ліхтарі, Хеллоуїнські страви, Реквізити для  конкурсів.

                                               Хід заходу:

Ведучий 1: У кожної країни свої традиції. Скільки країн - стільки і звичаїв. Сьогодні ми запрошуємо вас на одне з найважливіших свят, яке відзначають в англомовних країнах - "Переддень дня всіх святих", або "Хеллоуїн" - походить від словосполучення "holy evening" - "святий вечір" . Це одне з найулюбленіших і найвеселіших  свят у США і Великобританії. Його відзначають в ніч з 31 жовтня на 1 листопада.

Ведучий 2: Він виник багато століть тому в Ірландії і Шотландії. Стародавні друїди, схиляючись перед богами і силами природи, відзначали закінчення осені і початок зими, в останню ніч жовтня, коли сонце відступало перед силами темряви. Тільки в цю ніч нечисть володіє силою і можливістю використовувати її скрізь. Люди вважали, що відьми залишали в цю ніч свої ліжка, змінювали зовнішній вигляд. За допомогою чарівництва,через димоходи вони злітали в небо, а супроводжували їх при цьому чорні коти. Все пекло влаштовувало у цю ніч грандіозний шабаш.

Ведучий 1: Сьогодні ми пропонуємо і вам взяти участь у цьому шабаші. Просимо брати активну участь у конкурсах. Ще нам необхідно вибрати журі (3-4 людини). Отже, ми починаємо!  І першими гостями нашого шабаша є учні 10 класу, які пропонують нам свій танець «Вій». Підтримаємо оплесками!!!

Ведучий 2. Дякуємо!!! Це було відверто моторошно))))) А зараз трішки розважимося! Пропонуємо вам перший конкурс на найоригінальніший грим під назвою «Красу нічим не зіпсувати». Запрошуємо по одному учаснику з 9,10 та 11 класів. А члени журі мають оцінити грим наших учасників балами від 1 до 3.

(Оцінювання)

Ведучий 1: Всі молодці!!!! Дякуємо  учасникам! Продовжимо……

     Протягом Хеллоуїна і після нього, до самого ранку, діти групами обходять сусідні будинки і просять солодощі. "Trick or treat" - кажуть діти. «Цукерки або смерть!»- чуєте ви всюди. Це означає: пригощайте або ми пожартуємо над вами! У відповідь діти отримують цукерки, фрукти, печиво, гроші. Невипадково, що цю ніч називають ніччю «жебраків». Але якщо частування немає, діти піднімають шум біля будинку жадібних людей або обсипають борошном поріг будинку.

Ведучий 2: На мою думку, саме зараз настав час частування. Тільки ми пропонуємо, щоб кожен клас пригостив смачною «хеллоуїнською» стравою членів нашого шановного журі. Конкурс називається : « Зазирни у тарілку і злякайся». Враховується оригінальність, відповідність страви стилістиці свята, оформлення, ну і звичайно ж смакові якості….

(Оцінювання страви від 1 до 3 балів)

Ведучий 1: До нас на шабаш прилетіло багато всякої нечисті, давайте ж  їм влаштуємо перевірку?! Якщо знаєте відповідь – піднімаєте руку! Кожна правильна відповідь – цукерка…(конкурс для залу)

  •                 Що є символом Хеллоуїна? (Гарбуз)
  •                 Головна фраза Хеллоуїна? («Цукерки або смерть»)
  •                 Дата святкування Хеллоуїна. ( У ніч з 31 жовтня на 1 листопада)
  •                 Найголовніший персонаж Хеллоуїна. (Привид)
  •                 З чим ви згодні? Хеллоуїн – це свято: а) закінчення зими б)закінчення збору урожаю в)  нечистої сили
  •                 На Хеллоуїн прийнято: а) всіх лякати б)жартувати над всіма в) всім миритися

Ведучий 2:  Сьогодні день, коли вислів «страшна бридка відьма» звернений до дівчини вважається компліментом. Тому що в багатьох країнах костюм відьми є найпопулярнішим. Та й взагалі людину, яка вийшла цього вечора без костюма навіть в магазин, вважають дивною. То ж до слова, оголошуємо конкурс на найоригінальніший костюм «Можна й страшніше, так нікуди».

(Проводиться конкурс)

(Підсумок конкурсу)

Ведучий 1:  Так, одначе, стільки нечисті бридкої за все життя своє не бачила!!!! А зараз для вас гра «Мумія». Умови такі: гравці розбиваються на три команди по дві людини ( по два представники з 9, 10  та 11 класів). Один буде виконувати роль мумії , інший буде єгиптянином. За сигналом, єгиптянин повинен якнайшвидше замотати мумію туалетним папером з ніг до голови (очі, рот і ніс, звичайно ж, залишайте відкритими). Перемагає той, хто зробив мумію швидше. Тільки обережно: якщо папір рветься, команда вибуває з гри.

Ведучий 2: Команда – переможець отримує солодкі призи!!!

Ведучий 1: Дякуємо всім за участь!!!!

     Про швидке наближення Хеллоуїна завжди сигналізують різноманітні атрибути у вигляді гарбуза, які з’являються у вітринах і на полицях магазинів. Ось вже сотні років 31 жовтня Джек – ліхтар – (Jack-o-lanterns) світиться в кожному вікні, відлякуючи нечисту силу. Про походження цього символу Хеллоуїна розповідає ірландська легенда.

Ведучий 2: …Одного разу в переддень Дня всіх святих на п’яницю – коваля на прізвисько Скупий Джек, який сидів в барі, зазіхнув сам диявол. Коваль погодився віддати йому душу, але тільки в обмін на кухоль елю. Щоб придбати випивку, дияволу довелося перетворитися на монетку. Хитрий Джек поклав шестипенсовик в кишеню, туди, де у нього лежав срібний хрест. Замучений хрестом диявол благав про пощаду, і Джек випустив його, але спочатку виторгував собі десять років спокійного життя.

   Ведучий 1:  Коли через десять років диявол з’явився знову, ірландець в якості останнього прохання попросив дістати йому яблуко з яблуні. Коли диявол встав йому на плечі, щоб дістати до яблуневої гілки, Джек швидко надряпав на корі дерева хрест. Диявол завис у повітрі й у результаті пообіцяв, що взагалі не буде забирати до себе його душу. Нарешті Джек помер. Бог, звісно, відмовився поселити грішного п’яницю в раю. Диявол зустрів Джека на порозі пекла. «Я не можу забрати твою душу», – сказав він. «Куди ж мені йти?» – запитав Джек. «Туди, звідки прийшов», – відповів диявол. Навколо була пітьма… Джек попросив вогню. І диявол, витягнувши з  багаття тліюче вугілля, видав його Джеку і відправив поневірятися по світу. З собою у ірландця була ріпа. Вирізавши середину, він вставив туди пекельну вуглинку – щоб не задуло вітром! – і вирушив у свою вічну подорож. Джек-ліхтар досі бродить по землі в очікуванні Страшного суду і служить символом проклятої душі.

Ведучий 2: В Ірландії і Шотландії страшні обличчя, в які потім вставляли свічки, вирізали з ріпи і картоплин, в Англії – з буряка. З іммігрантами традиція перекочувала до Америки. Виявилося, що ідеально на роль Джека – ліхтаря підходить уродженець континенту  - гарбуз.

Отже, не відступаючи від традицій покажемо й ми чий «Джек-ліхтар» найкращий. Конкурс  «Що виросло – то виросло, або Наш гарбуз найкращий». Проявіть всю  свою фантазію та креативність !!!

(Огляд гарбузів)

Ведучий 1: Молодці!! Сьогодні  дійсно найжахливіше свято!!! До речі, це комплімент…Запрошуємо всіх «поторохтіти кістками» на святковій дискотеці!!!

 

 

 

 

docx
Додано
18 лютого 2019
Переглядів
604
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку