Контрольна робота з теми "Сили"

Про матеріал
Дидактичний матеріал може бути використаний для проведення контрольної роботи з теми "Сили. Види сил" у 7 класі за новою програмою. Дану контрольну роботу доцільно провести як проміжну після вивчення поняття сили та таких сил, як сила тяжіння, вага, сила тертя та сила пружності.
Перегляд файлу

Контрольна робота

з теми «Сили. Види сил»

1 варіант

  1. (2 бали) Щоб розтягнути пружину на 2см, треба прикласти силу 5Н. Яку силу треба прикласти, щоб цю ж саму пружину розтягнути на 5см?
  2. (2 бали) Чому дорівнює вага цеглини, що має довжину 13см, ширину 10см і висоту 0,7дм?
  3. (2 бали) Чому дорівнює коефіцієнт тертя, якщо тягнути брусок масою 400г по поверхні, прикладаючи силу 2,5Н?
  4. (3 бали) Знайти силу тяжіння, що діє на залізну кульку радіусом 2см.
  5. (3 бали) Гумову смужку розтягують прикладаючи різні сили. Якщо прикласти силу 2Н, то довжина розтягнутої смужки становить 12см, а якщо 5Н, то 15см. Знайти довжину нерозтягнутої пружини.

 

2 варіант

  1. (2 бали) Яким є коефіцієнт жорсткості пружини, якщо при підвішуванні до неї в вертикальному положенні важка 100г вона видовжилася на 5см?
  2. (2 бали) Склянка масою 10 г містить 200мл води. Чому дорівнює сила тяжіння, що діє на склянку з водою?
  3. (2 бали) Що покаже динамометр, якщо його причепити гачком до дерев’яного бруска кубічної форми зі стороною 5см та тягнути рівномірно по поверхні з коефіцієнтом тертя 0,2?
  4. (3 бали) Що більше: вага залізного циліндра висотою 5см з діаметром основи 5см, чи залізної кулі діаметром 5см? В скільки разів більше?
  5. (3 бали) Щоб розтягнути пружину  до 20см, то треба прикласти силу 4Н, а якщо цю пружину розтягнути до 22см, то треба прикласти силу 4,5Н. Яким є довжина нерозтягнутої пружини?
docx
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
Додано
5 лютого 2019
Переглядів
2648
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку