Контрольна робота з математики

Про матеріал
Контрольна робота з математики у 5 класі з теми "Рівняння" за підручником Істер
Перегляд файлу

                                        Рівняння   5  клас

                                          1варіант

1)Батько у 5 разів важчий за свого маленького сина.Скільки важить батько ,якщо він важчий за сина на 64 кг?

2)З двох станцій ,відстань між якими  32 км,одночасно в одному напрямі вийшли два поїзди.Позаду йшов поїзд зі швидкістю 62 км/год,який через 4 год після початку руху наздогнав другий поїзд.Знайдіть швидкість другого поїзда.

3)На заводі в трьох цехах працює 626 робітників.У першому цеху працює в 2 рази більше людей,ніж у другому,а в третьому-на 142 чоловіки більше,ніж у другому цеху.Скільки чоловік працює у кожному цеху?

4)З одного міста в протилежних напрямах одночасно вирушили два автомобілі.Швидкість одного з них дорівнює 72 км/год,а другого-64 км/год.Яка відстань буде між ними через 3 годинипісля початку руху?

5)Сергійко,Оленка  та їх батько зібрали 560 ягід полуниці.Сергійко зібрав у 3 рази більше ягід ,ніж Оленка,а батько стільки,скільки Оленка та Сергійко разом.Скільки ягід зібрали Сергійко ,Оленка та батько окремо?

6)Розв’яжіть рівняння 17(3х-16)=238

 

                                                           2 варіант

1)У першому резервуарі в 5 разів більше води,ніж у другому.Скільки вод в першому резервуарі,якщо в другому її на 120 л менше,ніж у першому?

2)З двох сіл, відстань між якими дорівнює 9 км,одночасно в одному напрямі виїхали два вершники.Попереду скакав вершник зі швидкістю 7 км/год.Через 3 год після початку руху його наздогнав другий вершник.Знайдіть швидкість другого вершника.

3)Три робітники виготовили разом 762 деталі,причому другий виготовив у 3 рази більше деталей,ніж третій,а  перший-на 177 деталей більше,ніж третій.Скільки деталей виготовив кожен робітник?

4)Від однієї пристані в протилежних напрямах одночасно відійшли два пароплави.Швидкість першого пароплава дорівнює 27 км/год,а другого-36 км/год.Яка відстань буде між ними через 3 год після початку руху?

5)У магазин завезли 540 кг огірків,помідорів та картоплі,причому  помідорів було в 2 рази більше,ніж огірків,а картоплі стільки,скільки помідорів та огірків разом.Скільки кілограмів овочів кожного виду завезли в магазин?

6)Розв’яжіть рівняння  14(3х-15)=252

 

docx
Додав(-ла)
Шуба Світлана
Додано
31 січня 2023
Переглядів
922
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку