"Країни великої двадцятки (презентація)"

Про матеріал
В презентації розкрита країни великої двадцятки як для країн Европи так і для світу вцілому. Виявлені особливості розвитку і розміщення виробництв первинної і вторинної сфери. Домінуючі складові третинного сектору. Характерні риси просторової організації господарства. Презентація буде добрим помічником вчителя у розповіді про країну.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Країни “Великої двадцятки”: історія та роль у глобальному співробітництві “.

Номер слайду 2

Велика двадцятка. Велика двадцятка, або G-20 (формальніше — Група Двадцяти Міністрів Фінансів та Керівників Центральних Банків) є групою міністрів фінансів та керівників центральних банків 20 економік: 19 з найбільших економік світу та Європейського союзу. Загалом, економіки G-20 становлять 90% світового ВНП, 80% світової торгівлі (включаючи внутрішню торгівлю у ЄС) та дві третини населення світу.

Номер слайду 3

Країни з материка Євразія. На цому материку знаходиться більша частина країн, всього 12. Це – Велика Британія, Індія, Індонезія, Італія, Китай, Німеччина, Південна Корея, Росія, Туреччина ,Франція та Європейський Союз. У кожної з цих країн є столиці – Лондон, Нью-Делі,Дигакарта, Рим, Пекин, Берлін, Сеул,Москва, Анкара, Париж, Токіо. Їхні прапори побачите нижче.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Країни з материків Північної та Південної Америки. Тут знаходиться лише 5 країн. Аргентина, Бразилія, Канада, Мексика та США. Столиці – Буенос-Айрес, Бразилія, Оттава, Мехіко та Вашингтон. Їхні прапори побачите нижче.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Залишилися 3 країни . Дві з яких, з Африки, і одна з Австралії. Це Австралія, ПАР та Саудівська Аравія. Їхні прапори можете побачити на малюнку. Їхні столиці Ер-Ріяд, Кейптаун та Канберра.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Історія створення. Рішення про організацію міжнародного форуму «Група двадцяти» (G-20) було прийнято на зустрічі міністрів фінансів і голів центральних банків країн «Великої сімки» у Вашингтоні 25 вересня 1999 року.Ідея створення «Великої двадцятки» обумовлена прийнятим на зустрічі лідерів «Великої сімки» в Кельні в червні 1999 року рішенням встановити «неформальний механізм для діалогу з ключових питань економічної і фінансової політики між системоутворюючими країнами світу з метою досягнення стабільного і стійкого зростання світової економіки на благо всіх країн». Засновницька конференція міністрів фінансів і керівників центральними банками «Великої двадцятки» відбулася 15-16 грудня 1999 року в Берліні. Конференція визначила, що «Група двадцяти» є неформальною організацією, що об'єднує країни з різних регіонів світу і з різним рівнем господарського розвитку, а також провідні міжнародні фінансові організації на основі зацікавленості в колективному вирішенні найважливіших світових економічних і фінансових проблем. Постійними учасниками зустрічей «двадцятки» є МВФ, Європейський центральний банк і Світовий банк. Загалом на країни «Великої двадцятки» припадає понад 85% світового ВВП. У них живе понад 60% населення світу, причому 66% бідного населення також припадає на ці країни. Основна форма діяльності G20 — щорічні зустрічі на рівні міністрів фінансів і голів центробанків. Зустрічі проходять в країні, яка є головою групи. Країна-голова G20 міняється щорічно за принципом ротації. При цьому щороку країни, що головують, повинні бути з різних регіонів (наприклад, у 2007 році головувала ПАР, у 2008 році — Бразилія, в 2009 році — Велика Британія). Тимчасовий секретаріат розташовується в країні, що головує.

pptx
До підручника
Соціально-економічна географія світу. (рівень стандарту, академічний рівень ) 10 клас (за редакцією Яценка Б. П.)
Додано
28 березня 2019
Переглядів
18110
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку